annonse
PolitikkTO FLUER: Slår du av lyset lørdag kveld slår du to fluer i en smekk; du sparer miljøet og du er med på å slå tynsetingene. foto:earthhour.org

Slå av lyset en time og slå tynsetingan. Under Earth Hour på lørdag kappes Alvdal mot Tynset og Tolga om å være kommunen som sparer mest strøm denne timen. Tynsetordføreren har vært bråkjekk så langt.  – Vi må få stoppa kjeften på Salbu, oppfordrer varaordfører Ola Eggset; Slukk lyset og prat med naboen!

Et samla kommunestyret oppfordrer bygdefolket til å være med på markeringen Earth Hour som foregår fra kl 20.30-21.30 lørdag kveld. Ved å slå av lyset denne timen, settes fokuset på miljø og energisparing.

Alvdal mot Tolga og Tynset

I Nord-Østerdalen måler NØK nedgangen i energiforbruket i kommunene i forhold til en vanlig lørdagskveld. Og ved å regne ut nedgangen i forhold til innbyggertallet vil en finne ut hvilken kommune som er best i strømsparing denne lørdagstimen. Tynsets ordfører har uttalt seg kjepphøyt i media før tevlinga.

Snakk med kona

Ola Eggset er klar over at det ikke monner all verden å skru av lyset en time, men ser mange positive ringvirkninger av aksjonen: – Å slå av lyset er jo ikke all verden, men det er symboleffekten som teller. Å slå av lyset er så synlig. Og man kan jo godt skru av mer enn lyset. En kan slutte å glo på boksen, for eksempel. Jeg tror jeg skal tenne stearinlys og lese ei bok. Eller forresten kanskje heller ta en prat med kona, smiler Ola Eggset. Og oppfordrer bygdefolket til å finne på noe hyggelig. – Vi kan jo besøke naboen eller ta oss ekstra av hverandre, foreslår varaordfører Ola Eggset på vegne av Alvdal kommunestyre.

Les mer på Earth Hours egen side 

Eller på facebook

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse