annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

TILBAKE: Både Krf ved Arne Dagfinn Øynes, Sp ved ordfører Olov Grøtting og Venstre ved Ola Eggset (bak) går tilbake i forhold til valget for fire år siden basert på forhåndsstemmene. Bildet er fra Alvdal midt i vælas valgvake i kveld. Foto: Ivar Thoresen

KommunevalgLogoOpptelllingen av forhåndsstemmene i Alvdal er klar. Arbeiderpartiet gjør et brakvalg og får 51,2 % av forhåndsstemmene.

203 forhåndsstemmer er opptelt og godkjent. Arbeiderpartiet er den klare vinneren. Med 51,2 % kan de notere seg for en framgang på hele 17,3 % sammenlignet med kommunevalget for fire år siden.

Rent flertall

Slik ser tallene for Alvdal ut når forhåndsstemmene er telt opp:
• Arbeiderpartiet – 51,2 % (fram 17,3 % i forhold til kommunevalget 2007)
• Senterpartiet – 24,6 % (tilbake 14,6 %)
• Venstre – 14,3 % (tilbake 3,6 %)
• Krf – 5,9 % (tilbake 3,1 %)
• Frp – 3,9 % (fram 3,9 %)
Dette er altså bildet etter at 203 forhåndsstemmer er telt opp.

Ni i kommunestyret

Blir denne tendensen gjeldene også når resten av valgresultatet er klart vil Arbeiderpartiet få ni representanter og rent flertall i kommunestyret. I inneværende periode har Ap seks representanter.
  Senterpartiet har også seks representanter nå, og var største parti sist. De vil miste to og havne med fire representanter i det nye kommunestyret om disse tallene står seg.
  Venstre vil bli stående med tre representanter som nå, mens Krf vil miste en og stå igjen med en. Nykommer Frp vil ikke komme inn.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse