annonse
AlvdølHJERTEFOKUS: – Det er mer i tiden med hjerter nå etter 22. juli, sier Siri Stiklestad. Her blar kunstneren i boka si på Huldra, hvor hun også har malerier utstilt. Foto: Randi Nørstebø.

– Drømmen min og planen min er at alle mødre på barsel skal få boka mi i hendene, forteller kunstner og forfatter Siri Stiklestad. – Fordi de trenger det! 20. oktober lanseres boka hennes i Alvdal.

Siri Stiklestad byr på arbeidene sine i mange fora i disse dager. I dag åpnes utstillingen hennes i Alvdal bibliotek, flere av bildene hennes er utstilt på Huldra og neste uke er det duket for første lansering av boka hennes Pupp pupp - til mamma. Lanseringen er på Alvdal bibliotek. Boka er først og fremst til de som kan amme, de som er gravide eller de som er i barselperioden.

I lang tid har Siri Stiklestad gått svanger med ideen om å lage bok til nybakte mødre. Hun vil gi de et klapp på skuldra. I vår ble boka ferdig, den første av sju. Boka er en samling malerier og korte, oppmuntrende tekster. Alt skapt av Siri Stiklestad.

Mødre må senke skuldrene

Drømmen er at alle som føder skal få boka utlevert til trøst og oppmuntring i den første tida som usikker og nybakt mor. Men for å sette planen ut i livet trengs det et lite økonomisk under eller en rik onkel som tenner på prosjektet. I første omgang har Siri Stiklestad søkt kommunen om økonomisk støtte til lanseringen.

Siri ønsker å forteller mødre at de må senke skuldrene og stole på seg selv. De må lytte til hjertet. Temaet hun ønsker å formidle er mer i fokus nå, mener Siri Stiklestad: – Det blir mer og mer åpent for å tenke med hjertet i Norge nå. Noe skjedde med Norge etter 22. juli. Verden er i endring. Det er mer omtanke og mer aksept for å lytte til magefølelsen, tror Stiklestad.

Siri Stiklestad selv brenner for prosjektet sitt med å få nybakte mødre til å senke skuldrene og stole på seg selv. Boka hennes er et middel til dette, mener hun.

Skapt for å amme 

– Det er helt naturlig med morsmjølk. Det er det beste og det er slik vi er laga, sier Siri Stiklestad. – Men mange mennesker er ikke trygge og det er disse jeg vil få til å stole på seg selv. Jeg ønsker å støtte de, sier fembarnsmoren. Hun mener samfunnet lenge har vært på vei vekk fra det enkle og naturlige:

– Samfunnet vårt har vært så gjenkneppet lenge. Det er ikke lenge siden jeg hørte om en restaurant som ba mødre gå et annet sted og amme. I mange andre land for eksempel i Afrika og Asia tror jeg ikke de har noen slik debatt, der gjør de det som er naturlig, sier fembarnsmoren.

– Gro Nylander og jeg har samme budskapet. Mødre som kan, må amme. Og barnet må få melk  når barnet vil. Det er det eneste naturlige. Men vi har ulik vinkling. Jeg er bare en mamma og jeg har ingen pekefinger, jeg vil bare støtte, sier Siri Stiklestad, som understreker at hun er helt åpen for at folk som ikke kan amme selvfølgelig må finne andre løsninger. – Jeg har erfaring med amming av alle mine fem uten å miste melk eller mangle den, det er det som er mitt grunnlag, understreker Stiklestad.

 – Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger på prosjektet så langt, sier kunstner, forfatter, lærer og fembarnsmor, Siri Stiklestad.

Boka Pupp pupp - til mamma blir lansert på Alvdal bibliotek torsdag 20 oktober. Boka trykkes opp på bestilling enten via Siri Stiklestad eller forlaget, og sendes ut fra USA. Boka kan også fås kjøpt som e-bok.

Utklipp fra boka:

pupputsnitt-1

pupputsnitt1

pupputsnitt2

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse