annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 POSITIV: Både ordfører Svein Borkhus, varaordfører Ola Eggset og resten av kommunestyret var positive til utbyggingsplanene ved Aukrustsenteret i regi av Flåklypa AS. Foto: Ivar Thoresen

Kommunestyret ga onsdag et rungende og enstemmig ja til tre millioner kroner i tilskudd og kommunal bankgaranti for et lån på 3,5 millioner kroner til første trinn i utbyggingen av Flåklypatoppen ved Aukrustsenteret.

Det vanket dessuten mye skryt til den jobben som er gjort så langt, av Aukrustsenteret og selskapet Flåklypa AS, som er stiftet i forbindelse med den planlagte utbyggingen, som skal trekke nye folkemasser til Alvdal og Aukrustsenteret.

Fantastiske muligheter

– Vi velger å legge vekt på de fantastiske mulighetene som ligger i dette prosjektet. Jeg håper vi i kommunestyret kan bidra til å skape entusiasme rundt prosjektet. Det er gjort en god jobb i planleggingen, med endringer til det bedre underveis. Tanken om en trinnvis utbygging er god, og gir nyhetens interesse over en lang periode framover, sa varaordfører Ola Eggset (V).
  – Sjølsagt innser vi risikoen i prosjektet. Men det er allerede gjort en god jobb ved at det er skaffet fire millioner kroner i eksterne gavemidler. Dette jobbes det videre med og utgangspunktet er at Kjell Aukrust er vår fremste merkevare, fortsatte han.
  Leif Langodden (Sp) støttet Eggset og vektla spesielt tanken om jevnlige fornyinger gjennom trinnvis utbygging.
  – Vi trenger ”snille” penger underveis og jeg tror ikke kommunen kan regne med å slippe unna årlige overføringer til Aukrustsenteret, men vi må også se på de mulighetene og ringvirkningene det vil gi, sa Langodden.

Ros og skepsis

Ordfører Svein Borkhus (Ap) fulgte opp med å minne om hvilken skatt Kjell Aukrust er for Alvdal og de mulighetene det innebærer.
  – Det er vanskelig å vedta entusiasme, men skal en få til noe må entusiasmen overgå pessimismen. Alvdal har Aukrust. Det skal ingen andre ha, og de mulighetene må vi utnytte sa Borkhus.
  – Min skepsis til prosjektet er kjent, men det er som Stein Hoset minnet om i formannskapet; at vi valgte Aukrustsenteret da vi bygde det, og den utfordringen må vi ta, sa ordførerens partifelle Johnny Hagen og gjentok det potensialet han ser i å skape et mer levende senter gjennom samarbeid med bygdas mange brukskunstnere i turistsesongen.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse