annonse
Samferdsel

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 KJEMPER FORTSATT: NSB stoppested ved Bellingmo er mye brukt, og lokalbefolkningen gir ikke opp kampen for å hindre nedleggelse. Foto: Privat

I forslaget til Statsbudsjett som ble lagt fram mandag morgen er Bellingmo stasjon foreslått nedlagt. – Beklageligvis, sier stortingsrepresentant Olov Grøtting (Sp).

Bellingmo stasjon har på grunn av lengden på plattformen og av sikkerhetshensyn hatt dispensasjon for av- og påstigning i flere år. Denne utløper i 2012.
  Jernbaneverket har kalkulert bygging av ny plattform etter dagens standard til rundt fem millioner kroner, noe de ikke anbefaler i Statsbudsjettet.
  – Det er svært strenge krav til å få fortsatt dispensasjon, og stoppestedet er derfor foreslått nedlagt. Dette gjelder også andre stoppested som har dispensasjon til og med 2012, forteller Olov Grøtting.
 
Hun innrømmer at håpet svinner for Bellingmo stasjon, men gir ikke helt opp.
  – Det ser mørkt ut for videre stopp på Bellingmo. Den eneste muligheten vi nå har, er å forsøke å få med Stortinget på en merknad i Stortingets behandling av statsbudsjettet om å søke forsatt dispensasjon. Dette er verdt å prøve, men jeg vet ikke om det i det hele tatt er mulig å få det til. Jeg vil fortsatt gjøre det jeg kan for saken, men kan ikke love noenting, sier Grøtting.

OlovGrøtting
VIL PRØVE: Olov Grøtting vil kjempe videre for Bellingmo stasjon, men innrømmer at det ser mørkt ut. Foto: Ivar Thoresen

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts