annonse
Politikk 

PÅ FLATTRON: Modell av Fredsuniversitetet sett mot Trontoppen. Med gårdagens vedtak er planen enda et skritt nærmere realisering. Foto: fra plandokumentene. 

Et enstemmig kommunestyre vedtok detaljreguleringen for Tronfjell Fredsuniversitet. – Et flaggskip, sa Per Hvamstad. –Spektakulært, sa Ola Eggset. – Plasseringen burde vært en annen, men jeg stemmer for fordi jeg vil det skal legges til rette for folk som vil få til noe, sa Arne Dagfinn Øynes. Dermed er ballen kastet tilbake til Tronfjell Fredsuniversitet for realisering av planene.

Et enstemmig kommunestyre vedtok detaljreguleringsplanen for Tronfjell Fredsuniversitet. På tide, mente noen: – Det er snart hundre års jubileum for planleggingen, sa senterpartiets Per Hvamstad.

Ikke redd for sauebeitet

– Jeg aksepterer plasseringa, har noen kommentarer til utforminga, men argumentene i mot er beskjedne, sa Hvamstad: –Sauebeitet på Tron har ikke så stor betydning, mente han og la til at stiftelsen Tronfjell Fredsuniversitet nå får en stor utfordring med å finne penger og innhold. Men han ønsket fredsuniversitet velkommen: – Dette blir et flaggskip. Jeg håper dette kommer i gang, understreket Per Hvamstad.

Spektakulært

Ola Eggset tok også ordet: – Dette er spektakulært og med en spektakulær beliggenhet, sa han.

Men Eggset ønsket å ha med et punkt om at det må legges til rette for vinterparkering på et egnet område. Dette punktet ble også enstemmig vedtatt.

– Næringsutvikling er viktig, sa Øynes med gjentok: – En annen lokalisering hadde nok vært bedre.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse