annonse

Notiser

UPkontroll060613 ivar

13 bilførere ble tatt i en fartskontroll på riksveg 3 i Alvdal torsdag. Det ble utstedt ti forenkla forelegg, utstedt ett gebyr og to førerkort ble beslaglagt. Høyeste fart var 79 kilometer i timen i 50-sona.

Kommunen får stadig inn meldinger om at enkelte hundeeiere ikke overholder båndtvangen og minner på sine nettsider om at det er båndtvang fra 1. april til og med 20. august. I tillegg har Alvdal kommune utvidet båndtvang fram til 15. oktober.
  – Hunder skal dermed holdes i bånd, forsvarlig innegjerdet eller innestengt i perioden 1. april - 15. oktober av hensyn til beitedyr som finnes i store deler av kommunens utmarksarealer. LES OGSÅ: Lam tatt av hund ved Tronsvangen

Tron-Kvebergkjølen beitelag får støtte på inntil 75 000 kroner av Fylkesmannen i Hedmark til akutt tidlig nedsanking av 1 250 søyer og lam for perioden 10.8-19.8.2017. Beitelaget har allerede fått støtte til forberedt tidlig sanking fra 20. august.
  LES OGSÅ: Større bjørneskader i år enn i fjor

Maren Hansen-Møllerud Hauen gjentok resultatet fra lørdag og løp inn til fjerde plass på 800 meter under junior-NM i Harstad.

Maren Hansen-Møllerud Hauen kom på fjerde plass av fem i sin første konkurranse i junior-NM som går av stabelen i Harstad. 12,19 sekunder bak vinneren.
LES MER: Går for medalje i NM

Fylkesmannen i Hedmark har gitt fellingstillatelse på jerv i området til Streite Meseterhø beitelag i Folldal og Dovre kommuner. Ett lam ble funnet 7. august. Da SNO kom den 8. var kadaveret borte. Eier fant igjen kadaveret med hode og beingrinda nede ved en bekk et stykke unna. SNO så på den 10. og konkluderte med at det var jerv som var skadegjører. Tillatelsen gjelder til den 18. august.

Fylkesmannen i Hedmark har utvidet skadefellingstillatelse på brunbjørn i deler av Rendalen, Alvdal, Tynset, Tolga og Engerdal kommuner med elleve dager. Den gjelder nå fram til midnatt mandag 21. august. LES OGSÅ: Større bjørneskader i år enn i fjor

En bekymret turgåer frykter at et jernblester har blitt skadet i forbindelse med hogst. Han mener kulturminnet var et av de bedre bevarte og fine i Alvdal. Han mener arbeidet rundt har skadet helhetsinntrykket og setter jernblesteret i fare for å rase ut. Rådgiver utmark og miljø Tale Nedberg i enhet for landbruk og miljø kjenner til at det har blitt arbeidet i området. Det er Hedmark fylkeskommune som er vernemyndighet, og hun antar de vil gjennomføre en befaring der neste gang de er i Alvdal.
  – De vil ta seg en tur og se på det og vurdere videre, sier hun og påpeker at det er grunneier som står ansvarlig for å passe på slike kulturminner.

Hvis du vil bli leder i ungdomsklubben som holder åpent på fredag ettermiddag/kveld, og er åpen for alle ungdommer i kommunen i aldersspennet 12-16 år må du snart søke. LES OGSÅ: Leter etter leder til ungdomsklubben

Martin Strypet avsluttet Landsskytterstevnet i Førde for sin del med gnistrende god skyting i finalen i juniorklassa. 12 av 12 treff, hvorav to av disse var innertreff, er strålende i en finale. Med den prestasjonen endte Martin på 31. plass i kamp med 91 andre finaleskyttere.

Brohaug medalje
Eldre juniorskytter Kristian Brohaug (bildet) var strålende fornøyd med sin siste gren under Landsskytterstevnet i Førde. Finaleskytinga for eldre junior på felt gikk for seg fredag, og Kristian endte til slutt opp på en femteplass, med 38/3 som resultat. For denne plasseringen fikk Kristian også medalje.

fotokjetilKetil Plassgård har laget en utstilling med dyrebilder kalt «Dyrene og jeg». Utstillingen åpner søndag og kan sees hver dag neste uke i Vinterstua på Husantunet.

Martin Strypet

Juniorskytter Martin Strypet avsluttet sin baneskyting på Landsskytterstevnet i Førde med å skyte 100 i finalen på baneskytinga. Sju av de ti blinkene var til alt overmål innerblinker. Med totalt 348 poeng endte Martin på en solid delt 18. plass. Vinner av klassen ble Mette Strandlien, Ringebu og Fåvang skytterlag. Hun var en av tre skyttere med 350 poeng og vant etter omskyting.

Juniorskytter Marit Reinertsen skjøt onsdag ettermiddag sin baneskyting på Landsskytterstevnet i Førde. Hun endte på 236 poeng.

Brohaug NY
Junior Martin Strypet (bildet) viste seg virkelig fram da han skjøt finfelt på bane under Landsskytterstevnet i Førde i dag.23 skudd satt som de skulle for Martin Strypet, dermed er han klar for finaleskyting på bane etter totalsummen 248. Finalen går torsdag ettermiddag.

Malmvegen Minneløp i Folldal ble arrangert fredag kveld, og blant damene var det like godt to alvdøler som tok seg av de to plasene øverst på pallen. Maren Hansen-Møllerud Hauen, som løper for Ren-Eng, var klart best i det 11,5 kilometer lange løpet og vant med i overkant av to minutter foran Ellen Merethe Schjelderup Skarpsno. Herreklassen ble vunnet av Øistein Ulekleiv, fra Dombås.

Veterinær Pauline Kiær fra Koppang er tilbudt avtale om supplerende klinisk veterinærvakt for Alvdal og Folldal vaktdistrikt for perioden 1. august i år til 31. august 2019.

alvdalturforening

Alvdal turforening tar turen til Stormokoia på Svartbekkjølen onsdag kveld.
  – Svartbekkjølen er et fint turområde med mye historie og gamle jaktkoier. Her er det alltid noe å se på, vi blir helt sikker imponert over byggverket, sier Johan Ragnar Eggen.
  Byggverket er ei ny koie som Anne Marie og Roar Lillebo Stormoen har satt opp.
  Turen er kort å gå - 1 kilometer på god sti - og passer for alle aldre. Turleder er Brit Iren Stormoen, og avreise fra Steia er klokka 18.30 ved banken. Eggen oppfordrer folk til å ta med egen kaffe og noe biteti. 

Marit Bakås Gjersvold tilbys av Alvdal kommune 100 % stilling som avdelingsleder ved Solsida omsorgsheim.

Inge Olav Murud skjøt 89 poeng av 100 mulige under NM i Elg torsdag, noe som resulterte i en 13.plass. 18-åringen åpnet bra med 25 poeng på sittende. Videre ble det 24 poeng på stående, og to ganger 20 poeng i løp 1 og løp 2. 

annonse