annonse
Politikk
INHABILITET: Liv Gjermundshaug Thoresen krevde at både Jon Sagbakken og Audun Eggset var inhabile i Coop-saken. Foto: Ivar Thoresen.
INHABILITET: Liv Gjermundshaug Thoresen krevde at både Jon Sagbakken og Audun Eggset var inhabile i Coop-saken. Foto: Ivar Thoresen.
Erland Vingelsgård
Journalist

Høyre krevde at både Audun Eggset (Sp) og Jon Sagbakken (Ap) ble erklært inhabile i plansaken for Coop-bygging på Steimosletta.

– Høyre vil ha vurdert habiliteten til Jon Sagbakken og Audun Eggset. Jon Sagbakken er gift med Iren Tronslien som er eier av Alvdal bok- og papirhandel. Audun Eggset er gift med Anne Eggset som eier halvparten av aksjene i Huldra. Hvis de ikke blir erklært inhabile, ber vi om habilitetskontroll og protokolltilførsel, sa Liv Gjermundshaug Thoresen.

Olov Grøtting (Sp) mente at det skulle veldig mye til å bli erklært inhabil i plansaker.

– Dersom disse to skulle erklæres inhabil, vil det skape presedens som gjør det veldig vanskelig å behandle plansaker framover. Drar vi habilitetsspørsmålet langt, er det mange her som er grunneier på Steimosletta, meg sjøl inkludert. Blir jeg inhabil, – neppe. Hvis vi ikke kan få klarhet i dette i kveld, må vi utsette saken, sa Grøtting. 

Assisterende rådmann Per Arne Aaen, som for øvrig erstattet Erling Straaalberg i denne saken på grunn av at Straalberg er samboer med Prix-sjef Karianne Larsen, hadde forberedt seg på dette spørsmålet. 

– Jeg legger til grunn at saken handler om kommunestyret skal åpne for et privat reguleringsforslag som ikke er i tråd med våre overordna planverk. Å ta stilling til dette er ikke behandling av reguleringsplan som sådan. De to representantene kan ikke defineres som part i en slik sak som angår overordna planverk. Er det andre særegne forhold? Vi har vært i kontakt med fylkesmannen som i sin veiledning til oss ikke mener de to er inhabile i en slik sak. Vår klare anbefaling er at de to ikke er inhabile, sa Per Arne Aaen.

Høyres to representanter fikk følge av Arbeiderpartiets Ole Arne Sandli i avstemninga.

Kstyre291015AaenIKKE INHABIL: Fungerende rådmann Per Arne Aaen mente Eggset og Sagbakken ikke var inhabile. Foto: Ivar Thoresen

Forbereder krav

Etter kommunestyremøtet sier Liv Gjermundshaug Thoresen til Alvdal midt i væla at hun og Høyre forbereder krav om lovlighetskontroll av saken om Coop-regulering på Steimosletta. 

–  Det kreves at minimum tre representanter står bak kravet, konstaterer Thoresen. 

I kommunstyret fikk altså Høyres Thoresen og Jan Sagplass støtte fra Areiderpartiets Ole Arne Sandli. 

– Det er naturlig at vi tar kontakt med Sandli og går sammen om dette kravet, sier Liv Gjermundshaug Thoresen. 

 

Erland Vingelsgård
Erland Vingelsgård
  • Ingen kommentarer funnet
annonse