annonse
Alvdøl
SOMMERKOS: Karine Træthaug storkoser seg i sommerjobben som grasklipper. Foto: Ann Iren Hårdnes Sand

Karine Træthaug har det mange vil kalle en noe uvanlig sommerjobb (i all fall i Alvdal). Hun klipper nemlig plen for Alvdal Kommune!

Karine har hatt sommerjobben i tre år nå, og er svært fornøyd med jobben. – Du jobbe veldig sjølstendig, og må ikke vør redd for å ta litt initiativ.  Hun gikk på kommunehuset og spurte om der hadde noe ledig arbeid, om de hadde behov for vaktmester eller noe i den dur. Ved første forespørsel hadde de ikke noe ledig, og hun fikk seg jobb som avløser. Etter tre uker ringte de fra teknisk etat og lurte på om hun kunne tenke seg å klippe litt gress, og da var det gjort! Den første sommeren jobbet hun fra mai til slutten av august, men de to siste årene har det blitt når hun er hjemme i skoleferien.

- Grasklipping, kantklipping og blomsterbed

I tillegg til grasklipping, er det andre ting Karine har ansvar for. Hun prøver å ha et par prosjekter for sommeren, i fjor satte hun i stand et blomsterbed på Steigen Skole og i år er det et bed ved undergangen til Ungdomsskola som har fått en oppfriskning. – Det æ alltid noe å gjør, om det ikke æ graskløpping æ det bed eller kantkløpping eller bilvasking. Hun bruker rundt to dager på å kløppe graset på hele området ho har, og hun klipper graset sjeldent mer enn en gang i uka, og da må man ty til andre ting. – Jeg tru detta æ den mest brukte graskløpperen i Alvdal! gliser Karine.Jobben er veldig sosial, hun blir ofte invitert inn på kaffe av de eldre hun klippet hos, og kaffepausene med karan er små høydepunkter i dagen. På spørsmål om hun føler seg som en av gutta, svarer hun – Ja, mæ langt hår!

karine44
DYKTIG: Karine får skryt for innsatsen hun legger ned i arbeidet. Foto: Ann Iren Hårdnes Sand

- "Karan på teknisk"

Hun minnes at det var annerledes første sommeren, da hun ikke visste helt hva som kunne gjøres, og henvendte seg litt mer til "karan på teknisk". Hun er imponert over alt de kan, om noe er i ustand, står de ikke i beta for å ordne det. – Døm ser problemløsninger over alt! Karine innrømmer at hun heller ikke er veldig teknisk anlagt, men at det overhodet ikke er noe problem, for karan stille opp tvert om hun trenger hjelp med noe. For å bevise dette, ringte hun Tor Lagmannsveen i teknisk etat og latet som det var noe feil med graskløpperen, og spurte om ikke han kunne komme. – Æ der om fire minutt! svarte han. Vi tok tida, og fire minutter senere dukket han opp! Han lo godt når vi fortalte hvorfor Karine egentlig hadde ringt. – Karine æ kjempeflink, ho vet ker ho ska gjør og ordne seg sjøl. Dette er siste sommeren i jobben for Karine, da det er andre yrker som går foran fremover. Hun skal begynne på andreåret på politiskolen til høsten, og da blir nok sommeren brukt på annet type arbeid. Tor sier at det blir vanskelig å finne en god erstatter, og Karine legger humoristisk til at det blir store sko å fylle.

karine11
IMPONERT: – Dæ æ ikke alle kommunearbeidere som lene seg på spaden, sier Karine om Tor Lagmannsveen og de andre ved teknisk etat. Foto: Ann Iren Hårdnes Sand

Kai Røen
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse

    Cron Job Starts