annonse

Notiser

• Mandag 25. desember stengt.
• Tirsdag 26. desember stengt.
• Onsdag 27. desember 8.30-15.00.
• Torsdag 28. desember stengt. Øyeblikkelig hjelp ved Folldal legekontor, tlf.: 62 49 11 00
• Fredag 29 desember 8.30-15.00. Øyeblikkelig hjelp for Folldal legekontor, tlf.: 62 48 91 00
Utenom disse tidene kontakt legevakt tlf.: 116 117.
Medisinsk nødnummer: 113.
Husk å bestille medisiner i god tid før jul. Alvdal legekontor ønsker alle ei riktig god jul og et godt nyttår!

Notis publisert:

De fremmøtte på Søberg Gård kunne kjenne julestemningen strømme på søndag. Med kaffe, gløgg og julekaker på bord, var det lov å ta seg en pause fra julehandelen på gården. Maren Solvang, ved Søberg Gård, hadde funnet frem julepynt, julelys og mye mer. Også neste søndag har du muligheten til å oppleve julestemningen på gården. 

Juryen har besluttet å avlyse DNB-cup og NØK-cup. Temperatur i Stormoegga er -24,5 kl 09.00. Meteorologisk institutt sier at temperaturen ikke vil stige av betydning utover dagen, det opplyser Folldal Idrettsforening på sine nettsider. 

Ranveig Stortrøen fra Ålesund har takket ja til ett års vikariat som kommunefysioterapeut i Alvdal fra 1. januar, og vil være på plass i sin nye jobb på nyåret.

Formannskapet sa torsdag enstemmig ja til at Anne Lene Raabe får fradelt og omdisponert til næringsareal ca 6 dekar skoggrunn sør for Sætersmoen i Alvdal. Formålet med søknaden er salg til Østerdal Tre, som ønsker utvidelse av sitt næringsareal på tilgrensende eiendom.

Formannskapet ga torsdag enstemmig klarsignal til at Solfrid Brandvoll får fradelt og omdisponert ca. 7 dekar skoggrunn langs Brannvålsveien ved Auma i Alvdal til næringsareal, slik at Leif Sturla Lillestrøm Maskin & Transport AS kan få plass både utendørs og i ny bygningsmasse til maskiner og lastebiler.

Brdak Meho søker gjennom firmaet Bare kokk AS om 50 000 kroner i støtte fra Alvdal kommunes næringsfond i forbindelse med etablering av virksomhet basert på en fire-delt forretningsidé. Meho, med over 30 års erfaring som blant annet kokk og soussjef, ønsker å levere kokketjenester til private og bedrifter, drive utleie av fagpersonell til hotell- og restaurantbransjen, dyrke og selge spiselige blomster, samt produsere og foredle krydderblandinger med baconsmak, import og eksport.

Veggis
Både Vegard Bjørn Gjermundshaug (bildet) og Turi Storstrøm Thoresen kan ta med seg pass,ski, gevær, ja mye mye mer, for å ha ei hektisk førjulstid i utlandet. De er begge tatt ut til de to neste rundene i IBU-cupen i skiskyting. Først er det konkurranser i sveitsiske Lenzerheide fra 5. til og med 10. desember. Deretter setter de kursen til Obertilliach, i Østerrike. Konkurransene der går fra og med 11. desember til og med 16. desember.

Brynjar
Lørdag gikk det ikke slik Brynjar Thorshaug håpet på da skiskyttersesongen startet med sprint på Dombås. En sjuendeplass endte han på i 16-årsklassen. Søndag derimot viste han klasse og tok andreplassen på normaldistansen. I samme klasse ble Henrik Ledang henholdsvis nummer 11 og 7.   Mathias Ledang, som går i klasse 13-år, tok to sjetteplasser denne helga, mens Esten Hansen-Møllerud Hauen plasserte seg som nummer 8 på normaldistansen og nummer 10 på sprinten i 15-årsklassen.

Notis publisert:

Oslo Open Alvdal

En buss med skyttere fra Nord-Østerdal, hvorav sju alvdøler, var i helga til Oslo for å skyte tre innendørsstevner der eliten i landet samles.  Jørn Strypet skjøt etter rapportene  meget jevnt og bra, fikk det nesten til, men 249, 249 og 349 ble det ikke noen finaler eller topplasseringer av på dette nivået. Ingvar Brohaug, med 245 på Norma Open 50 meter,  ble nr 10 i klasse 4 etter en del trening frem mot denne helga. Øyvind B fikk orden på glidelåsene sine til siste stevne , og satte likegodt en solid personlig rekord i klasse junior som han startet i for noen uker siden. Fra venstre ser vi: Hanne Kristin Strypet, Martin Strypet, Jørn Strypet, Hågen Strypet,  Ingvar Brohaug, Øyvind Brohaug og  Morten Dølhaug Reinertsen. For resultater fra helgen se disse linkene:
http://www.skytterlag2.no/skytterlagssider/holand-bjorkelangen/Norma+Open+2017+-+Alfhallen.hTZ9yT2dfGWE.ips og
http://www.skytterlag2.no/skytterlagssider/oslo_ostre/resultater/2017/15m/%C3%98strestevnet+15m.hTZ9yT2dbUYo.ips

Ordfører Johnny Hagen svarte på interpellasjon om busstilbudet på Strømmen fra Høyres Liv Gjermundshaug Thoresen. Han sa seg enig i at det var underlig å legge om ruta. Han vil ta saken videre, blant annet ved å kontakte fylkesrådet for samferdsel. LES MER:Ønsker kamp for buss på Strømmen

Kommunestyret gikk inn for å forskuttere spillemidlene til ridehall, men vedtok i tillegg at kommunen forbeholder seg retten til å endre renten slik at alle kommunens utgifter dekkes ved tilbakebetaling.
Politikerne var enig om at ridehallen er så viktig for kommunen, regionen og Storsteigens framtid at de gikk for å forskuttere de 4,5 millioner kronene. Viktigheten gjør også at de ikke føler det setter presedens for å forskuttere spillemidler til senere anlegg som bygges. LES MER: Vil låne ridehallen 4,5 millioner

JulenekNå har skigruppa i Alvdal idrettslag julenek for salg. Julenekene kan kjøpes lørdag på julegata på Aukrustsenteret og Innkjøpslaget. Kanskje får du besøk på døra også. – Støtt oss i skigruppa ved å pynte til jul og gjør fuglene glade!

Nord-Østerdal Hestesportsklubb søker 50 000 kroner i støtte fra alle kommunene i Fjellregionen.
  – Vi er snart i mål, men trenger hjelp til å få i havn den siste millionen, skriver leder Tirill Langleite som understreker at det første spadetaket uansett skal tas så fort forhåndsgodkjenningen på spillemiddelsøknaden er klar.
 Hun viser til at ridehall er viktig for Storsteigen og at Storsteigen er viktig for hele regionen.
  – Vi ser at potensielle elever søker andre skolen med bedre fasiliteter. Ridehallen vil sikre bedre søkning til Storsteigen og samtidig gi hele Fjellregionen et sted som kan brukes til stevner, festivaler og utstillinger med mer.

Turi NY

I IBU-cupens siste dag på Sjusjøen, gikk Turi Storstrøm Thoresen og hennes lagkamerater inn som nummer fire i miks-stafetten. Det var Russland som stod øverst på pallen, foran Frankrike og Tyskland. I tillegg til Turi, gikk Thekla Brun-Lie, Fredrik Mack Rørvik og Fredrik Gjesbakk på det norske laget.  

Formannskapet foreslår at ordfører, varaordfører, rådmann og assisterende rådmann skal kunne utføre vielser når vigselsrett overføres fra tingretten til kommunen. Vigsler skal hovedsakelig tilbys i kommunestyresalen, som heldigvis skal pusses opp, og mellom 12.00 og 15.00 fredager. I tillegg uttrykte politikerne ønske om at kommunen skal være litt mer på tilbudssiden.
  – Når vi først skal tilby noe sånt, hvorfor kan vi ikke være litt spreke da, spurte Olov Grøtting (Sp), mens Marit Kveberg (Ap) ønsket at kommunen kan være åpen for andre tidspunkt hvis det varsles i god tid. Saken vedtas i kommunestyret torsdag.

– Det er liksom ingen mellomting med bingoen vår, sier redaktør i Østerdalsradioen, Bjørn-Martin Brandett etter at onsdagens radiobingo er ferdigspilt. Med det mener redaktøren at det er vanskelig å bli kvitt lykketallspotten på 70 000 kroner.  – Enten klarer vi knapt å bygge opp potten til maks på 70 000 kroner eller så blir vi ikke kvitt den. Derfor vil vi fra neste uke ha lykketall på alle spill, og to lykketall på spill 2-3-4, sier redaktør Brandett. Kveldens vinnere ble: 1. omgang: 1. rekke: Anne Stenhaug Furuli, Alvdal, 200 kroner, 2 rekker: Thomas Olsen, Alvdal, 400 kroner, 3 rekker: Terje Stamoen, Alvdal, 1 000 kroner. 2. omgang: 1 rekke: Lisbeth Lunde Gjermundshaug, Alvdal, 200 kroner, 2. rekker:  Aud Irene Strandvik, Tynset, og Patrik Dahlen Kjølhaug, Alvdal, begge 200 kroner, 3 rekker:  Grethe Øverli, Alvdal, 1 000 kroner. 3. omgang: 1 rekke: Anne Lovise Nordstoga, Mosjøen, 200 kroner,  2 rekker: Ivar Hylen, Kvikne, 400 kroner, 3 rekker:  Ivar Hylen, Kvikne, 1 000 kroner. 4. omgang: 1 rekke: Magnus Nyutstumoen, Tynset, 200 kroner, 2 rekker:  Ole Martin Skogli, Alvdal, 400 kroner, 3 rekker: Ingveig Sæther, Tynset, 3 000 kroner.

Ved 19.20-tida onsdag kveld meldte politiet på twitter om en kollisjon mellom to biler ved Circle K i Alvdal. Nødetater er på stedet, og én person klager over smerter i ryggen.

Alvdal fotoklubb søker kommunen om støtte til å kjøpe en stor fotoskanner. I første omgang skal klubben bruke skanneren til å skanne bilder til en utstilling av noen av Ola Nyeggens bilder. Skanneren vil ved senere anledninger bli brukt til skanning av fotografier for fremtidige utstillinger og liknende oppdrag i regi av fotoklubben og/eller Alvdal kommune. I tillegg vil fotklubbens medlemmer kunne få et tilbud om skanning av foto fra gamle album som også kan arkiveres til bruk for biblioteket.

clausenOnsdag kveld kommer Kristoffer Clausen (bildet) for femte år på rad tilbake til Alvdal og Nordihaugan for å vise nye og eksklusive filmsnutter fra jaktåret som har gått, til jaktinteresserte og andre. Det vil være eksempler fra blant annet hjortejakt, elgjakt, rådyrjakt, revejakt, skogsfugljakt og bjørnejakt. Foto: Privat

annonse

Cron Job Starts