annonse
AlvdølDÅP I VINTERSTUA: Sokneprest Kari Holte legger hånda på Ine Marie under dåpen i vinterstua på Husantunet. Far Håkon Esten Steimoen, mor Monica Øwre og gudmor Inger Merete Wålengen følger med. Foto: Ketil Plassgård. 

– Jeg var mye på Husantunet som barn. Mormor og jeg ruslet rundt, spiste kamferdrops og kikket inn gjennom vinduene. Ine Marie er oppkalt etter mormor, derfor var det naturlig for meg å velge Husantunet til dåpen forteller Monica Øwre.

Monica Øwre ønsket en spesiell ramme rundt barnedåpen til lille Ine Marie: – Husantunet står mitt hjerte veldig nær. Her lekte jeg som småbarn, dette var mitt og mormor sitt sted, derfor var det naturlig å velge Husantunet, forteller Monica Øwre. Hun mener bygdetunet burde vært mer i bruk til lignende formål:

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått låne Husantunet, understreker hun. - Jeg synes Husantunet er et glemt sted. Alvdal kommune fokuserer for det meste på Steia og Aukrustsenteret og glemmer historiske Husantunet. Det er helt skrekkelig at Husantunet ikke blir brukt. Husantunet er veldig viktig for folk men i sommer var det bare nå før barnedåpen at graset ble klippet, sier Monica Øwre.

– Det er veldig mange som besøker Husantunet, men de møter lukkede dører. – Det ble en fantastisk dag sjøl om ikke værgudene var på vår side, forteller Monica Øwre. Derfor måtte dåpen foregå i vinterstua. Middagen hadde vi i sommerstua. Det dekket vi to langbord med hvite damaskduker og det er ble riktig så fint. – Dette er et tips om hva jeg synes Husantunet kan benyttes til, slik at flere kan bruke dette stedet. Det er et fantastisk sted som burde blitt vist fram mer og blitt mer brukt, synes Monica Øwre.

Greit med dåp utenfor kirkerommet

Inntil nylig var det temmelig strengt hvor man kunne få utført dåp i Alvdal. Men nå har Alvdal Sokneråd omgjort vedtaket slik at det er mulig å få utført dåp under setermesser. – Og vi definerer gudstjenester på Husantunet som en setermesse, forteller sokneprest Kari Holte som forrettet dåpen i helga. Jeg synes det var knallfint i helga, og jeg synes det er helt greit med dåp i setermesser og på Husantunet, forteller soknepresten til Alvdal midt i væla.

Dp-2FINE OMGIVELSER: Fine folk i historiske omgivelser, Siri Uhlen (tv), Monica Øwre, Håkon Esten Steimoen med Ine Marie, Inger Merete Wålengen, Eli Anne Lagmannsveen, Tor Lagmannsveen og Ola Steimoen. Foto: Ketil Plassgård.

 

 

 

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse