annonse
AlvdølDRØMMEJOBBEN: – Jeg har drømmejobben, forteller Lars Guntvedt Borkhus. Foto: Privat.

Lars Guntvedt Borkhus har akkurat startet karrieren som flyger. – Dette har jeg drømt om hele livet, forteller 25-åringen. Arbeidsgiveren Ryanair har for tiden stasjonert Alvdalspiloten i italienske Milano.

Lars Borkhus er akkurat ferdig med den siste delen av flygerutdannelsen. Den første jobben er som fast styrmann i lavprisselskapet Ryanair. Da vi snakket med den nyutdannede flygeren hadde han akkurat vært en snartur både til Barcelona og til Sør-Italia. – Det er en krevende jobb, gjerne med ti-timers skift, men vi får god tid til å kvile ut i mellom slagene, forsikrer Borkhus på telefon fra Milano. – Arbeidsdagen er variert og veldig morsom, sier han.

   – Jeg flyr stort sett overalt i Europa i en Boing 737 800-maskin. Gjerne fra og til Torp/Sandefjord, forteller Borkhus fra bopelen en times kjøring fra Milano.

Kortreist oppflyging

Veien til flygersertifikatet har gått gjennom flygeskole både i Norge og USA. Borkhus har også jobbet ett år som flygerinstruktør i Atlanta. Teorieksamenen og selve oppflyginga er derimot veldig kortreist. – Jeg hadde oppflyginga mi ved Røros flyskole, som så veldig mange andre flygere, forteller Borkhus.

   Lars Borkhus forteller at han har drømt om å fly hele livet, men at det var først etter militæret han bestemte seg for å satse på en utdannelse som flyger.

Til tante i Stavanger

– Husker du din første flytur?

Å ja, det var i Østerrike under et Lionsopphold, og...

Nei, jeg mener som passasjer?

Jo, det må ha vært da jeg ti år gammel skulle fly alene til tante i Stavanger!

Du kan ikke være noe særlig fargeblind?

Nei, jeg bruker bare helt vanlige briller...

Er det vanskelig å legge seg i det riktige, monotone toneleiet når du skal si "This is the Captain speaking...?"

Neida, det faller seg helt naturlig når du sier det samme oppatt og oppatt veldig mange ganger, ler Lars Guntvedt Borkus. 

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse