Jeg er så heldig at jeg har tilgang til ekte jordbærrabarbra, og da er det ekstra stas for å få høstet den herlige rabarbraen minst to ganger i løpet av sesongen. Jeg ønsker derfor å dele min oppskrift på et utsøkt syltetøy som både små og store setter stor pris på.
Blandeforhold
Til 1.5 kg rabarbra, tilsett 500 gram sukker.
Rabarbra vaskes godt og trengs ikke å skrelles. Skjær i ca. 1 cm lange biter, og legg rabarbra i en kasserolle. Strø sukker over, og la den stå på kjøkkenbenken natten over. Sett lokk på kasserollen.
Neste dag er sukkeret blitt til veske, og da er den klar for å kokes. La den småkoke i ca. 2-5 timer, litt avhengig av hvor saftig du ønsker syltetøyet. Rør om jevnlig, ikke tilsett noe.
For sylting, så ta gamle syltetøyglass, vaske de godt i glovarmt vann. Hell syltetøyet i varme glass, og fyll helt opp. Sett på lokk, og snu glasset opp-ned. La syltetøyglassene stå til de er romtemperert. Lagre syltetøyet i kjøleskap.
Anbefaler å bruke små syltetøyglass, slik at du har fersk syltetøy hele tiden.
Mormors rabarbrasyltetøy passer utmerket til all slags brød.