annonse
PolitikkÅPENT: Ordfører Olov Grøtting (Sp) under politikerdebatten mandag. Arne Dagfinn Øynes (Krf) og Ola Eggset (V) i bakgrunnen. Foto: Ivar Thoresen.

KommunevalgLogoOrdførerspørsmålet i Alvdal ser ut til å stå mellom Arbeiderpartiets Svein Borkhus og Senterpartiets sittende ordfører Olov Grøtting, med Venstres Ola Eggset som en outsider. Økonomisk styring vil være avgjørende for Venstres ordførerstøtte, detaljhandel på Steimosletta for Fremskrittspartiets.

Både Venstre, Frp og Krf kan havne på vippen og bli viktige samarbeidspartnere når ordfører og varaordfører skal velges dersom Ap og Sp ender likt.

Krever fart på Steimosletta

– Vi støtter den kandidaten som åpner for detaljhandel på Steimosletta, sier Inge Rune Wahlstrøm. Fremskrittspartiets listetopp tror ikke han ender opp som ordfører, og er spent på hvem det blir aktuelt å samarbeide med etter valget: – Nei, at vi skulle få flertall er nok som å tro på julenissen. Vi samarbeider med den som gir oss noe tilbake, poengterer Frps listetopp. – Kommer vi i posisjon etter valget og for eksempel får to representanter inn i kommunestyret må vi vurdere hva vi sjøl vil tjene noe på. Vi gir vår støtte til den som lar oss få en plass i formannskapet, det er der det skjer, og som blir med på å åpne for detaljhandel på Steimosletta, sier Frps Inge Rune Wahlstrøm.

Økonomisk styring

– Hvem vil du ha som ordfører, Ola Eggset? – Det er et hypotetisk spørsmål, vi går jo til valg for å få egen ordfører, repliserer Venstres ordførerkandidat Ola Eggset. – Deretter blir det for oss å gå inn i forhandlinger. Det er jo til en viss grad stemmegivinga som avgjør dette. I Alvdal har det vært tradisjon for valgteknisk samarbeid mer enn spesielle enkeltsaker. Du ønsker å få flest mulig folk i posisjoner for å oppnå mest, sier Eggset. – Nå vil vi nok se på hvem som profilerer mest økonomisk styring. Vi er tvunget til å være våkne der i åra som kommer, understreker Ola Eggset.

Folket avgjør

– Det virker som om det står mellom Olov og Svein, men det har kommet ei ny liste i år, og det kan skje ting som vi ikke kan forutse nå, sier Krfs Arne Dagfinn Øynes.  – Nå får vi avvente valgresultatet og se hva folket vil ha. Så er det kommunestyret som velger. Jeg er veldig spent, sier Arne Dagfinn Øynes.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse