annonse
PolitikkFORTELLER: Produksjonsdirektør Øyvind Berg fortalte villig vekk om den høyteknologiske produksjonen ved Synnøve Finden. Foto: Randi Nørstebø.

Kommunestyret inviterte seg sjøl til omvisning på Synnøve Finden meierier i kveld. – Hensikten er å få innblikk i en av regionens viktigste bedrifter, sa ordfører Svein Borkhus.

Produksjonsdirektør Øyvind Berg er godt fornøyd med kommunen som huser bedriften hans. På direkte spørsmål fra de folkevalgte ville han gi kommunen åtte av ti poeng:  – Vi har hatt to store utfordringer siden vi startet opp, og det var utfordringer i forhold til areal i sørenden og areal i nordenden av produksjonslokalene. Det har løst seg godt på begge sider, sa Berg og sa at de ikke har problemer når det gjelder areal lenger. Det måtte i såfall være områder til parkering. – Det er heller ikke noe problem å ligge inntil en skole og en jernbane, sa Berg. 

Må få produsere tross forurensing

Men han la ikke skjul på at Synnøve Finden er avhengige av å få produsere slik de gjør nå, på tross at forurensingsverdiene er for høye: – Nei, vi overholder ikke kravene til rensing. Men vi er avhengige av å få kjøre videre. Vi er avhengige av å få spille på lag med kommune og fylke, sa produksjonsdirektør Øyvind Berg. Han viste kommunepolitikerne rundt i et høyteknologisk produksjonsanlegg, med en svært god utnyttelse av kapasiteten. 

Utnytter kapasiteten

– Produksjonen går 24 timer i døgnet sju dager i uka. Og vi jobber kontinuerlig med å utnytte kapasiteten. På gulost utnytter vi kapasiteten 100%. Det er ingen i verden som kjører på så høy kapasitet som oss, sa produksjonsdirektøren. Han fortalte videre at de hadde noe ledig kapasitet på brunost- og pakkeavdelingen.

Men understreket at de har ikke noe valg i forhold til konkurransen i bransjen han driver i:  – Vi kan ikke sakke akterut. Vi konkurrerer i kjølediskene som er den vanskeligste klassen å konkurrere i siden det er trangest der, sa Berg og la til at Synnøve Finden er veldig opptatt av at det skal være konkurranse på like vilkår i Norge, med klar adresse til saken mot Tine. 

finden1FØLGER MED: APs Vigdis Vesby og Janne Lunaas følger nøye med. 

Finden4REVET OST: SPs Johan Ragnar Eggen studerer revet ost.

Finden5OPTIMALISERER: Arnøy jobber med produksjonsoptimalisering og viser varaordfører Ola Eggset pakkemaskinen.

Finden11FORNØYDE: Produksjonsdirektør Øyvind Berg er fornøyd med kommunen.

Finden8ORDFØRER OG OST: Ordfører Svein Borkhus studerer fersk gulost. Alle foto: Randi Nørstebø.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse

    Cron Job Starts