annonse
PolitikkDISKUTERER: Venstres Ola Eggset og Stein Hoset diskuterte valgresultatene i natt. Foto: Randi Nørstebø.

KommunevalgLogoJokeren Venstre vil fortsatt ikke si hvem de ønsker som ordfører i de neste fire årene. – Men vi er godt fornøyde med valget, sier Ola Eggset.

– Vi er fornøyde, men det var på håret, sier Venstres Ola Eggset etter at de igjen sikret seg tre plasser i kommunestyret. – Vi hadde som mål å få tre inn og så hadde vi en drøm om fire, sier han. Vi holder stand gang etter gang fordi vi kan skilte med så gode lister, mener Eggset. Han er ganske sikker på at de har mistet en del stemmer til Fremskrittspartiet denne runden, men allikevel er Alvdal fortsatt en av landets 10 største Venstrekommuner i forhold til folketallet, med valgresultatet på 15, 6%. – Og vi er desidert størst i Hedmark, sier Ola Eggset. Ordførerkabalen vil han ikke si noe om: – Nå skal jeg snakke med Ap og Sp, mer sier jeg ikke.

Gledelig for Frp

– Dette er veldig gledelig, sier Inge Rune Wahlstrøm etter at 66 alvdøler holdt en knapp på Frp-lista ved valget. Det holdt til en kommunestyrerepresentant. For oss er det sakene som er viktige og ikke nødvendigvis personene. Hvordan det går framover vil tida vise. Vi skal ha styremøte i morgen i Nord-Østerdal Frp, og møte med alle listekandidatene i Alvdal senere. Først etter dette vet vi hvordan vi vil stille oss til samarbeid videre. Jeg driver ikke mer noe one-man-show, sier Inge Rune Wahlstrøm.

Ikke fornøyd

– Jeg er naturlig nok ikke fornøyd. Vi hadde håpet å få inn en representant til, men velgerne har talt, sier Krfs listetopp Arne Dagfinn Øynes. 75 stemmer holdt bare til en representant i kommunestyret.
  – Nå er det Venstre som sitter på nøkkelen i ordførerkampen. Jeg får bruke kjeften som før og jobbe for vårt syn gjennom tillitsfullt samarbeid, fortsetter Øynes. 

Les valgresultatene for Alvdal kommune her.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse