annonse
SamferdselFOKUS PÅ ØYA: Jarle Tronslien ønsker utredning av Øyaalternativet. Foto: Randi Nørstebø.

Jarle Tronslien har sammen med Gudmund Holmen, Hallvard Ligård, Erik Strypet og Terje Vedum, skrevet et høringsvar til planavdelingen i Alvdal kommune. I høringsuttalelsen ønsker de at kommunen skal konsekvensutrede Øya-alternativet.

137 underskrifter

–På noen kvelder samlet vi inn 137 understrifter fra sambygdinger som er enige med oss. Jeg tror vi kunne fått underskrifter fra 80 % i bygda, sier Jarle Tronslien.

–Gruppen sier ikke at de absolutt vil ha riksvei 3 over Øya, vi ønsker bare at kommunen skal konsekvensutrede alternativet skikkelig, gjerne med hjelp av Statens vegvesen. Vi kan ikke se at dette har blitt gjort, forklarer Jarle Tronslien.

Aukrusts rike

Tronslien peker på at alternativet med to rundkjøringer en ved Storsteigen og en ved Aukrustsenteret og Taverna vil føre til at Storsteigen vil miste arealer. –Storsteigen knebles hvis de ikke sikres utviklingsarealer, sier Tronslien, som også vil sette fokus på alt som kunne gjøres dersom veien mellom Aukrustsenteret og Steia ble lokalvei. –Jeg ser for meg en vei som virkelig kunne vise fram Kjell Aukrusts rike, med Steigardene, Gamlemeieriet og Storsteigen. Her er et område med bakgrunnen for Aukrusts bøker. Hvis dette området er lokalvei vil det gi mer muligheter for å gjøre turistene oppmerksomme på disse bygningene med for eksempel skilt. Selvfølgelig forutsatt at grunneierne syntes at det var greit.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse