annonse
Politikk

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 ØNSKET PRIVAT EIERSKAP: Varaordfører Ola Eggset (V) ønsket fortsatt privat eierskap av Abakus, men fikk ikke flertallet i kommunestyret med på forslaget. Foto: Ivar Thoresen

Kommunestyret vedtok torsdag med 11 mot seks stemmer intensjonsavtalene mellom kommuner i Gudbrandsdalen, Østerdalen og Sør-Trøndelag om kjøp av Abakus AS.

Alvdal og en rekke andre kommuner i Østerdalen, Gudbrandsdalen i Sør-Trøndelag har en avtale med Abakus i forbindelse med anbudsprosesser og offentlige anskaffelser. Spørsmålet om kommunalt kjøp av selskapet er kommet som en følge av at eier Ola Næsheim ønsker å selge selskapet.
  Kommunestyrets mindretall på seks støttet et forslag fra Venstre om at selskapet videreføres uten kommunalt eierskap og at det jobbes med å finne regionale private eiere, samtidig som kommunens kundeforhold med Abakus opprettholdes.
  – Vi er betenkt over at vi skal bli eier av enda et selskap vi mener driftes best privat, og som kan gi oss de tjenestene vi har behov for på en god måte, sa Venstres varaordfører Ola Eggset.
  – Hvis det handler om at et selskap skal bestå eller ikke, deler jeg Ola Eggsets bekymring, men jeg velger å snu litt på det. Her har vi et godt selskap i nærområdet som vi kan bruke uten å måtte sett tjenesten ut på anbud. Det gir oss en god og forutsigbar tjeneste i forbindelse med konkurranseutsetting og offentlige anskaffelser, noe alle kommuner sliter med, sa Olov Grøtting (Sp), og gikk for rådmannens innstilling.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse