annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

BRUK STEMMERETTEN: – Det viktigste er at folk bruker stemmeretten, sier Frps listetopp Inge Rune Wahlstrøm. Han var første partitopp ute med å avgi sin stemme på Samfunnshuset. Foto: Ivar Thoresen

KommunevalgLogoAlle valglokalene melder om godt besøk de første timene etter åpning. Mye tyder på at valgdeltakelsen blir større enn ved kommunevalget for fire år siden.

Valgdeltakelsen i Alvdal ved kommunevalget i 2007 var helt nede i 63,6 %. Målt etter tilstrømmingen til lokalene tidlig på ettermiddagen i dag bør det tallet bli slått.

– Mange flere

Valg120911ErlingStralberg
RÅDMANN: Rådmann Erling Straalberg avga sin stemme på Sølnaslottet. Foto: Ivar Thoresen

– Det har vært mange flere innom her de to første timene nå enn det var ved sist valg, sier Astrid Gjelten og Olav Magne Samuelshaug i valgstyret i Plassen krets.
  – Det har vært jevn tilstrømming helt siden vi åpnet dørene, fortsetter de to, som er med på å sørge for at valget går riktig for seg i Sølnaslottet.
  Alvdølene kan i tillegg stemme i Basheim (Strømmen krets), Strandbu (Strand krets) og Alvdal samfunnshus (øvrige).

Bruk stemmeretten

– Det viktigste er at folk bruker stemmeretten, sier Frps listetopp Inge Rune Wahlstrøm.
  – De som ikke stemmer kan heller  har ingenting å klage på, sier Wahlstrøm – og er sjøl spent på utfallet av dagens valg.
 – Ved Stortingsvalget for to år siden fik Frp 160 stemmer. Får vi det nå, får vi to representanter i kommunestyret, sier Wahlstrøm.

Venstre som alltid

Valg120911IngeEspeland
ALLTID VENSTRE: Inge Espeland har alltid stemt Venstre. Så også i årets valg. Her avgis årets stemme, overvåket av Svein Helge Holmen og Marit Kjernmoen fra valgstyret. Foto: Ivar Thoresen

På Basheim var Inge Espeland en av de som var på plass ikke lenge etter at stemmelokalet åpnet for å avgi sin stemme.
  – Det ble Venstre. Jeg har stemt på dem siden første gang jeg stemte, og det er ingen grunn til å endre på det, sier Espeland.
  For 12 år siden, første gang Alvdal hadde direktevalg på ordfører, var han sjøl partiets ordførerkandidat, uten å nå helt opp.
  – Men jeg har hatt nok å drive med likevel, så det var ikke noe nederlag at det ikke ble en politisk karriere, sier Espeland, som også står på årets Venstre-liste, såpass langt nede at han neppe havner i kommunestyret.

Mer kritisk nå

Valg120911ToralfGrtting
IKKE OPPLAGT: For Toralf Grøtting er ikke valget like enkelt som før. Han gjorde en grundig vurdering før han slapp stemmeseddelen i urna i Strandbu. I bakgrunnen Gro Nytrøen Solvang fra valgstyret. Foto: Ivar Thoresen

– Det var lettere å velge før. Jeg er nok blitt mer reflektert og mer kritisk i forhold til hvem jeg stemmer på, sier Toralf Grøtting. Han bor lengst sør i bygda, i Aursjøbekken og avga sin stemme i Strandbu i ettermiddag.
  – De viktigste sakene for min del er at det ikke blir eiendomsskatt i hele bygda og at landbruket også betraktes som næring, for det er jo det det er.
  – Etter hvert har jeg også blitt mer overbevist om at det er viktigere at Coop Oppdal investerer mye penger i ny butikk i Alvdal, uavhengig av plassering. Helst vil jeg at de skal bygge på Steia, men det er bedre at de får bygge på Steimosletta enn at vi må til Tynset for å kjøpe mjølk, sier Grøtting.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse