annonse
Samferdsel

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

PÅ VENT: Ved siden av det eksisterende Tron-tårnet ønsket Norkring å bygge et nytt 82 meter høyt sendetårn. Planene er nå utsatt på ubestemt tid. Foto: Ivar Thoresen

Norkring skulle egentlig starte byggingen av et nytt 82 meter høyt sendetårn på Trontoppen i sommer. Nå er prosjektet utsatt på ubestemt tid.

Telenors heleide selskap Norkring er Norges største distribusjonsselskap for bakkebasert kringkasting av lyd og bilder og står for driften av senderen på Tron. Ettersom det nåværende tårnet ikke er dimensjonert for framtidas behov ønsket Norkring å bygget et nytt tårn på Trontoppen. Nå er prosjektet satt på vent.

FM-slutt gir utsettelse

– Bygging av nytt tårn på Tron er inntil videre lagt på is fordi FM-nettet i Norge skal stenges i 2017 eller 2019, forteller kommunikasjonsdirektør Mette Killingberg i Norkring til Alvdal midt i væla.
  Hun sier videre:
  – Planene kan eventuelt bli tatt frem igjen i forbindelse med utbyggingen av DAB-nettet i Norge. Endelig beslutning om det skal bygges nytt tårn på Tron eller ikke er altså skjøvet fram i tid, sier Killingberg.

Fikk tillatelse

Alvdal kommune ga i april Norkring rammetillatelse for bygging av TV- og FM-stasjon og omformerstasjon med et bruksareal på 140 kvadratmeter.
  Da var målsettingen å starte byggingen av et nytt 82 meter høyt tårn i betong, med stålmast allerede i sommer. Det var stipulert at prosjektet ville ta to år fra byggestart til ferdigstilling.
  Det nye tårnet skulle etter planen bygges ved siden av det eksisterende tårnet, og de to tårnene skulle forbindes med en sendersal.
  Dagens Tron-tårn ble bygget i 1959 og utvidet i 1968.

 tron2

FOLKSOMT: Mange kjører Norges nest høyeste bilvei til toppen av Tron - 1.666 moh. Nå er planene om et nytt TV-tårn på toppen lagt på is av Norkring. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse