annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 GIR SEG: Både ordfører Svein Borkhus (t.h.) og varaordfører Ola Eggset ser for seg å gi seg med lokalpolitikken etter kommunevalget neste høst. Foto: Ivar Thoresen

Både ordfører Svein Borkhus (Ap) og varaordfører Ola Eggset (V) gir seg trolig med kommunepolitikken etter kommunevalget neste høst. Senterpartiets gruppeleder Olov Grøtting har ikke tatt noen beslutning rundt sin politiske framtid ennå, men kan være interessert i å gå for come-back i ordførerstolen.

I Østlendingen torsdag bekrefter ordfører Svein Borkhus at han ikke stiller til gjenvalg som ordfører i Alvdal. Han ønsker å gi seg etter til sammen 12 år i ordførerstolen.

Takker for seg

Også varaordfører Ola Eggset ser for seg å avslutte den politiske karrieren neste høst.
  – Akkurat nå har jeg i hvert fall ingen tanker om å fortsette, sjøl om vi ikke har startet nominasjonsprosessen ennå, sier Eggset til Alvdal midt i væla.
  – Jeg nærmer meg 11 år i lokalpolitikken nå, og det er kanskje greit at nye koster slipper til. Samtidig vil jeg driste meg til å påstå at vi har levert gjennom disse årene. Som kommune måles vi på alle bauger og kanter og all dokumentasjon tilsier at Alvdal er en kommune i Norgestoppen når det gjelder levering av tjenester med god kvalitet til befolkningen, fortsetter Eggset og ser ikke mørkt på rekrutteringen.
  – Det er stort engasjement, noe som er kjempebra. Og med det engasjementet vi ser her i bygda bør det ikke by på problemer med å få folk til å stille opp på lister ved neste kommunevalg.

Interessant

Olov Grøtting (Sp) sier til Alvdal midt i væla at det kan være interessant å stille opp i et forsøk på å vinne tilbake ordførerstolen hun hadde fra 2007 til 2011.
  – Det er noe jeg må vurdere, men for det første er det opp til partiet å avgjøre om de ønsker meg som ordførerkandidat. For det andre skal det i så fall jobbes hardt for å få den nødvendige tilliten fra velgerne.
  – Så det er lang vei fram. Jeg har ikke fått noe spørsmål fra partigruppa om jeg vil stille ennå, og dermed heller ikke bestemt for hva jeg eventuelt vil svare, sier Grøtting.

Valg15Olov
INTERESSANT: Olov Grøtting (Sp) utelukker ikke at hun vil stille som ordførerkandidat ved kommunevalget 2015 om partiet ønsker henne. Foto: Ivar Thoresen

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse