annonse
Politikk
STUDERER: Aps ordførerkandidat studerer de foreløpige valgresultatene sammen med Sps Bjørg Randmæl og Venstres listetopp Ola Eggset under valgvaken hos Alvdal midt i væla nå i kveld. Foto: Ivar Thoresen

KommunevalgLogoDet ser ut til å bli dødt løp mellom Ap og Sp med seks kandidater hver i kommunestyret når det bare gjenstår å telle noen få stemmer i kommunevalget. Frp og Krf ser ut til å få en kandidat hver og Venstre tre. Men her er det stor spenning om det siste mandatet.

Personstemmene er ennå ikke telt opp, og det kan få konsekvenser for mandatfordelingen.

Holder det seg som det ser ut nå - rett før klokka 23.00, blir Venstre jokeren i ordførererduellen. Foreløpig ønsker ikke Venstres listetopp Ola Eggset å røpe om de vil støtte Arbeiderpartiets Svein Borkhus eller Senterpartiets Olov Grøtting som ordfører de neste fire åra.
  – Først må vi snakke med folk, sier Eggset og understreker at dette er foreløpige tall og at Venstres tredje mandat fortsatt kan ligge utsatt til. 

Erling Straalberg i oppgjørsledelsen i tellekorpset på kommunehuset bekrefter at det akkurat nå ser ut til å bli likt mellom Sp og Ap. - Men mye fintelling gjenstår, poengterer han, og forhåndstemmene er ikke tatt med i denne beregningen.

 Oppmøteprosenten var på 68,3% av de 1856 stemmeberettigede. En klar økning fra kommunevalget for fire år siden, da oppmøteprosenten var 63,6 %.

Slik er valgresultatene klokka 22.28, når et lite antall stemmer gjenstår:
• Ap - 38,2 % - 6 mandater
• Sp - 35,0 % - 6 mandater
• Venstre - 15,6 % - 3 mandater
• Krf - 5.9 % - 1 mandat
• Frp - 5,2 % - 1 mandat
  Men her mangler altså fintelling og korrigering for personstemmer - såkalte slengere. 

 

SAKEN OPPDATERES

 

Valgtelling
TELLER OPP: Janne Midttun og Erling Straalberg kontrollerer stemmesedlene. Foto: Randi Nørstebø.

 

 

Randi Nørstebø og Ivar Thoresen
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse