annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 PRIX-UTBYGGING: Johan Ragnar Eggen og Senterpartiet spurte ordfører Svein Borkhus (Ap) om ordføreren har gjort, eller har tenkt å gjøre noe, for å få Coop Oppdal til å bygge ny Coop-butikk i Alvdal. Foto: Ivar Thoresen

Johan Ragnar Eggen og Alvdal Senterparti kom i torsdagens kommunestyremøte med grunngitt spørsmål til ordfører Svein Borkhus (Ap) om ordføreren har gjort, eller tenkt å gjøre, noe for å få Coop Oppdal til å satse på en meget nødvendig utbygging av ny Coop-butikk i Alvdal.

Eggen og Sp henviste til en uttalelse fra Coop-leder Odd Tronvoll i Østlendingen nylig om at Coop Oppdal er interessert i å satse ytterligere på Prix Alvdal, men at dette først vil skje når alvdølene klarer å bestemme seg for at de vil ha virksomhet.

Kan ikke stemme

– Dette kan ikke stemme, da vi er kjent med at Coop Oppdal i arbeidet med stedsutviklingsplanen på Steia har sagt at de ikke ønsker å bygge ny butikk i Alvdal. Vi kjenner alle til at dagens butikk er nedslitt og behovet for ny butikk er stort, og vi skjønner ikke Coop Oppdals motstand mot å bygge ny butikk.
  – Tronvolls uttalelse i Østlendingen står helt i motstrid til hva Coop Oppdal har uttalt i forbindelse med stedsutviklingsarbeidet, og vi lurer på hva som er riktig, sier Eggen som bakgrunn for sitt spørsmål til ordføreren.

Vil bygge

Ordfører Svein Borkhus svarte så godt han var i stand til, den korte tidsfristen tatt i betraktning, og understreket at kommunen har en god dialog med Coop Oppdal.
  – Det er ikke riktig at Coop Oppdal ikke vil satse i Alvdal. De vil bygge, men ønsker å bygge på Steimosletta. Det åpner ikke gjeldende reguleringsplan for, men det er et spørsmål som naturlig vil komme opp ved rullering av kommuneplanen. Hva et framtidig kommunestyre vil tillate i så henseende vites ikke, sa Borkhus og la til:
   – Det positive er at Coop Oppdal vil bidra i forbindelse med utviklingen av sentrumsplanen så lenge de er lokalisert på Steia.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse