annonse

Notiser

Alvdal Pensjonistforening er tildelt 10 000 kroner gjennom støtteordningen Den kulturelle Spaserstokken for budsjettåret 2018. Pengene skal benyttes til kulturelle tiltak i forbindelse med tre møter Pensjonistforeningen skal ha i løpet av året.

Camilla Skogli er av Alvdal kommune tilbudt stillingen som SFO-leder ved Alvdal barneskole fra og med 1. august i år.

KarolineLøkkenKaroline Løkken (bildet) gjorde en imponerende innsats under sykkelrittet Styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo i helga. 18 timer 16 minutter og 58 sekunder brukte Alvdalsjenta på de 543 kilometrene, og med det ble hun nummer to i klasse 30-34 år, og nummer 41 av samtlige startende kvinner i rittet. Tor Arne Reinertsen syklet også hele distansen i klasse M45-49, og kom i mål etter 22 timer, 33 minutter og 16 sekunder. Arne Plassgård syklet den 279 km lange distansen Kvam – Oslo på 11.50,53, og vant med det sin klasse. Steffen Sandem syklet distansen Lillehammer – Oslo på 5.25,07.

Formannskapet sa med fire mot tre stemmer nei til å bygge anneks på en seter ved Kjemsjøsetra i Haustdalen.
Jan Sagplass fra Høyre foreslo å gi dispensasjon da han mente det var en spesiell sak som ikke ville skape presedens, og fikk med seg to fra Ap. Resten av formannskapet konkluderte med at det vil være lite strategisk å gi dispensasjoner nå når det nærmer seg arbeid med en ny plan for hytte- og fritidsområder i kommunen.

Avdals 4. divisjonsdamer i fotball tapte lørdag bortekampen mot Heimdal 4-1. TIl pause var det 2-0 til trønderne.

I kommunens retningslinjer som har ligget til høring sto det at elever på 1.- til 4.-trinn som må ned Moanbakken får skoleskyss. Rådmann Erling Straalberg opplyste i formannskapsmøtet at det var en glipp. Det var meningen å gi kun vinterskyss til elever på 1.- og 4.-trinn som må ned Moanbakken. Han fikk formannskapet, minus Jan Sagplass (H), sin velsignelse til å endre og legge ut på en begrenset høring før retningslinjene blir endelig vedtatt i kommunestyret. Alle som har innspill i saken må ta kontakt med kommunen innen 19. juni.

Politiet med laserkontroll i 50-sona på Rv. 3 ved prestegarden i Alvdal. Foto: Ivar ThoresenTo personer fikk førerkortet beslaglagt på grunn av for mange prikker i forbindelse med en laserkontroll UP gjennomførte i 80-sone på riksveg 3 gjennom Alvdal i løpet av fire timer onsdag ettermiddag og tidlig kveld. Det ble i tillegg utstedt åtte forenklede forelegg på grunn av fartsovertredelser. Høyeste målte hastighet var 113 kilometer i timen.

Brandvoll Helselag inviterer til sesongåpning av folkestien Jennys promenade torsdag 7. juni klokken 18.00. Det blir sosial hygge, natursti og enkel bevertning.
  – Velkommen, sier turleder i Brandvoll Helselag Bente Helen Rønning, som minner om at bøkene er lagt ut. • Les også: Jennys promenade åpnet

Alvdals 5. divisjonskamp mot Nidelv i Trondheim lørdag er utsatt. Kampen skal spilles på et senere tidspunkt, men ny dato er ennå ikke fastsatt.

Alvdal kommune har oppfordret Statens vegvesen til å forbedre krysset ved Jutulhogget i forbindelse med breddeutvidelsen av riksveg 3. Vegvesenet ser ikke behovet.
  – Selv om vi legger en ambisjon om mer trafikk til og fra Jutulhogget til grunn, tror vi ikke det blir så mange svingebevegelser av fra riksvegen, at det utløser behov for hverken høyresvingefelt eller venstresvingefelt, skriver de og opplyser at de mener det er tilstrekkelig med utbedring av dagens kryss til normert standard. • Les også: Ber om tilrettelegging ved Jutulhogget

Knut Harald Skogli og Inge Olav Murud foretok i helga en opprydding etter vinterens isfiskesesong på Kjemsjøen. Blant det de fant var tre gjenglemte isbor. De som savner et slikt kan kontakte Knut Harald og gi en beskrivelse av hvordan det ser ut, og sånn cirka hvor det kan ha blitt lagt igjen, så er det mulig å få det tilbake.

Aukrustsenteret er et av lokomotivene innen reiseliv i kommunen og har opparbeidet seg kompetanse og kunnskap til å drifte et turistinformasjonskontor, mener rådmannen som innvilger senterets søknad på 25 000 kroner til å drive turistinformasjon. Kommunestyret har allerede satt av midler til formålet i forbindelse med saken om tildeling og bruk av kommunens fond.

Onsdag kommer Teater Innlandet og John Nyutstumo til Basheim med publikumssuksessen for barn «Se! Jeg fant!».  • Les også: Til Basheim med populært barneshow

Alvdals 4. divisjonsdamer i fotball skulle fredag kveld møte Tolga/Vingelen/Os/Nansen på Sundmoen, men seriekampen ble utsatt på grunn av så mange skader og sjukdom i Alvdalstroppen at de ikke greide å stille lag. Kampen blir satt opp senere.

utstillingbibBiblioteksjef Berglind Inga Gudmundsdottir kan friste med ny utstilling på biblioteket. Utstillingen er består av kunst og håndverk fra åttende og tiende trinn på Alvdal ungdomsskole. Her er det blant annet kunst av naturen, byggestiler, collagebilder og geriljabroderi. – mye fint!

Tirsdager mellom 18.00 og 20.00, fra og med 22.mai og hele juni og fra august til 18.september, kan alle jegere og skyttere trene til storviltprøven på Stormoen. Alvdal skytterlag og Alvdal JFF arrangerer og gjennomfører kveldene. Jaktfelt går av stabelen lørdag 2.juni. På vegne av lagene opplyser Øyvind Randen at treningskvelden tirsdag 29.mai blir gjennomført på feltbanen for å spisse formen og skyte på dyrefigurer som på selve stevnet lørdag. Sedvanen tro trekkes ledige elgfelt i kafeen etter premieutdelinga.

Alvdal Senterparti sendte inn høringsuttalelsen til samfunnsdelen av kommuneplanen én dag etter fristen. Leder i Alvdal Senterparti, Johan Ragnar Eggen, beklager forsinkelsen og håper kommunen tar med innspillet i det videre arbeidet. Les høringsinnspillet her.  
 • Les også: Her er alle høringsuttalelsene

Poltiet meldte tidlig tirsdag ettermiddag om en utfrkjøring på riksveg 3 mellom Hanestad og Barkald. En personbil kjørte av veien, men det er ikke meldt om personskader.

aumaundergangJernbaneundergangen på Auma (bildet) ble ved 20-tida fredag kveld stengt for trafikk på grunn av flommen. Det er usikkert når den kan åpne igjen. Foto: Erland Vingelsgård

Innovasjon Norge innvilger et tilskudd på inntil 165 000 kroner til etablering av konseptet «Fjøshallen» ved Søberg gård. Konseptet handler om utvikling av servering av lokalmat ved Søberg gård.

annonse