Etter 40 år som altmuligkvinne og en viktig brikke på Taverna, hadde Aud Helen Skogli sin siste arbeidsdag torsdag og mottok Norges Vel medalje for lang og tro tjeneste.
Rett etter ungdomsskolen, i en alder av 15 år, opparbeidet Aud Helen Skogli sine første erfaringer i hotellbransjen, da hun jobbet på hotellet i Rendalen – hvor hun kommer ifra. Videre gikk vegen til Tigerstaden og Hotell Helsfyr, hvor hun traff sitt livs stor kjærlighet; Kjell Olav Skogli, som fikk med seg rendølen hjem til Alvdal. I 1980 ble hun overtalt av Svein Flaamo til å begynne på Taverna.
– Han skulle bygge 14 overnattingsrom på Taverna, men hadde ingen erfaring med hotelldrift. Jeg skulle hjelpe til i to uker med å forklare hvordan ting fungerer og hvordan et hotellrom skal se ut. Det som skulle være to uker ble 40 år, forklarer Aud Helen Skogli.
Før hun begynte på Taverna hadde hun vært husmor på heltid i ti år med tre barn i Alvdal.
– En alle tiders sjef
Gjennom 40 år har Skogli jobbet sammen med åtte daglige ledere ved Taverna. Hun sier dagens leder, Heidi Engeskaug, er flink og skaper et godt arbeidsmiljø.
Full av lovord er hun om Svein Flaamo, sjefen som dro henne inn dørene på Taverna.
– Han var en alle tiders sjef og ga meg mye inspirasjon. Svein var opptatt av skikkelig folk på Taverna. Han lærte oss alt han kunne og sendte oss på kurs, sier Skogli.
Det var Flaamo som ga henne tittelen som husøkonom, noe Skogli sjølv har gjort til en «fikser-alt-mulig-rolle». Hun har i flere tiår hatt hovedansvaret for vask av hotellet, bestille sengetøy, skrive vaktlister og en rekke andre oppgaver.
– I tillegg har jeg bidratt en del med servering og catering, og har ansvaret for blomstene i vinterhagen. Jeg har hatt varierte arbeidsdager, konstaterer hun.
Skogli var med da Taverna leide Husmorskolen og internatet på Storsteigen på sommeren og leide ut til gjester. Hun har også drevet Solans kafé på Aukrustsenteret på vegne av Taverna i tre år.
Trivsel gir krefter
40 år på samme arbeidsplass er lenge. Skogli sier hun har trivdes godt, og sjølv om torsdag var hennes siste offisielle arbeidsdag på Taverna (Frich’s), er hun klar for å arbeide noen timer i ny og ned om det blir behov.
– Jeg har gledet meg til å komme på jobb for å treffe gode kollegaer nesten hver dag i 40 år. Jeg liker å arbeide og liker å se at gjestene trives på hotellet, sier hun.
Sjølv om den faste arbeidsplassen kommer til å bli et savn er ikke Skogli redd for at hun skal kjede seg. Hun har barnebarn i Alvdal, synger i kor og har andre hobbyer.
– Av person er jeg sosial og vil nok finne på noe å fylle tida med, konstaterer hun.