annonse
PolitikkLÆRERIKT BESØK: F.v. Janne Lunaas, Wenke Furuli, May Britt Sandli, Stein Vardenær, Gerd Marie Gjermundshaug, Vigdis Vestby, samt fotograf Svein Borkhus, fikk alle en guidet runde på Stortinget med blant andre eks-statsråd Knut Storberget fredag.

Alvdal Arbeiderparti arrangerte fredag tur til hovedstaden og fikk med seg en hektisk, men lærerik dag på Stortinget. Tidligere statsråd og hektisk opptatt stortingsrepresentant Knut Storberget guidet de sju alvdølene rundt i maktens korridorer, mens Nasjonal Transportplan 2014-2023 la beslag på de fleste representantenes tid. Mens alvdølene tok natta i Oslo med Ingrid Bjørnov-forstilling på Aker brygge, tok Storberget Rørosbanen til Nord-Østerdal for fronting av NTP-tiltakene.

Knut Storberget i likhet med de fleste andre regjeringsmedlemmene var i godlune, fornøyde med sin egen lansering av Nasjonal Transportplan 2013-2024. - Både Hedmark og resten av lndet vil få et stort løft med vår nye 10-årsplan for utbygging av vei, jernbane og øvrig samferdsel, sa hedmarkspolitikeren etter å ha guidet det han kalte en engasjert gjeng fra Alvdal Ap rundt på arbeidsplassen sin i Stortinget.

Hektisk fredag

For det var en hektisk fredag Alvdal Ap hadde valgt til sitt besøk på Løvebakken. Med NTP på dagsorden med stortstilt pressekonferanse midt på dagen fredag, og presse og mediaoppbud i alle retninger, fikk de sju alvdølene anført av ordfører Svein Borkhus, et godt innblikk i noe av hverdagen for rikspolitikerne.

- En svært lærerik og givende dag, var kommentaren vi fikk fra et par av de sju, før turen ble avsluttet på Aker Brygge med velkjente Ingrid Bjørnovs suksessforestilling Ouverturen. Regjeringspolitiker Knut Storberget ønsket alvdølene god fornøyelse, før han selv dro mot Alvdal og siste stopp på Tolga for fredagskvelden.

30 milliarder til Hedmark

På togturen oppover med Rørosbanen hadde han med seg andre regjeringspolitikere, inkludert vår egen Olov Grøtting (Sp), og sammen promoterte de NTP-satsingen fra Regjeringen hvor det til Hedmark er satt av rundt 30 milliarder til ulike satsinger på vei og bane.

  - Lokalt for Alvdal er det nok ny rv. 3-bru over Glomma med tilstøtende utbedringer i hver ende av brukaret, samt den bestemte konsekvensutredningen for elektrifisering av Røros- og Solørbanen, som vil bli det mest synlige resultatet, trodde Storberget og regjeringskollega Olov Grøtting. 

- Tiltaket med ny bru over Glomma er imidlertid av en slik størrelsesorden, så det står ingenting i den konkrete framlagte NTP-meldingen om dette, avrundet de begge. Regjeringens framlagte NNTP kan du for øvrig lese alt om her!

  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts