annonse

Notiser

Kommende søndag, 22. april, er det basar i grendehuset Strandbu. Det er Strand kretslag som denne dagen arrangerer sin årlige basar. Loddsalget starter klokken 13, og i løpet av dagen lynlotteri, pilkast og lykkehjul. Det kan også fristes med salg av varm mat og kaffe og kaker.  Arrangøren minner på at Bellingmo har egen togstopp og det er fult mulig å ta toget fra Steia til Bellingmo og tilbake igjen.

Britt Guri Nordtun har fått tilsagn på 90 000 kroner fra Innovasjon Norge for å satse på gammelnorsk spælsau.   • Les også: Satser på historisk sauerase

Høyeste hastighet var 107 kilometer i timen i 80-sone da politiet torsdag formiddag gjennomførte fartskontroll på riksveg 3 ved Bergerønningen i Alvdal. Fire forenklede forelegg ble skrevet ut for fartsovertredelser.

Kveberg bru stengte for vedllikehold 16. april og holder stengt fram til 15. september.  • Les også: Kveberg bru skal rehabiliteres

Anne Slåen tilbys 100 prosent fast stilling som pedagogisk leder i Alvdal barnehage med primærarbeidssted Øwretun.

else helen

Strømmen kretslag har årsmøte i Basheim i kveld onsdag. Det blir servering, og etter årsmøtet er det quiz, slik det også var etter fjorårets årsmøte. Det blir både lokale og mer generelle spørsmål å kose seg med, lover styreleder Else Helen Lillestrøm (bildet). Ifølge invitasjonen fra styret skal det også dukke opp en hemmelig  kjendis...

Politiet melder på Twitter at det skjedde en fallulykke på Snøhetta klokken 10.51 lørdag morgen. Luftambulanse, redningshelikopter samt politi har respondert på hendelsen. Én person er bekreftet omkommet av redningsmannskapene på stedet. Den omkomne er en mann i 30-årene.

Taverna og Alvdal Autoservice kom ikke til enighet om rettsmekling under saksforberedende møte i Nord-Østerdal jordskifterett, og saken går videre til hovedforhandlinger.
  – På bakgrunn av forhandlingene og Wålengens brev slår jeg fast at det er en tvist om grensa mellom partenes eiendommer, konkluderer dommer Harry E. Tjernstad.
LES MER: YX avviser forslag om grenseflytting

VipeDenne vipa og fem-seks andre av samme sorten ble mandag observert ved Aukrustsenteret og Glåma. Et lite vårtegn, om ikke annet. Foto: Privat

 

 

Sesongens siste NM-distanse i skiskyting, fellesstart, ble arrangert på Lillehammer søndag. For vår eneste deltaker i kvinneklassen, Turi Storstrøm Thoresen, åpnet det ikke helt topp. Kun to av de fem blinkene datt ned på første skyting. Men derfra og ut gikk det mye bedre for Turi. På de neste 15 skuddene ble det 13 treff, og med det gikk Turi seg inn til en 14. plass.

Alvdal Revmatikerforening inviterer til åpent møte på Alvdal frivilligsentral torsdag 12. april om temaet Behkterevs. Revmatolog Erik Rødevand fra St. Olavs i Trondheim vil foredra om temaet. Det vil også bli overrakt en gave fra foreningen til revmatismeavdelingen på Tynset sykehus.

Turi Storstrøm Thoresen lå gjennom hele jaktstarten under skiskyttter-NM på Lillehammer lørdag og kjempet om en sluttplass midt på tjuetallet, og slik endte det også. For selv om hun var oppe på en 22. plass på sitt beste, og en 28. plass på det svakeste undervegs, avsluttet Turi bra og endte som hun startet, nummer 26. Resultater leser du her.

Petter Austberg Bjørn og Vegard Bjørn Gjermundshaug tok tiendeplass i stafetten under NM i skiskyting i Lillehammer. De to gikk sammen med Aasmund Kjøllmoen Steien og Kristoffer Langøien Skjelvik på Nord -Østerdal skiskytterkrets lag 1 og kom inn nesten to minutter bak vinnerne fra Agder.
Turi Storstrøm Thoresen gik på lag 2 for damene og endte på åttendeplass.

Skigruppa arrangerer klubbmesterskap i langrenn fristil på Steimoegga tirsdag 3.  april. Umiddelbart etter klubbmesterskapet arrangeres skiavslutning med premieutdelinger for vinterens serierenn. Premie til alle som har deltatt på minst to renn, gratis servering og utlodning.

Rundt klokken 02.15 på fredag ble en mann hentet av ambulanse og kjørt til sjekk på Tynset sjukehus. Utforkjøringen skjedde en kilometer nord for Auma bru på Riksvei 3 og bilisten var på vei nordover.

Slik ble resultatene i påskebingoen på Østerdalsradioen. Spill 1: 1 rekke: Eiril Espensgård, Kvikne, kr 200. 2 rekker: Olav Løvseth, Tynset, kr 400. 3 rekker: Lisbeth Nyvold Folldal, kr 500 og Anne Grethe Haugerud, Alvdal, kr 500. Spill 2: 1 rekke Kjartan Riise, Alvdal, kr 200. 2 rekker: John Ole Solstad, Lesja, kr 400. 3 rekker: Ragnild Trålberg, Alvdal, kr 1 000. Spill 3: 1 rekke: Sigrid Samuelshaug, Alvdal, kr 100 og Marit Jakobsen, Engerdal, kr 100. 2 rekker Arne Gulløien, Alvdal, kr 400. 3 rekker Anders Iversen, Alvdal, kr 250, Anne Laila Fossum, Kvikne, kr 250, Håvard Gråberg, Alvdal, kr 250 og Jon Solstad, Lesja, kr 250. Spill 4: 1 rekke Rune Myhrhaug, Folldal, kr 200. 2 rekker: Turid Nordtvedt, Folldal, kr 150, Lena Stenhaug Furuli, Alvdal, kr 150 og Heidi Aasen, Folldal, kr 150. 3 rekker: Ingveid Sæther, Trysil, kr 1 500  og Lise Mikkelsen, Alvdal, kr 1 500.

Hans Martin Bjørkeng tilbys den ledige 100% stillingen som IKT-medarbeider i Alvdal kommune. Thor Petter Sjølien er innstilt som nummer to.

Her finner du butikkenes og bensinstasjonenes åpningstider i påsken 2018. pdfLast ned pdf.

Palmesøndag er det mulig å få en skikkelig matpause under skituren for de som ønsker det, og legger turen til Høstdalen. Det blir servering av suppe med rundstykker, kaffe og kake i Taubanehuken bak Malenaåsen på Høstdalen. Inntektene går til taubaneprosjektet.

annonse