annonse

Notiser

Formannskapet vedtok torsdag enstemmig planprogrammet for kommunedelplan for trafikksikkerhet 2019-2024. Planprogrammet legges nå ut til offentlig ettersyn i seks uker. Målet er at planforslaget skal behandles første gang politisk i august og endelig vedtas i desember.

TrailerGrøftaIgjen havnet et utenlandsk vogntog utfor veien i Alvdal – denne gangen var det et polskregistrert vogntog som tirsdag formiddag kjørte i grøfta langs Fv. 29 – Folldalsveien – ikke så langt fra avkjøringen til Steivanglia, i retning Folldal. Vogntoget ble stående noen timer før det ble berget, men var ikke til vesentlig hinder for annen trafikk. Foto: Ivar Thoresen

Inger Os Måntrøen er ansatt i hundre prosent stilling som fagleder ved TFF (Tjenesten for funksjonshemmede).

Astrid Mellesmo klager på størrelsen på området som skal deles fra hennes tomt til sykkel- og gangveg i forbindelse med nyskolen.
  – Under forhandlingene var det en del av avtalen at gangveien skal plasseres slik at som er området nødvendig for gangvei gjøres så lite som overhode mulig, påpeker hun i klagen.
Hun ber om at dokumentet om fradeling endres til cirka 300 kvadratmeter og ikke cirka 600 kvadratmeter, at nye eiendomsgrenser skal følge gangveien som anlegges og at området ovenfor gangveien reguleres tilbake til boligformål.

Kommunen vurderte å holde folkemøte om kommuneplanens samfunnsdel den 14. februar, men har utsatt møtet.
   – Intensjonen med dette møtet, var en presentasjon av hovedprinsipper og retninger i forslag til ny kommuneplan. Prosessen med planen viser imidlertid at det gjenstår en del arbeid i form av avklaringer, møter med ulike aktører og prosess i kommunestyret, før dette kan presenteres i et åpent møte, opplyser rådmann Erling Straalberg.
  Alvdal kommune vil komme tilbake med ny dato for et folkemøte. LES OGSÅ: Må finne enighet på Steimosletta

Petter Austberg Bjørn hadde ankeretappen da Nord-Østerdal skiskytterkrets førstelag i klassen M17-21 gikk inn til niendeplass under junior-NM på Simostranda søndag. Alvdølen gikk laget opp en plass i løpet av sin etappe.

UP opplyser på Twittter at de har avholdt fartskontroll i 50-sonen i Alvdal. 77 ble kontrollert, og resultatet ble én anmeldelse, tre forenklede forelegg for fart og to forenklede forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon.

Alexandra Allegra A. Taylor tilbys 80 prosent vikariat som kommunelege fra 01. februar. Fra 1. september går stillingen over til å bli fast og hundre prosent.
 LES OGSÅ: Rådmannen vil ansette ny lege

Midt-Hedmark brann- og redningsvesen har ansatt Trond Joar Kjenstadbakk som brannsjef. Han tiltrer 1. mai 2018. Kjenstadbakk har utdanning fra Forsvaret og har over 30 års arbeidserfaring fra forskjellige roller, både militære og sivile, i Forsvaret.
 I perioden 1. februar til 1. mai 2018 er nåværende leder forebyggende avdeling, Knut Bjørnseth, konstituert som fungerende brannsjef.

Politiet varsler på Twitter at de i dag tidlig stoppet en bilist som kjørte i påvirket tilstand i Alvdal. Bilføreren anmeldes.

Basheim 1
Søndagens loppemarked i Basheim, hvor inntektene skal være med og finansiere MS-sjuke Ingrid Elisabeth Thoresen (bildet) sin stamcelleoperasjon i Moskva, resulterte i at 70 000 kroner kom inn. Dette beløpet kommer i tillegg til en pågående innsamlingsaksjon via vipp, hvor det til stadighet kommerpenger inn. Hovedpersonen selv, Ingrid Elisabeth Thoresen, er kjempefornøyd med det som kom inn i Basheim og takker alle som har bidratt.

Bryn
Tre alvdøler deltok på helgens Kvalfossprint i skiskyting i Holmenkollen. Den beste prestasjonen stod Brynjar Thorshaug (bildet) for. Han gikk lørdag inn til en sterk 20. plass i klasse gutter 16. år. Klubbkamerat Henrik Ledang tok lørdag 38. plass i samme klasse. Søndag gikk det litt tyngre for de begge, men 58. plass på Brynjar og 65. plass på Henrik er ikke noe å skjemmes over. Yngstemann Ledang, Mathias, som går i klasse 13-år, tok lørdag 45. plass og søndag 56. plass.

En deltaker hadde Alvdal IL med på kretsmesterskapet i klassisk langrennssprint lørdag. Det var Helen Margrethe Schjelderup. Hun endte på tredjeplass blant seniordamene. Resultater ser du her.

Kommunestyret bevilget 200 000 kroner til utsmykning av nyskolen. Det ble behov for ekstrabevilgning for å fullfinansiere utsmykningen da kommunen fikk avslag på støtte fra eksterne institusjoner. Rådmann Erling Straalberg understreker at de fremdeles jobber med å skaffe ekstern støtte til skolen, spesielt nærmiljøanleggene.
LES OGSÅ:  Ber om mer penger til utsmykning

Politikerne vedtok torsdag rus- og psykiatriplanen for Alvdal. Bjørn Åsen (Ap) påpekte at planen uttrykker en bekymring rundt voksne alvdølers slappe holdninger til ungdommens alkoholinntak. Når politikerne nå vedtar planen aksepterer de at det er en utfordring og må ta ansvar for det.  
  – Vi har et ansvar for at det vi vedtar her, det må vi være gode på selv, sa han.
LES OGSÅ: Gammeldagse holdninger til alkohol i Alvdal

Torsdag informerte ordfører Johnny Hagen kommunestyret om at kommunen snart har på plass en nettportal som skal gi oversikt over ledige tomter og boliger i Alvdal. Den skal kobles til kommunens nettsider og ha informasjon om ledige boliger og tomter i tillegg til kart, bilder, video og kontaktinformasjon til folk i kommunen og utbyggere.
  – Vi trenger å synliggjøre boligsituasjonen i Alvdal. Også er det viktig at vi fornyer så den siden er oppdatert, sa han og tilsto at oversikten har vært forsømt i det siste. En alvdøl som ønsket å kjøpe tomt ut at det som så ut som en ledig tomt på kommunens nettsider var bebygd, og kontaktpersonen som er oppgitt gikk av med pensjon for ett år siden. På den positive siden kunne han informere om at det er 62 regulerte tomter i Alvdal, 45 av klar med veg, vann og avløp. I tillegg er det flere private utbyggere som er i ferd med å ferdigstille tomter.
  – Det er mange ledige tomter, flere enn jeg trodde, sa han.
LES OGSÅ: Satser stort på boligfelt i Måna

Et nytt firma, ved navn Bakstadgutane as, er registrert med forretningsadresse på Tynset. Anders Gjermundshaug er daglig leder. Tommy Stormoen er styreleder, og med seg i styret har han i tillegg til Gjermundshaug Simen Steigen. Formålet til selskapet er, ifølge proff.no følgende: Kjøp, salg, utleie og utvikling av eiendom, maskiner og utstyr, og annet som faller sammen med dette, herunder å delta i andre selskaper med lignende virksomhet. Kjøp og salg av aksjer, eller på annen måtegjøre seg interessert i andre foretak.

En privatperson som ønsket å kjøpe boligtomt av kommunen møtte et rotete og ikke-oppdatert system og konkluderte i et brev til kommunen at: «måten kommunen håndterer og administrerer sine boligtomter på er mildt sagt for dårlig.» I et svarbrev fra assisterende rådmann, Per Arne Aaen, beklager kommunen at boligkjøperen møtte problemer.
  – Alvdal kommune takker for innspill i saken. I arbeidet med Deres ønske om erverv av boligtomt kom det frem svikt i vår internkontroll, skriver han og understreker at det foregår et arbeid for å få oversikt over og markedsføre tomter i Alvdal med blant annet en ny internettløsning.

Ellen Merethe Schjelderup Skarpsno var eneste alvdøl på startstrek og eneste senior i Nansenrennet i langrenn lørdag. Hun gikk 5-kilometeren på tida 14:47, og det var dagens raskete blant jentene som gikk 5 km. Se resultatene her.

Skiskytterrennet som var planlagt på Haverslia stadion i samarbeid mellom Alvdal IL og Tynset IF er avlyst på grunn av kulde, varsler rennleder Ivar Often.
 I tillegg er KM fellesstart som var planlagt avholdt i Vingelen søndag flyttet fram til lørdag.

annonse