annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

ENGASJEMENT: Det raste inn med spørsmål og innspill til politikerne i panelet, her ved Inge Rune Wahlstrm (Frp), Olov Grøtting og Leif Langodden fra Sp og Aps Vigdis Vestby og Svein Borkhus. Foto: Ivar Thoresen

KommunevalgLogoHvis du var i tvil om hvilket parti du skal stemme på ved kommunevalget i Alvdal før kveldens politikerdebatt i Aukrustsenteret, så er du antakelig ikke så mye sikrere nå. Det var lite nytt fra panelet for de rundt 100 oppmøtte. Til gjengjeld var engasjementet i salen gledelig stort.

Alle partiene var enige om å fokusere mest på de lovpålagte oppgavene som barnehage, skole, helse og omsorg, og de fleste varslet også en nøktern holdning til nyinvesteringer i den kommende fireårsperioden.

Folkeengasjement

Det som overrasket mest var ikke politikerne og sakene, men folket i salen som hadde et klart og sterkt engasjement om både Riksveg 3, Steia, Steimosletta, eldreomsorg, skole og SFO, og Storsteigen videregående skole. Kanskje politikerne sjøl dro hjem litt klokere enn da de kom. For det var et stort engasjement fra salen, langt større enn det ofte har vært på liknende møter.
   Så kan hende folkets svar til politikerne var vel så nyttige som politikernes svar til folket. Muligens blir det morsommere å være politiker da også, når en vet at folk bryr seg?

Frp-nei til eiendomsskatt

ValgIngeRWahlstrm050911
NYKOMMER: Inge Rune Wahlstrøm og nykommer Fremskrittspartiet snakket varmt om samarbeid og vil si ja til det meste. Foto: Ivar Thoresen

Nykomlingen Fremskrittspartiet var de som gikk lengst i å love endringer for velgerne. Ordførerkandidat Inge Rune Wahlstrøm vil ha detaljhandel og full utbygging på Steimosletta, flerbrukshus i form av oppusset Samfunnshus med nybygd Idrettshall på Grindegga og gratis næringstomter for nyetablerere. Forholdene skal være gode for både unge og gamle. Eiendomsskatten i sentrum skal helst avvikles, men det viktigste for Frp var å love at ting skulle bli gjennomført ved hjelp av samarbeid og positiv holdning fra politikerne.

Nøkternhet fra Krf

ValgArneDynes050911
STÅR PÅ: – Vi for ta den kjefta vi får for alt vi ikke har gjort og for at vi har gjort det vi ikke skulle gjort, sa Arne Dagfinn Øynes til allmenn munterhet. Foto: Ivar Thoresen

Nøkternhet var stikkordet fra Krf, som minnet de frammøtte på at aldri før har så mange fått så mye av fellesskapet som i dag.  Krfs ordførerkandidat Arne Dagfinn Øynes ser for seg et oppusset og utvidet Samfunnshus på Grindegga i løpet av en seks års tid. Krf ser også for seg en mulig eiendomsskatt for hele bygda for å møte kommende økonomiske utfordringer. Øynes ønsket å inkludere alle i Alvdalsfelleskapet: ? 
  – Alle som vil legge ned livskrafta si her i bygda er alvdøler, sa Arne Dagfinn Øynes.
?  – Uavhengig av farge og religion.

Landbruk er næringsliv for Venstre

ValgOlaEggset050911
FOLK FØRST: Ola Eggset og Venstre vil sette folk først, og spesielt de som trenger det mest. Her er han flankert av Krfs Arne Dagfinn Øynes og Venstres tredjekandidat Gjertrud M. K. Bakkeng. Foto: Ivar Thoresen

Ola Eggset vil sette folk først og spesielt de som trenger det mest. Han lovte fokus på skole og å formalisere krav fra politikerne til skolene om opplæringsplan for personalet og et godt arbeidsmiljø til beste for bygdas skoleunger. Han var også opptatt av å la landbruket få sin skjerv av rådgiving og tilskudd for de som er gründere i denne næringen.
  – Næringsservice har til dags dato ikke fungert, mente Eggset.

Brenner for Alvdalsutvikling

ValgOlovGrtting050911
FÅTT MYE TIL: Ordfører Olov Grøtting mener hun og Senterpartiet har fått til mye i løpet av de siste fire åra. Ola Eggset og Venstre er ikke like overbevist om det. Foto: Ivar Thoresen

Senterpartiets Olov Grøtting takket for tilliten fra bygdefolket og var stolt over hva kommunestyret hadde fått til i de siste fire årene.
  – Jeg brenner for å utvikle Alvdal, sa ordføreren, som mener Sp har en politikk som gjør at folk vil trives i bygda. Sp vil sørge for gode lovpålagte tjenester, men også mer enn det for å sørge for flere innbyggere og flere arbeidsplasser. Blant annet er Sp i gang med et prosjekt for å utvikle landbruk som næring.

Omsorg og inkludering for Ap

ValgSveinBorkhus050911
COME-BACK?: Svein Borkhus vil tilbake som ordfører i Alvdal. Her under kveldens debatt sammen med partifelle Vigdis Vestby (fra høyre), Leif Langodden og Olov Grøtting fra Sp, Inge Rune Wahlstrøm og Ola Lilleeggen fra Frp. Foto: Ivar Thoresen

Svein Borkhus har vært ordfører i Alvdal før og ønsker å bli det igjen.   
  – Arbeiderpartiets viktigste tema er omsorg og inkludering, sa Borkhus. Han var opptatt av Steimosletta, som er ei gulltomt, i følge Borkhus:
  – Det er vanskelig å finne liknende områder. Rundt 3,5 millioner biler kjører forbi årlig. Her må vi få til flest mulig arbeidsplasser, sa Borkhus.
  Han tror også at arkivene påTynset vil sørge for flere alvdøler og mener bygda må legge til rette for flere innbyggere.

 

Ivar Thoresen
Randi Nørstebø og Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse