annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 PÅ FLATTRON: Modell av Fredsuniversitetet sett mot Trontoppen. Med dagens vedtak i formannskapet er planen et skritt nærmere realisering. Foto: fra plandokumentene.

Et enstemmig formannskap vedtok i formiddag detaljreguleringen for Tronfjell Fredsuniversitet. Dermed er prosjektet kommet et langt skritt nærmere en realisering.

Saken skal opp i kommunestyret for endelig godkjenning, men etter stemningen i formannskapet å dømme er det politisk enighet om planene.

Internasjonal oppmerksomhet

– Det kunne vært artig med åpning av et Fredsuniversitet på Flattron i 2017 – 100 år etter at Baral kom til bygda, sa ordfører Svein Borkhus (Ap) og snakket om et prosjekt som vil vekke internasjonal oppsikt.
  – For et tiltak dette vil være for Alvdal, regionen og i enda større sammenheng når det en dag blir realisert. Jeg håper denne planen kan hjelpe dem til en realisering, og det er viktig at det ligger der det er planlagt, på Flattron, sa Olov Grøtting (Sp).
  Også Venstres Ola Eggset kalte prosjektet spektakulært, ikke minst på grunn av beliggenheten.
  – Det skal mye penger til for å realisere dette, men hvordan de skal klare det er ikke vårt anliggende her og nå. Vi skal legge til rette og planen er bra, sa Eggset.

Utfordringer

Kristelig Folkepartis Arne Dagfinn Øynes var den eneste som uttrykte en smule skepsis. Ikke mot prosjektet som sådan, men mot plasseringen.
  – Jeg er urolig for konsekvensene ved å bygge et så stort anlegg så høyt på fjellet. Det er en del utfordringer jeg er redd for kan være undervurdert, og som kan gjøre driftskostnadene større enn det er tatt høyde for, sa Øynes og tok til orde for en plassering lenger nede  i fjellet, ved Tronsvangen.
  – Men jeg vil understreke at det ene og alene er plasseringen jeg er motstander av. Prosjektet som sådan ønsker jeg velkommen, sa Krf-representanten.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse