Nuntawadee Solvang og Kampan Pinthongkam er de to driftige damene som nå pusser opp på harde livet og er klare til å legge alle sin energi i å gi både alvdøler, turister og gjennomreisende smaken på thaimat.
Lokalene der det tidligere har vært både bensinstasjon, turistinformasjon, gatekjøkken, kaffebar og ulike andre kafé- og serveringskonsept, bygges nå om ganske betydelig – og i starten av desember skal det stå klart et helt nytt restaurantkonsept sentralt rett ved Riksveg 3, Steibrua og Aukrustsenteret.
Flere bein å stå på
– Det er ikke så stor plass her, men vi satser på å få til et trivelig lokale med plass til en god del gjester. I tillegg satser vi både på take away og catering, forteller Nun Solvang entusiastisk til Alvdal midt i væla.
Hun setter sykepleierkarrieren på vent og satser for fullt på at det kan gå an å leve av å lage god mat fra Thailand også langs veien nord i Østerdalen.
– Vi må bare ta denne sjansen. Hvorfor ikke? Det finnes jo ikke noe lignende spisested med thaimat langs veien mellom Oslo og Trondheim, sier Nun optimistisk.
Stolt matkultur
– Vi er stolte av den matkulturen vi har med oss fra Thailand, og thaimat blir mer og mer populært i Norge. Det vil vi også at alvdølene skal få smake på, fortsetter Nun og kollega Kampan.
De forteller at de med restauranten ønsker å vise bredden i det thailandske kjøkken – med god og sunn mat med mye grønnsaker, krydder og urter.
Variert meny med varm mat og sushi
De lover en variert, men ikke altfor stor meny.
– Det blir mest varm mat, som vårruller, kyllingvinger og scampi. Ris, nudler og currysuppe er andre eksempler på noe av det som blir å finne på menyen. Vi vil vise at tahimat er veldig godt, ikke bare sterkt, sier de to og lover at sushi-elskerne også skal få sitt.
– Vi vil kjøre buffé innimellom, og legger også opp til egne sushikvelder, kanskje et par ganger i måneden.
Dessuten blir det en skiftende «Dagens meny», som skal være klar på et øyeblikk for folk på farten.
Kos med et måltid
– Vi håper vi kan skape en god atmosfære og at folk kan komme hit og kose seg med et godt måltid på kveldstid, fortsetter Nun Solvang og forteller at de også har søkt om skjenkebevilling, og ser for seg en åpningstid fra rundt 11 om formiddagen til mellom åtte og ti på kvelden.
– Åpningstidene kan variere litt, avhengig av sesong, sier hun og lover de også vil prøve seg med lunsjtilbud til både bedrifter og skoleelever.