annonse
PolitikkSTATSRÅDEN KOMMER: Statsråd i Olje- og Energidepartementet Ola Borten Moe er hovedinnleder når Tynset og Alvdal Sp onsdag 7.februar inviterer til møte om fornybar energi. Foto: Senterpartiet.

Onsdag 7.februar inviterer Tynset og Alvdal Sp til felles møte der fornybar energi er tema, og statsråd Ola Borten Moe er hovedinnleder.

Fornybar energi og verdiskaping i tilknytning til dette er tema når Alvdal og Tynset Sp inviterer til åpent møte i Veslesalen på Tynset kulturhus, onsdag 7.februar kl. 19.00.

Hovedinnleder er stasråden i Olje- og Energidepartementet, Ola Borten Moe (Sp), en statsråd som det diskuteres mye om om dagen, men som i alle fall ikke er redd for å sette debatten vil mange hevde.

Etter hans innledning følger flere lokale innledere på rekke og rad, før møtelyden inviteres til å stille spørsmål og dra opp diskusjonen.

Ivar Often representer Nord-Østerdal Kraftlag AL, og skal si litt om den generelle energisituasjonen og nettkapasiteten i regionen. Erling Birger Semmingsen er lokal skog-/utmarkseier, og tar for seg skogen som ressurs. Hvordan kan det "grønne gullet" utnyttes til nærings- og verdiskaping, blir et spørsmål.

Oddvar Austbø ved Storsteigen VGS tar så for seg mulighetene i biogass som energikilde, og kanskje spesielt interessant i en såvidt dyretett region som vår.

Disponent i Glommen Skog, Helge Urstrømmen kommer også til møtet, og drar opp energispørsmål sett i forhold til transportutfordringene som begrensende faktor. Effektiv transports betydning for konkurransekraft og verdiskaping, blir tema for hans innledende sekvens.

Møtet ledes av vår eks-ordfører og nåværende stortingsrepresentant, Olov Grøtting.

Bondekafe HelgeU Storsteigen261012INNLEDER: Helge Urstrømmen, disponent i Glommen Skog, er blant de lokale innlederne når Ola Borten Moe kommer til Tynset 7.februar. Effektiv transports betydning for konkurransekraft og verdiskaping, blir tema for hans sekvens. Foto: Ole Sylte Heggset.

  • Ingen kommentarer funnet
annonse