annonse
Alvdøl 

OKTOBERMANNEN: Månedens alvdøl for oktober 2011: Rolf Brandsnes. Foto: Randi Nørstebø.

"Hvis alle hadde hatt samme innstilling til det å få noe gjort..", lød den korte begrunnelsen for hvorfor Rolf Brandsnes burde bli månedens alvdøl. Vi la oss på hjul for å sjekke hva forslagsstilleren kan ha ment.

– Jeg skal kjøre varer til barnehagene, men du må jo gjerne bli med, smiler Rolf Brandnes i det han laster Toyotaen med pappesker fulle av dagligvarer. Han kom til bygda i 1970. Det var kjærligheten til Tone som bragte folldølen til bygda. Tone eier Einar Østby-butikken sammen med Ducy. Dattera Line er daglig leder. Dagene går stort sett med til å hjelpe til med alt som skal gjøres i og rundt butikken.

Lange arbeidsdager

– Jeg står opp klokka 05.20, lager litt kaffe og koser meg før jeg går ned i butikken til klokka seks. Da ordner jeg litt før de andre kommer. I dag tidlig var jeg litt rørlegger, men det er alltid ett eller anna å ordne, forklarer Brandsnes. Særlig nå når det er så mye på gang ute, forklarer han. Einar Østby-bygget pusses nå opp utvendig for å bli slik det var da det ble satt opp for nesten hundre år siden.

– Jeg vil hjelpe til så lenge jeg har muligheten, sier Rolf Brandses.

Dagene blir lange og 63-åringen gir seg sjelden før en gang mellom sju og ni på kvelden.

– Da må jeg legge meg nedpå en times tid og så er i grunnen dagen over.

Når slapper du av da?

– I februar! Tre uker til Gran Canaria. Da lader vi batteriene. Ellers kan det være på hytta på Tronsvangen eller på en kjøretur med bobilen. Jeg liker å få en luftetur. Den kan for så vidt være hvor som helst.

Sjåfør og ryddegutt

Rolf Brandsnes har alltid likt seg bak rattet: – Jeg kjørte for Feriebussen i mange år. Jeg kjørte fra Kirkenes i nord til Napoli i sør og fra Moskva i øst til Normandie i vest. Det ble mange år både for Feriebussen og Billaget før Brandsnes startet opp med drosje. Den kjørte han i rundt femten år. Espeland nyter også godt av sjåføren, sjøl om han kaller seg pensjonist: – Det er nok lettvint å ringe meg , forklarer Rolf Brandses.

– Jeg kan jo være på plass i en lastebil eller være klar med en buss på Alvdal stasjon på få minutter.

I barnehagene tar Rolf Brandsnes seg en prat med alle han går forbi. Ungene, renholderen og de andre ansatte.

– Men den PC-en der, spør Rolf Brandsnes, hvorfor står den der? Ved utgangen står en avdanka PC som skal leveres til resirkulering.

– Jeg tar den med meg. Jeg kjører jo forbi, avgjør Rolf Brandsnes og røsker ledninger og dataskjerm med seg under den ledige arma.

Sånn rydding skal vel egentlig vaktmesteren ta seg av, spør jeg?

– Jeg skal jo rett forbi, likevel, mener Brandsnes.

Nei, det skal du vel egentlig ikke, prøver jeg?

– Nå skal vi levere mer varer, avbryter Brandsnes og setter kursen mot Plassen. Som en del av servicetilbudet kjører han varer hjem til eldre som ikke har så lett for å komme seg til butikken.

Fugleomsorg inkludert

Vel inne i stua til Marion Eng tar han seg god til å rydde varene inn i kjøleskapet og høre hvordan det står til.

– Og så pleier jeg å sjekke at det er mat til fuglene på fuglebrettet.

Brandsnes1KJAPT LEVERT: Øwretun barnehage, avdeling Brenna får mjølk og mer til de minste.

Brandsnes2TA I MOT: Ferske egg til Gunnhild Valråmoen og de andre i Øwretun barnehage, avdeling Tron.

Brandsnes6INGEN BEDRE: – Jeg kan ikke tenke meg noen som passer bedre til å være månedens alvdøl, mener Marion Eng.

Brandsnes4RETT FORBI: – Jeg skal rett forbi likevel, mener Rolf Brandsnes og rydder for kommunen. Alle foto: Randi Nørstebø.

 


 

 

Kandidater til månedens alvdøl for oktober 2011

Vi ba leserne komme med forslag på månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er stappfull av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er en som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være månedens alvdøl. Skriv en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Vi mottok fem forslag til månedens alvdøl i denne omgang. Trampeklapp til alle de nominerte i oktober:

Rolf Brandsnes: "Hvis alle hadde hatt samme innstilling til de å få noe gjort....!"

Valborg Ligaard: "For hennes urokkelige vilje og innsats i etableringen av Alvdal Friskliv, som styremedlem og leder i dugnadsgjengen."

Olav Langleite: "Han fortjener ros for sitt engasjement og initiativ til å forskjønne sentrumsområdet vårt."

Arne Dagfinn Øynes: "Engasjert lokalpolitiker, interessert i at bygda skal utvikle seg på riktig måte. Holder på dialekta si uansett hvor i Norge han er. Stiller alltid opp når det gjelder."

Arne Harald Maana: "Han er en god representant for bygda og har gjort mye positivt fra langt tilbake i tid."

Send inn forslag til novemberalvdølen til redaksjonen@alvdalmiv.no. Vi trekker månedens alvdøl 25. november og forslag må være oss i hende innen da.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse