annonse
Politikk
STYRER DEBATTEN: Avtroppende Tynset-ordfører Bersvend Salbu skal utfordre påtroppende Alvdalspolitikere, som møteleder under folkemøtet på Samfunnshuset 3. september. Foto: Ivar Thoresen
STYRER DEBATTEN: Avtroppende Tynset-ordfører Bersvend Salbu skal utfordre påtroppende Alvdalspolitikere, som møteleder under folkemøtet på Samfunnshuset 3. september. Foto: Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

Valg2015LogoAvtroppende Tynset-ordfører Bersvend Salbu tar turen til Alvdal for å lede debatten mellom ordførerkandidatene når Alvdal midt i væla 3. september inviterer til folkemøte før kommunevalget.

Steimosletta, Steia, skole, rovdyr, flyktninger, næringsutvikling, kommunestruktur, helse og omsorg. Det er nok av diskusjoner og tema å ta tak i lokalt foran høstens valg.
  – Det har vært en god tradisjon med folkemøter foran lokalvalgene, der partienes toppkandidater får anledning til å presentere seg, sine standpunkter og sin politikk. Nå var det ikke unaturlig at vi som bygdas lokalavis tok initiativ til dette arrangementet, sier Alvdalmiv-redaktør Ivar Thoresen.
  Folkemøtet arrangeres på Samfunnshuset torsdag 3. september.

Alle stiller

– For de som ennå ikke har bestemt seg for hva de skal stemme vil et slikt folkemøte forhåpentligvis være både opplysende og klargjørende, og det er mange aktuelle saker som helst sikkert vil bli debattert, fortsetter Thoresen.
  Redaktøren er glad for at alle de fem politiske partiene som stiller liste ved kommunevalget i Alvdal har sagt ja til å delta på møtet med ordfører- og varaordførerkandidat.
  Det betyr at Arbeiderpartiet stiller med Johnny Hagen og Mari Kveberg, Senterpartiet med Olov Grøtting og Mona Murud, Venstre med Live Stokstad og Sigmund Kveberg Paaske, Kristelig Folkeparti med Arne Dagfinn Øynes og Rolf Langen, mens Liv Gjermundshaug Thoresen og Anne Marie Dalen representerer nykommer Høyre.
  Hvert parti får holde en innledning og en kort sluttappell. Men hovedbolken vil være en paneldebatt med alle partier representert.

Tynset-ordføreren tar utfordringen

Til å utfordre Alvdals ordførerkandidater har Alvdal midt i væla fått avtroppende Tynset-ordfører Bersvend Salbu som møteleder.
  – Det er vi veldig glad for. Som politiker representerer Salbu SV – som ikke har liste i Alvdal. I tillegg gir han seg som ordfører etter valget. Derfor mener vi han er habil – og ikke minst en spennende leder for debatten denne kvelden. Med sin gode lokalkunnskap og politiske erfaring vil han kunne stille gode spørsmål som kan avdekke forskjeller og likheter mellom de ulike partiene og ordførerkandidatene i Alvdal, håper redaktør Ivar Thoresen.
  • Også Alvdal midt i vælas lesere oppfordres til å engasjere seg. Har du konkrete spørsmål du ønsker svar på fra en eller flere av Alvdals påtroppende politikere? Send ditt spørsmål på e-post til tips@alvdalmiv.no så vil det bli vurdert tatt med i debatten. Det blir selvfølgelig også adgang for publikum til å stille spørsmål direkte til politikerne under folkemøtet.

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts