annonse
Politikk
FLERTALL. Mona Murud (Sp) fikk flertall i kommunestyret for å be om en sak om opprettelse av stilling som næringsutvikler i Alvdal kommune. Foto: Ivar Thoresen
FLERTALL. Mona Murud (Sp) fikk flertall i kommunestyret for å be om en sak om opprettelse av stilling som næringsutvikler i Alvdal kommune. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

Mona Murud (Sp) har lenge ivret for å få på plass en kommunal næringsutvikler i Alvdal. Torsdag fikk hun flertallet i kommunestyret med seg på et vedtak som sender prosjektet et langt skritt nærmere realisering.

Med 12 mot 5 stemmer ble Muruds forslag om at rådmannen skal legge fram en sak om opprettelse av stilling som næringsutvikler i Alvdal kommune vedtatt. Dette skal gjøres i så god tid at det kan innarbeides i årets andre budsjettjustering.
  – Jeg ser stadig nye eksempler på behovet for en næringsutvikler. Vi er en av få kommuner uten en dedikert medarbeider på området, og i tida som kommer vil kommuneadministrasjonen ha mer enn nok andre ting å henge fingrene i, blant annet i forbindelse med skolesaken, sa Murud og poengterte at også de regionale strategiske næringssjefene ønsker seg en egen næringsutvikler i hver kommune.

Spleiselag

Mona Murud tok opp saken i forbindelse med kommunestyrets behandling av Økonomirapport 1/2015, og hun fikk støtte fra flere hold.
  – Vi luftet dette på noen bedriftsbesøk denne uka, og det er åpenbart at også næringslivet er interessert i en næringskoordinator eller næringsutvikler, sa Johnny Hagen (Ap).
  – Det vi diskuterte med dem var om også næringslivet kan være med på en spleisepakke for å få finansiert stillingen, sa Hagen og mente rådmannen burde gå den runden med store aktører som Synnøve Finden, Gjermundshaug og Alvdal Skurlag.
  – Dette er jeg glad for å høre. Det er kjempeviktig å få med næringslivet, repliserte Mona Murud.

Stort behov

Også rådmann Erling Straalberg innrømmet at behovet for en kommunal næringsutvikler er til stede.
  – Jeg har aldri sett større behov for det enn nå. Samtidig må stillingen finansieres, og det kan være en god idé å involvere næringslivet, sa Straalberg.
  – Kommunestyret har lenge vært omforent om behovet for en næringsmedarbeider, men ingen har kommet med konkrete forslag om reduksjoner eller tiltak for å finne midler til finansiering av stillingen. Det er en gyllen anledning til å ta den runden nå, i en omstillingsprosess, fortsatte ordfører Svein Borkhus (Ap).

Vurder Røros Reiseliv

Olov Grøtting (Sp) fulgte opp med å gi ordføreren delvis rett i det, men påpekte samtidig at politikerne har ventet på et utspill fra administrasjonen.
  – Det har vært krevende for administrasjonen før. Det er mye verre nå, når de er nedlesset med arbeid i forbindelse med store prosjekt. Selv om det smerter for meg som tidligere reiselivsmedarbeider, mener jeg at vi må vurdere vårt medlemsskap i Røros Reiseliv. Har vi fått det vi ønsket ut av det? Hvis ikke er vi langt på vei med å finansiere en næringsutvikler med de midlene, mente Grøtting.
  I likhet med Krfs Arne Dagfinn Øynes valgte Live Stokstad og Venstre å si nei til Muruds forslag.
  – Vi er alle enige om at en næringsutvikler ville vært fint, men forslaget slik det ligger nå sier ikke noe om finansiering. Vi kan ikke lønne en næringsmedarbeider med midler fra kraftfondet slik at det ikke blir noe igjen i fondet å dele ut til gode næringstiltak, sa Stokstad.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse