annonse
AlvdølFORFATTER: Siri Stiklestad med bok til mødre. Foto: Randi Nørstebø.

- Nybakte mødre må stole på seg sjøl! Siri Stiklestad har i tillegg til sine fem barn gått svanger med en hel bokserie. Hennes første bok er nå ute for salg. 

Hennes første bok, Pupp pupp – til mamma er nå ute for salg. Boka handler om samspillet og det unike språket mellom foreldre og det nyfødte barnet. - Budskapet mitt er å skape trygghet hos den vaklende førsegangsmammaen, sier Stiklestad. Jeg vil at hun skal stole på seg sjøl. Hun må lytte til hjertet sitt og til intuisjonen sin, fortsetter forfatteren.

puppuppcoverMaler illustrasjonene selv

Siri Stiklestads bok er en blanding av skjønnlitteratur og poesi. Hun bruker erfaringene hun har som mor og ønsker å gi vordende og ammende mødre en vei til egen trygghet i kommunikasjonen med barnet sitt. 

- Mødre skal våge å stole på seg selv og samspillet som oppstår naturlig mellom mødre og barn, mener Stiklestad. Boka er den første i en serie på i alt sju bøker.

Skrevet en norsktime på Ungdomsskola

Boka ble til i en norsktime på Alvdal Ungdomsskole for noen år siden, da Siri Stiklestad jobbet som lærer der. - Jeg satt og så på elevene mens de skrev på norskoppgaver. Så tenkte jeg at når de skriver så vil jammen jeg gjøre det også, og i løpet av disse to norsktimene ble boka til, forteller Stiklestad. - Jeg var gravid med sønnen min, Viljar, på den tida og på en måte opplever jeg det som om han snakker gjennom boka.

Nei til millimetre

Siri ønsker å skape en motvekt til de normale rådene om millimeter, veiing og måling og la barnets egne unike og individuelle behov bestemme samspillet mellom foreldre og barn. - Boka ser det hele fra barnets synsvinkel, uten formaninger om hva du skal eller bør som nybakt mamma og pappa. Det handler om å lytte, sier Siri Stiklestad.

Fembarnsmoren Siri Stiklestad bodde for få år siden på Sjulhus og flytter denne sommeren tilbake med mann og fem barn. Forfatteren og maleren har bodd i Misvær ved Bodø siden sist hun var alvdøl. Nå venter lærerjobb på Plassen skole, i tillegg til arbeid med flere bøker.

Først ute med E-bok?

Boka er tilgjengelig fra forlaget og selges også via Tanum bok. Siri Stiklestad er kanskje også bygdas første forfatter ute på e-bok, som gjør at lesere kan laste boka ned digitalt til sin egen datamaskin eller lesebrett.

Boka Pupp pupp - til mamma er utgitt på forlaget 1st Wave Books.

pupputsnitt1

pupputsnitt2

Bilder fra boka gjengitt med forfatterens tillatelse.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse