annonse
AlvdølSTORT: Store sykler, stor innsjø, stor opplevelse. Trond Paaske, Erland Kjeldsen og kompisen Per Standerholen rundet Lake Superior i september. Foto: Trond Paaske.

Savalen rundt blir litt puslete for Erland Kjeldsen og Trond Paaske. De har nettopp kjørt rundt verdens største ferskvanns innlandsjø på Harley i strålende kanadisk høstvær.

– Vi leide de største syklene som finnes. Noe mindre var uaktuelt, fastslår Erland Kjeldsen vel tilbake i Alvdal etter drømmeturen. Med 1700 kubikk under tanken i hver sin Harley Davidson Ultra Classic kjørte de rundt 50 mil om dagen, og kom derfor fram flere dager før de egentlig hadde planlagt.

De tre kompisene som dro sammen på sykkelturen hadde kjentfolk i området: – Vi kom hjem til folk og åt middag med døm, for eksempel. Det gjorde turen helt spesiell, forteller Erland Kjeldsen om den to uker lange Canadaturen.

Lake Superior er et innlandshav. Det er kjempedigert. Veiene var gode, opplevelsene sto i kø, til og med været var strålende, forteller Harleygutta. – Faktisk ble det litt for varmt en periode, slik at vi måtte kaste skinnjakka. 40 varmegrader er drøyt for en alvdøl.

Og neste guttetur går til?

–Nei, nå har vi akkurat kommet hjem, så det får holde for ei stund, mener Trond Paaske. – Eller, vi kjører forresten en tur til Røros i dag!

MCportrettHJEM TIL HONDA: Harleygutta Trond Paaske og Erland Kjeldsen er tilbake i hverdagen og må nøye seg med en Honda-tur til Røros. Foto: Randi Nørstebø.

Alvdal midt i væla var så heldig å få bla i reisealbumet til Trond Paaske og presenterer her noen smakebiter fra Canada-turen:

MC2TUNGE KJØRETØY: Mye trafikk for turistene. Foto: TrondPaaske.

MC1VEISTANDARD: Kjemisk fritt for telehiv. Foto: Trond Paaske.

MC3OVERKILL: Mitraljøse foran i patruljebåten er vel litt overkill, spør Erland Kjeldsen. Foto: Trond Paaske.

MC5ALVDØL PÅ TUR: Uten bruksanvisning er livet meningsløst for Erland Kjeldsen. Foto: Trond Paaske.

MC6SOLNEDGANG: Kveld ved Green Bay. Foto: Trond Paaske.

MC4GREEN BAY: Foto: Trond Paaske.

MC7SOSIALT: – Vi snakka engelsk helt ukritisk og kom i kontakt med mye folk, forteller Erland Kjeldsen. Her fra en butikk spesielt vennlig innstilt overfor skandinaver. Foto: Trond Paaske.

MC8STORT NOK: Erland Kjeldsen tester kjøretøy. Foto: Trond Paaske.

MC12

PUSS, PUSS: Erland Kjeldsen sørger for klar sikt. Foto: Trond Paaske.

MC11

GREI STØRRELSE: Passende kjøretøy for Per Standerholen, Trond Paaske og Erland Kjeldsen. Foto: privat.

 

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse