annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

FORNØYD: Leder Bjørn Åsen (til venstre) og leder i anleggsutvalget Per Arne Bjørn (til høyre) i Alvdal idrettslag er fornøyd med at de får Audun Eggset på plass som ny driftsoperatør fra 1. november. Idrettslaget har store anleggsverdier å forvalte, blant annet her på Steimoegga Idrettspark. Foto.: Ivar Thoresen.

Audun Eggset (59) blir Alvdal idrettslags nye driftsoperatør fra 1. november.

Han overtar dermed ansvaret for drift og vedlikehold av Alvdal idrettslags omfattende og verdifulle anleggsmasse, inkludert Steimoegga Idrettspark og Sandeggbakken. I tillegg blir det løypekjøring i samarbeid med Alvdal Turforening vinterstid.

Prøve noe nytt

Bonden fra Kveberg gleder seg stort til å begynne i jobben.
  – Jeg slutter med mjølkeproduksjon fra 1. januar, og da er det spennende å kunne prøve noe nytt, samtidig som jeg skal ha fôringsdyr og drive jorda, sier Eggset.
  Med godt over 30 år bak seg som bonde – han tok over garden på Eggset i 1980,  og drev den sammen med far sin i åra før det, tar han med seg mye god erfaring til Steimoegga.
– Jeg har hatt mange fine år som bonde. Fått vært mye ute, hatt varierte arbeidsdager og opplevd mye. Det er i det hele tatt fint å være bonde i Alvdal. Det er ikke derfor jeg søker denne utfordringen. Men det er alltid spennende og utviklende å prøve noe nytt, og dette var en fin mulighet, sier Eggset.

Hjerte for idrettslaget

Han går inn i jobben med et sterkt bankende hjerte for Alvdal idrettslag, etter et livslangt forhold til idretten.
  – Jeg har vært aktiv i mange år, og er det fortsatt. Både som utøver, tillitsvalgt og frivillig på ledersida. Jeg har sett hvor viktig det er å holde seg i form. Jeg er frisk og uten plager, og er ikke i tvil om at det skyldes at jeg trener og holder meg i god form, mener Eggset.
  Han er framfor alt en habil skiløper, som årlig tilbakelegger mil etter mil i det løypenettet han nå sjøl får ansvaret for å sørge for er best mulig preparert for den store gruppa med skiglade alvdøler.

Erfaring

Livet som gardbruker har gitt ham mye god erfaring som daglig kommer til nytte i den nye jobben. Han er vant til å dyrke grønt gras – som det er mye av på Steimoegga. Han er vant til å drive med maskiner, og han er vant til å jobbe sjølstendig.
  – Samtidig er dette en spennende utviklingsmulighet. Som bonde er du nok alene. Jeg er en sosial figur som synes det er artig å treffe andre folk, og det blir det muligheter til i denne jobben. Muligheten for å skape utvikling sammen med andre trigger meg.

Ydmyk

Eggset er klar på at han går inn i sin nye jobb med en ydmyk tilnærming.
  – Det er veldig mange flinke og positive folk i idrettslaget. Det finnes mye god erfaring som jeg håper å dra nytte av. Ikke minst har forgjengeren Arve Løkken bygd opp en unik kompetanse som jeg håper jeg kan lære av når han nå dessverre må slutte.
  – Det handler om samarbeid, samspill og dialog. Både de som driver aktiviteten, og jeg som skal forvalte anleggene på best mulig måte, har samme mål om å legge best mulig til rette. Sjølsagt vil det være utfordringer i hverdagen, men gjennom et godt samarbeid og et mål om at vi alltid kan gjøre ting litt bedre, håper jeg på et positivt resultat både for meg, idrettslaget og Alvdal Turforening, sier Audun Eggset.

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts