annonse

Notiser

Mona MUrud
Formannskapet gikk inn for å støtte Gaia med 75 000 kroner fra næringsfondet. Politikerne sloss om å overgå hverandre i skryt av senteret.
  – Det har vært utrolig artig å følge med fra 2012 da de kjøpte Follheim til hva det har blitt i dag, sa Ole Arne Sandli (Ap).
  – De har feid all tvil til side, og de har virkelig skapt liv og røre og gjort mye positivt, sa Jan Sagplass (H) som tilsto en viss tvil da de startet opp.
  – Jeg synes Gaia har tilført mye spennende, sa varaordfører Mona Murud (Sp).
De diskuterte kort om de skulle øke støtten, men ble enstemmig enig om 75 000 kroner med tanke på at det er lite midler på fondet og det ikke ser ut til å komme nye.
  • Les også: Foreslår 75 000 til Gaia

Formannskapet ga full støtte til hytteeieren i Dølbekken som ønsker å utvide hytta. Fylkesmannen i Hedmark og Villreinnemnda for Rondane og Sølnkletten frarådet å gi dispensasjon, men rådmannen innstilte på å si ja.  Han fikk medhold av politikerne.
  – Vi skal være streng på villrein, men vi kan ikke stoppe all utvikling i halve bygda vår. Nå er det snart ikke lov å sette opp en utedo vest for Glomma, sa Audun Eggset (Sp).
  – Vi klarer å forvalte det her selv. Det er ikke snakk om noe frislipp, sa Jan Sagplass (H).
• Les også:

Odd Arne Tronsvang savner skilt til Nedre Månavei ved Dæhlie.
  – Pr. dato er det ikke noe skilt som viser at man kommer til Nedre Månavei når man kjører av Folldalsveien ved Joker Dæhlie østover opp bakken og kommer opp til Nedre Månavei, skriver han i et brev til kommunen.
Vegbiten mellom Folldalveien og Nedre Månavei ved Dæhlie er ikke navngitt i Kartverkets kart, men er en sidearm av Nedre Månavei.


«Alvdøl» Håvard Hauknes kjempet seg til en vanvittig sterk fjerdeplass under EM i friidrett i Berlin tirsdag da han gikk 50 kilometer kappgang. I sine yngre dager brukte Håvard Hauknes mange somrer og vintrer i Alvdal hvor hans mor, Marie Brandvoll Haukenes, er oppvokst. Han er en av Norges fremste kappgjengere og fikk en meger respektabel fjerdeplass under 50 kilometer kappgang under EM i Berlin. Han lå lenge an til en sølv- eller bronsemedalje, men på slutten gikk han tom for krefter. Uansett er fjerdeplassen hans beste internasjonael plassering noen sinne.
  • Les også: "Alvdøl" til OL i Rio
  • Les også: 7. plass i OL til «alvdøl» Haukenes
  

Tor Steimoeggen har fått innvilget støtte på 42 000 kroner til bygging av snuplass ved Bergevangen på skogsbilvegen Måna-Steivanglia-Hamndalen.  Plassen skal bygges som snuplass for tømmerbil med henger uten lass i henhold til det som er kravene for landbruksveg, vegklasse 3 - landbruksbilveg.

Under Landsskytterstevnet i Stjørdal var Hans Sollid i aksjon på baneskytinga søndag ettermiddag. Sollid leverte strålende feltskyting, og det var selvsagt forventninger til baneskytinga hans også. Men, med 249 poeng, er han ett poeng etter de aller beste i den knallharde V73-klassen.

STOR FART: Politiet – her ved Petter Olsen Lindstad og innsatsleder Hans Petter Eidsvåg – hadde fokus på fart under onsdagens storkontroll på Riksveg 3 ved Bergerønningen. Foto: Ivar Thoresen

Utrykningspolitiet hadde sent lørdag kveld fartskontroll i 50-sona på riksveg 3 og 11 førere ble stoppet. Alle fikk forenkla forelegg. Høyeste hastighet var 69 kilometer i timen.

Politiet har avholdt fartskontroll i 50-sonen på riksveg 3 gjennom Alvdal. På Twitter rapporterer de at 10 førere ble ilagt forenklet forelegg for fartsovertredelse.


Onsdag kveld hadde turforeninga en gjenåpning av Tronsvangen natur- og kultrusti. Stien er opprinnelig fra 1993. Botaniker og naturelsker Olav Langleite var mangeårig turforeningsmedlem, og han, sammen med blant annet botaniker Olav Gjærvoll, bygget opp naturstien. Det var et sterkt ønske fra arvingene at midlene etter begravelsen skulle gå til ny Tronsvangen Natursti. Olav Langleite gikk bort i 207.

Alvdal turforening oser med lovord til Bjørn Langleite og den jobben han har gjort med oppussingen og nedsettingen av nye skilter. Den gjenåpnete stien starter ved grinda til Tronsvangen Seterhotell og der kan man i postkassen finne informasjonsfoldere. Onsdag kveld guidet Langleite 12 deltakere med stor kunnskap om gruvedrift og botanikk gjennom stien. Turforeninga takker Bjørn og resten av familien Langleite.
     • Les også: Gjenåpner stien etter far Olav

I alt fire personer ble kjørt til Tynset sjukehus for behandling og sjekk etter en utforkjøring på riksveg 3 ved Hanestad rundt klokka 06.00 torsdag morgen. To av de fire personene i bilen oppgis å være lettere skadd. De to andre – begge barn – fremstår ifølge politiet som uskadd, men er likevel kjørt til sjukehuset for sjekk. Vegen er åpen for trafikk der utforkjøringen skjedde.

– Via vår nettjeneste Rett i kartet har vi fått et innspill om at knekken på den gamle taubanen mellom Folldal og Alvdal skal hete Vinkel 1, ikke Vinkelen. Vi har funnet dette beskrevet i Folldal Verks historie, skriver Kartsen Lie på vegne av Kartverket.

Fylkesmannen velger å gi et tilskudd på kroner 3 000 til ekstraordinært tilsyn med beitedyr i område med rovviltskade som i dette tilfellet er Kvislåtjønna beitelag. Fylkesmannen viser til at tiltaket/tiltakene er rettet mot hold av sau, og anser at tiltakene ikke direkte berører naturmangfoldet, eller berører dette på en negativ måte.

riksveg 3
Mandag rundt klokken 13.00 kunne politiet rapportere om avholdt fartskontroll gjort av UP i 50-sonen. Fartskontrollen førte til 13 forenklede forelegg, ett av de for mobilbruk og en anmeldelse ble gjort. Den høyeste hastigheten som ble målt var på 69 km/t. 
  • Les også: De beste sjåførene er fra Hedmark

Fylkesmannen velger å gi et tilskudd på kroner 3 000 til ekstraordinært tilsyn med beitedyr i område med rovviltskade som i dette tilfellet er Tron-Kvebergkjølen sankelag. Tilskuddet skal nyttes til å raskt få en oversikt over situasjonen, finne eventuelle døde/skadde dyr og forhindre nye skader.

skytingJørn Strypet vant klassen eldre rekrutt 14-15 med imponerende 350 under Trippelstevnet på Os i helga. På bildet sammen med Hans Sollid som ble nummer sju med 348 på Os. Ovedie Bråten tok fjerdeplass i klassen rekrutt 11-13 på Os. Det deltok flere alvdøler under helgas skyting. Flere alvdøler deltok på helgas skytinger i Dalsbygda, på Os og Narjord. Se resultater.

Julie Meyer Solvang endte til slutt på åttendeplass sammenlagt i Tour de Hallingdal. På fredagens etappe tok hun en sterk andreplass. Lørdag havnet hun på 15, og søndag tok hun sjetteplassen. Til sammen holdt det til åttende.   • Les også:

Politiet varsler på Twitter at det brøt ut grasbrann i Husanveien i formiddag.  Brannvesenet slukket brannen og fikk fort kontroll. Det anlås at rundt 100 kvadratmerter brant gras brant. Brannvesenet har ingen formening om hva som utløste brannen. Brannen skjedde nær jernbanen, men det var en stund siden sist tog. Brannvesenet understreker at det skal lite til for å utløse en brann i det tørre været og håper folk er forsiktige og at de følger med og varsler fort hvis de ser noe.

Bokhandelen hadde stor suksess med sitt første arrangement i butikken og trår til med et nytt arrangement lørdag morgen. Da har de invitert Per Hvamstad for å snakke om sin nye bok Østerdalsstua - lokal hustype med stor nasjonal verdi. Det starter klokken 9.00 og bokhandelen spanderer morgenkaffen. • Les også: Hekta på østerdalsstuer

Oppland og Hedmark Bondelag innkaller Fylkesmannen i Hedmark, Fylkesmannen i Oppland, Felleskjøpet, Tine, Nortura, Norsk Landbruksrådgivning og Strand Unikorn for å snakke om den kritiske situasjonen angående sviktende avlinger grunnet tørke. Hedmark Bondelag og Oppland Bondelag ser svært alvorlig på situasjonen og mener det er en kritisk fôrsituasjon i innlandet. Det kommer fram i en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag. Møtet vil bli avholdt torsdag formiddag.

Bli med Barnas turlag på overnattingstur til Breisjøseter. Felles avreise fra Dæhlie lørdag 30. juni kl 11.00. Turen passer for alle, tar høyde for ulike behov og bruker god tid. Vel fremme på Breisjøseter blir det middag og god tid til lek og bading. På tilbakturen søndag kan man ta turen opp til Sølnkletten hvis man ønsker det. Påmelding til Anne Flaten-Løvås innen onsdag 27. juni, tlf 91825977.

annonse