annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

KLAR: Programleder Christer Falck er klar for en ny sesong med Robinson-ekspedisjonen. Denne gangen med Arild Grimsgård fra Alvdal på deltakerlista. Foto: Odd Steinar Tøllefsen, TV3

RobinsonArildFakta– Jeg satt og kjedet meg i romjula og tenkte at den eneste måten å komme seg litt ut på er å melde seg på Robinson-ekspedisjonen, sier Arild Grimsgård (40). Som sagt så gjort, og fra søndag 4. september kan du følge alvdølen som en av 16 deltakere når TV3 starter 11. sesong av den populære reality-serien.

Robinsonekspedisjonen og programleder Christer Falck er tilbake på Filippinene for første gang siden det norske Robinson-eventyret startet i 1999. På en øde øy i det filippinske hav skal en broket forsamling med forfrosne nordmenn utstå sol, hete, sult og hverandre. Gjennom 14 programmer på søndagskveldene utover høsten skal deltakerne utfordre hverandre fram til vinneren er kåret.

Røper ingenting

– Blir det Alvdalsseier?

– Det er for meg å vite, og for alle dere andre å finne ut, gliser Grimsgård, eller Robinson-Arild som vi vel må kalle ham nå. Han røper naturligvis ingenting på forhånd.

Utover det å si at det kan være vel verdt å benke seg foran TVen allerede når første program sendes.

– Jeg kan love at nakkehåra kommer til å reise seg på mange i løpet av den sendinga. Produksjonsselskapet sa etterpå at de opptakene var noe av den sjukeste filminga de noen gang har gjort i løpet av alle åra med Robinson, sier Grimsgård og røper litt til:

– Da blir jeg å se i en situasjonen noen kanskje ville likt å se meg i flere ganger. Og jeg var så solbrent at det virkelig gjorde vondt der jeg stod.

Mer enn det får vi ikke vite. Foreløpig.

Overrasket

Historien bak deltakelsen deler han derimot mer enn gjerne. Det var ikke med stort håp han sendte i vei søknaden en kjedelig romjulskveld.
  – Trodde ikke noe særlig på at de hadde bruk for en tafatt alvdøl som meg, sier Grimsgård.
  Derfor var han mer enn overrasket da han først ble innkalt til intervju i Oslo tidlig i februar. Og så til enda ett – på Norges Idrettshøgskole med noen fysiske tester også – midt under ski-VM i Holmenkollen.
  – Jeg hadde lungebetennelse og vi måtte svømme 50 meter. Ikke akkurat min sterkeste disiplin for å si det sånn.  
  Så der og da trodde han definitivt toget var gått.
  Men det var det altså ikke. Arild ble en av 16 deltakere i årets Robinson-ekspedisjon.

Spilt inn i mai

Dermed gikk turen til Filippinene 28. april. Storveis for en alvdøl som riktignok har vært i New York, men som ellers ikke ser på seg sjøl som spesielt bereist.
  – Det var veldig varmt og da vi var der kom også den kraftige tyfonen. Det ble virkelig en del av en stor totalopplevelse, sier Grimsgård, som til daglig er anleggsarbeider hos Gjermundshaug Anlegg.
  Han medgir at han var skeptisk på forhånd.
  – Jeg tåler ikke varme spesielt godt, men det gikk overraskende bra. Ikke var jeg sulten heller. Slutta å røyke gjorde jeg også – tenkte ikke på det ett sekund.

Drar gjerne igjen

Grimsgård synes ikke påkjenninga var så tøff som han kanskje fryktet på forhånd.
  – Det er styrken som lag det kommer an på, det handler ikke så mye om å bruke huet.
  – Og ringer de i dag og spør om jeg vil være med igjen er jeg klar til å dra i morra. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg stilte, og det hadde vært artig å være med på Robinson Extreme – der du virkelig må klare deg sjøl, sier Grimsgård, som dro til Fillipinene med hårbørste som sin personlige eiendel.

RobinsonArild3
DRAR IGJEN: Tøft, men jeg angrer ikke og drar gjerne igjen, sier Arild Grimsgård om deltakelsen i Robinson-ekspedisjonen på TV3. Foto: Ivar Thoresen

Ingen Paradise-kandidat

På spørsmål om hvorfor han valgte å melde seg på akkurat Robinson-ekspedisjonen når han skulle velge en reality TV-serie er svaret kort og greit:
  – Du ser vel ikke akkurat for deg meg i Paradise Hotel.
  – Robinson var et naturlig valg. En spennende mulighet til å få teste seg sjøl, sier Arild Grimsgård. Og til de som fortsatt lurer på åssen det gikk, er beskjeden klar:
  – Det er bare å følge med på TV3 fra søndag 4. september. Det er det mange som pleier å gjøre. Forrige sesong hadde Robinson-ekspedisjonen i gjennomsnitt 363.000 seere.

RobinsonArild2
IKKE PARADISE: Det måtte bli Robinson-ekspedisjonen. Du ser vel ikke akkurat for deg meg i Paradise Hotel, sier Arild Grimsgård. Foto: Ivar Thoresen

RobinsonArild1
OVERRASKET: Arild Grimsgård kjedet seg i romjula og meldte seg på Robinson-ekspedisjonen, men trodde aldri han skulle bli valgt ut. Foto: Ivar Thoresen 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse