annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

JEVNT: Ordfører Olov Grøtting (Sp) og utfordrer Svein Borkhus (Ap) gratulerte hverandre med valgresultatet i natt. Ordførerkampen mellom dem er helt jevn etter at begge partier får seks representanter i det nye kommunestyret. Foto: Ivar Thoresen.

KommunevalgLogoOrdfører Olov Grøtting (Sp) og utfordrer Svein Borkhus (Ap) gratulerte hverandre med et jevnt valgresultat i natt. Begge er klare til å gå i forhandlinger med Venstre for å sikre seg ordførerstolen de neste fire åra.

Det som så ut til å ende med et brakvalg for Ap ut fra forhåndsstemmene endte med et close race mellom de to store partiene i Alvdal – og seks representanter til både Ap og Sp i det nye kommunestyret.
  Ap fik 485 stemmer, Sp 444.

Vil snakke med alle

– Her handler det om å se mulighetene. Vi er beredt til å snakke med alle om mulige løsninger, sier ordfører Olov Grøtting.
  – Alle er opptatt av å utvikle Alvdal og vil det beste for bygda. Det er et godt utgangspunkt for forhandlinger, fortsetter Grøtting og sier det er helt naturlig å gå i forhandlinger med Venstre med varaordførerplassen som agn.
  Hun innrømmer at hun ble skeptisk da resultatet av forhåndsstemmene ble klare, og er derfor fornøyd med at Senterpartiet totalt sett holder stand og beholder samme antall kommunestyrerepresentanter som i forrige periode.
  – Vi har allerede i kveld begynt å legge kabalen med mulige løsninger for de kommende fire åra, sier Grøtting og er forberedt på hektisk møtevirksomhet i dagene og ukene framover.

Tror på Venstre

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Svein Borkhus legger historien til grunn og mener alt ligger til rette for et nytt godt samarbeid mellom Arbeiderpartiet og Venstre, med ham som ordfører og Venstres Ola Eggset som varaordfører.
  – Det er en nærliggende konstellasjon. Vi har samarbeidet godt med Venstre i to perioder før, senest i min forrige periode som ordfører, og det er ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det igjen.
  – Venstre har jo dessuten tidligere signalisert at de ikke støtter en Senterparti-ordfører, så det blir spennende samtaler i dagene framover, sier Svein Borkhus til Alvdal midt i væla i sene nattetimer.
  Han føler han sjøl og Ap står sterkt i ordførerkampen i kraft av å være bygdas største parti, sjøl om Ap og Sp har like mange representanter.  Når det gjelder valgresultatet kommenterer Borkhus det slik:
  – Jeg har vært med så lenge at når det gjelder valg er jeg aldri sikker på noe. Er forberedt på både oppturer og nedturer. Vi har uansett en pen framgang i forhold til forrige valg, og det gode resultatet på forhåndsstemmene tyder på at vi står sterkt blant både studenter/skoleelever og eldre, som erfaringsmessig utgjør størstedelen av forhåndsstemmene, sier Borkhus.

NB! Litt opptellingsutfordringer i natt når det gjelder slengere og personstemmer gjør at navnelista på det nye kommunestyret neppe blir klar før tirsdag formiddag.

?valgvake5
DISSE AVGJØR: Både Svein Borkhus (Ap) og Olov Grøtting (Sp) behøver støtte fra Ola Eggset (V) for å bli ordfører i Alvdal. Her i samtale om valgresultatet i natt. Foto: Ivar Thoresen

valgvake4
GOD STEMNING: Ikke noe å si på atmosfæren på Alvdal midt i vælas valgvake i natt. Fra venstre: Geir Lohn, Kristian Hansæl, Leif Langodden, Olov Grøtting, Mona Murud, Mali Hauen og Johan Ragnar Eggen. Foto: Ivar Thoresen

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse