annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 UTSATT: Kommunestyret utsatte salget av eiendommen til venstre på bildet til Steia Eiendom ved Knut Poppe. Foto: Ivar Thoresen

Kommunestyret vedtok torsdag å utsette salget av en snaut ett mål stor eiendom på Steia. Flere interessenter er kommet på banen, og kommunen utsetter saken for å ha samtaler med alle.

Formannskapet vedtok 6. desember å gi inn for salg av deler av kommunens eiendom til Steia Eiendom ved Knut Poppe. Eiendommen grenser til Steien Hotell og er i stedsutviklingsplanen for Steia tenkt som hage/friareal.
  Eiendommen er totalt på ca. 1,2 mål, men kommunen ønsket å holde igjen rundt 300 kvadratmeter i sør, som i stedutviklingsplanen er avsatt til bygging av terrasseleiligheter.

Flere interessenter

Siden formannskapets behandling av saken har det meldt seg flere interessenter til eiendommen.
  Alvdal Eiendom ved Jan Inge Gjermundshaug kom fort på banen og meldte sin interesse for å kjøpe eiendommen.
  – Vi har bedt om en presisering på hva de eventuelt ønsker å bruke eiendommen til. En slik presisering har vi ikke mottatt, sa rådmann Erling Straalberg i kommunestyremøtet torsdag.
  Denne uka har også Østbygården AS meldt seg interessert i eiendommen. De ønsker å bruke den som parkering for Spars kunder.
  I tillegg har Aasa og Kåre Dalen meldt sin interesse for kjøp av de siste 300 kvadratmetrene, som grenser mot deres eiendom og er planlagt for bygging av leiligheter.
  Rådmannen mente sakframstillingen og innstillingen stod seg til tross for de nye interessene i saken.
  – Den er i tråd med tidligere overordnede retningslinjer og vedtak, sa Straalberg.

Må være råere

– Vi hadde i budsjettbehandlingen en diskusjon om næringsarbeid i kommunen, og den komiteen som skal diskutere vedtekter for næringsfondet vil nok diskutere hvordan kommunen skal drive samfunnsutvikling, sa ordfører Svein Borkhus (Ap).
  – Vi kan ikke ha et reglement som betyr at hver eneste eiendom kommunen skal selge skal lyses ut for salg til høystbydende. Vi må ha en mening om hvordan kommunen skal utvikles, sa ordføreren og mente kommunen må være litt råere på det med samfunnsutvikling.
  – Vi må få ting til å skje uten å bryte regler og forskrifter. Jeg får stadig høre at ting går for sakte eller for tregt. Jeg kan være uenig i det, men vi må få handling.

Haster det

– Jeg er ikke uenig i det ordføreren sier, men har mine meninger i denne saken. Det er flere som er interessert i eiendommen og jeg ville hatt litt is i magen til området er ferdig regulert og stedsutviklingsplanen vedtatt, sa Gerd Marie Gjermundshaug (Ap).
  – Hvor mye haster det med å selge egentlig? spurte hun og fremmet et forslag om å utsette saken.
  – Dette ble vanskelig, men først må vi diskutere om vi skal selge eller ikke. Så er jeg enig at det kan være fornuftig å utsette saken til planene er vedtatt. Knut Poppe har gjort mye bra for Alvdal, men det har mange andre også. Når flere er interessert må alle få like muligheter, mente Bjørg Randmæl (Sp).
  Etter gruppemøter ble Gjermundshaugs forslag vedtatt med 12 mot fem stemmer.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse