annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

ENIGE: Aps Svein Borkhus (til venstre) blir ny ordfører i Alvdal de neste fire åra etter at Ap i kveld ble enige med Venstre om et samarbeid. Venstres Ola Eggset (til høyre) blir varaordfører, mens nåværende ordfører Olov Grøtting må innstille seg på fire år i opposisjon. Foto: Ivar Thoresen

Sent fredag kveld ble Arbeiderpartiet og Venstre enig om et politisk samarbeid som gjør at Aps Svein Borkhus blir ordfører og Venstres Ola Eggset blir varaordfører de neste fire åra.

Samtidig ble det klart at Venstre som en del av pakka får to plasser i formannskapet. Arbeiderpartiet ofrer dermed en av sine plasser og beholder to, mens Senterpartiet har de tre siste plassene, om de ikke kommer fram til andre løsninger i samarbeid med Kristelig Folkeparti eller Fremskrittspartiet.

Helhetsvurdering

Venstre har hatt samtaler med både Senterpartiet og Arbeiderpartiet etter mandagens valg, senest et langt og utslagsgivende møte med Ap fredag kveld.
  – Det er en helhetsvurdering som ligger til grunn for vår avgjørelse om et samarbeid med Arbeiderpartiet, sier Venstres gruppeleder og påtroppende varaordfører Ola Eggset til Alvdal midt i væla.
  – Sånn situasjonen er føler vi at vi har mer til felles med Ap enn Sp. Det er mer naturlig å samarbeide med dem, sier Eggset.

Formannskapet

Ap tilbød Venstre varaordførerplassen som en del av forhandlingsgrunnlaget med Venstre, men vel så viktig var den ekstra formannskapsplassen Venstre fikk forhandlet seg fram til.
  – Å ha varaordføreren er jo litt mer enn en vanlig plass i formannskapet, så sånn sett er det viktig, men to i formannskapet betyr også mye, sier Ola Eggset.
  Sammensetningen av formannskapet er ennå ikke klar, men Ola Eggset bekrefter at han og Stein Hoset mest sannsynlig vil utgjøre Venstres gruppe.
  Så langt har samtalene mellom Ap og Venstre handlet mye om det tekniske samarbeidet. Politikken kommer i neste runde.

Nøkternhet

– Vi har ingen tradisjon for å etablere noen felles politisk plattform, men samtalene har avklart at både Venstre og Arbeiderpartiet er opptatt av nøkternhet når det gjelder økonomi i kommunen i den kommende perioden.
  – I tillegg er vi begge opptatt av å ha fokus på oppvekst. Barnehage og skole er viktige satsingsområder, sier Ola Eggset, som også satt som varaordfører med Svein Borkhus som ordfører fra 1999 til 2007.

varaOlaEggset160911
NATURLIG: – Det var mer naturlig å samarbeide med Arbeiderpartiet, sier Venstres gruppeleder Ola Eggset. Han blir varaordfører og Venstre får også to representanter i formannskapet. Foto: Ivar Thoresen

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse