annonse

Notiser

baugsberget1

Alvdal Turforening arrangerte sin første konsert på Baugsberget torsdag kveld. Kaasen-kara  underholdt; Magnar Tronsmoen på gitar og sang og Egil Skarpsno på fløyter. De spilte ulike låter fra flere sjangre, men det var et klart tyngdepunkt på irsk musikk. Det var rundt 40 tilhørere i finværet. Den eneste utfordringen var myggsvermene som også likte seg på toppen av Baugsberget som er to meter høyere enn Sten: 907 meter. Foto: Erland Vingelsgård

Kommunen har fastsatt datoer for fire av fem planleggingsdager i barnehagene for barnehageåret 2017/2018. Det er tirsdag 15. august og fredag 24. november i 2017, fredag 26. januar og fredag 18. mai i 2018. Datoen for den siste planleggingsdagen er ennå ikke fastsatt. Informasjon vil komme på kommunens hjemmeside.

Lørdag venter viktig bortekamp når Alvdal møter topplaget Melhus i sesongens siste kamp.  Etter en tung sesong for Alvdal - med sju tap og bare fem poeng på ti kamper -  kan det bli tøft på Gruva kunstgress i sesongavslutningen. Melhus kjemper i toppen – fire poeng bak Ranheim og Heimdal.

LiveJohnnyOrdfører Johnny Hagen (Ap) rundet av siste kommunestyremøte før sommerferien med en oppmerksomhet til Venstres Live Stokstad. Kommunestyrerepresentant og kontrollkomitéleder Stokstad har søkt og fått innvilget fritak fra sine politiske verv, og deltok dermed torsdag på sitt siste politiske møte i denne omgang. Foto: Ivar Thoresen

EgilSkarpsno

Alvdal turforening introduserer begrepet «lille St. Hansaften» og inviterer til minikonsert med Kåsa-kara Egil Skarpsno (bildet) og Magnar Tronsmoen på toppen av Baugsberget kl. 21.00 torsdag kveld. Konserten varer en halvtimes tid – og det er mulig for de som ønsker å gi noen kroner i «kollekt». Turforeningen opplyser ellers at det er mulighet til å kjøre opp på baksida av Baugsberget. Bommen er åpen for anledning. Det er naturigvis også mulig å gå opp via naturstietn og utsikten «Toppen av Alvdal».

UKM

Dreamscape fra Alvdal, Tynset og Rendalen er nå på tur UKM-festivalen i Sandnes. Les mer her.

letengstipend

Nord-Østerdal Hestesportklubb og nødetatene i regionen fikk onsdag årets Letengstipend. – Leteng AS vil støtte noen som har et mål, en visjon eller et prosjekt som de trenger hjelp for å realisere. Ofte er de i startgropa med noe, som de vil realisere fram mot et større mål, sier Lie Rugsveen i Leteng AS Tynset. Les saken her

MUA 12

- Jeg er mektig imponert over det dere har prestert her i dag, tusen takk for bidraget dere har gitt til skolen vår de tre åra dere har vært her, sa en begeistret rektor ved Nord-Østerdal videregåendeskole, Anne Buttingsrud,  etter avskjedskonserten til musikkelevene tirsdag kveld. På bildet ser vi rektor Buttingsrud overrekke blomster til Oline Stubsjøen Kjernmoen. Foto: Anne Skjøtskift. Les mer her

Alvdal legekontor har redusert telefontid på legekontoret perioden 20. juni til 31. august. Mandag, onsdag, torsdag og fredag er telefonen åpen fra kl. 08.30 til kl. 11.00, tirsdag mellom kl. 09.00 og 11.00.

I perioden 19. juni - 21. august er det sommertid ved biblioteket. Åpningstidene er i denne perioden kl. 11.00 – 14.30 mandag til fredag.

Østa ansatte
Østa Elektro as skal øke staben, og vil de ha deg får du jobb! Det lover ledelsen. Les mer her

BeritGjelten
Berit Gjelten (bildet) vant lørdag kvinneklassen i det nye An-Magrittet sykkelrittet på Røros, som erstatter tidligere Jenterittet. Alvdalsjenta var helt suveren i det 54 kilometer lange terrengrittet – og slo toer Jeanette Håvimb fra Oppdal med over et kvarter. Foto: Ivar Thoresen

Da kulturskolen sendte ut påmeldingsskjemaer f0r høstsemesteret glemte de å legge til piano som en valgmulighet. Fristen gikk ut 15.juni, men rektor Berit Konstad Graftås oppfordrer nå folk å søke på piano på hjemmesiden til kulturskolen. 
  – Man kan søke på piano inne på nettsiden, og man må gjerne søke på andre instrumenter. Det går bra selv om fristen er ute, men folk må gjerne skynde seg, sier Graftås. 

På grunn av problemer med asfaltmaskinen ble ikke all asfalteringen i Steijela og på Steia sluttført som planlagt denne uka. Arbeidet blir i stedet gjennomført onsdag i neste uke.

I år er det 100 år siden Baral (Swami Sri Ananda Acharya) kom til Alvdal, og Swami Sri Ananda Acharya stiftelse har søkt kommunen om tilskudd til hundreårsjubileet. Formannskapet var enig med rådmannen og gikk enstemmig inn for å bevilge 25 000 kroner i støtte til jubileet.

Kommunen har fått to søkere på fast stilling som musikk- og kulturskolelærer ved Alvdal kulturskole. Søkerne er 36 år gamle Benedicte Haugen fra Tynset og 55 år gamle Vigdis Isenhag fra Alvdal.

Rådmannen avslår klagen om kommunens salg av grunn fordi klager ikke er part i saken, vedtaket ikke er et enkeltvedtak og ettersom saken kun omhandler kjøp / salg av grunn, foreligger det ikke grunn til å kunne hevde annen rettslig klageinteresse.

Ordfører Johnny Hagen opplyser at det organiseres felles busstransport fra Nord-Østerdal til kongen og dronningens hageparty tirsdag 13. juni. Bussavgang fra Steia kl. 11:45 – egenandel kr. 200.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har fordelt ni millioner kroner på 13 prosjekter som skal utvikle bærekraftige byggeløsninger for fjellområdene.
  – Dette skal bidra til å styrke grunnlaget for næringsutvikling og arbeidsplasser i fjellområdene, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Alvdal skurlag får én million kroner til videreutvikling av driftsbygninger i tømmer med vekt på effektiv drift og dyrehelse.

Alvdal kommune tilbyr Goro Skarpsno 100% fast stilling som adjunkt ved Plassen skole fra. 1. august.

annonse

Cron Job Starts