annonse
AlvdølBLIDE: – Vi har det fint på jobb og det tror jeg smitter over på alle, mener Astrid Dæhlie. – Vi liker å treffe folk. Foto: Joker.

"Månedens alvdøl bør bli Astrid Dæhlie og damene hennes, de er alltid like blide og hjelpsomme." Slik lød begrunnelsen for forslaget om gi Astrid Dæhlie hedersbetegnelsen Månedens alvdøl.

– Vi lever av service, det er klart vi må være serviceinstilte, svarer månedens alvdøl i full fart rundt i nærbutikken på Plassen. – Men vi er blide fordi vi liker å være sammen med folk, smiler Astrid Dæhlie.

Butikk i fire generasjoner

Astrid Dæhlie er fjerde generasjon som driver nærbutikken. Joker Alvdal ble kåret til Årets Jokerbutikk i 2009 og feiret 125 års jubileum i fjor. På Joker Alvdal får du gjerne varene båret ut i bilen dersom damene ser at du trenger det, og bygdefolk, turister og hyttefolk får service langt utover det vanlige. Astrid Dæhlie er oppvokst i butikken og har butikkdrift i genene. Det var Astrids oldefar som etablerte skysstasjon på Plassen i 1891.

Viktig med fri

I dag går det med mange timer for å yte kundene det lille ekstra, og Astrid mener det ville vært umulig å telle arbeidstimene. Likevel tror hun at hun har resepten på hva som gjør at hun holder koken til de grader i yrket sitt: – Jeg er kanskje av de få i denne bransjen som passer på å ta meg ut ferie. Hver vår har jeg fjorten fine dager i Frankrike. Det kan jeg gjøre takket være den fine gjengen som jobber sammen med meg her, forklarer Dæhlie og smiler mot ferskingen Karianne Øien. Hun har bare jobbet i butikken i ti år. De andre tre damene som utgjør damelaget til Joker Alvdal, eller Dæhlie som alle kaller servicebutikken ved Folla, har langt over tjue år hver i butikken. I tillegg til Karianne Øien deler Toril Granrud og Liv Hårdnes på vaktene i butikken.

Helsa kommer først

– Jeg var klar på en ting da jeg tok over butikken til 100 årsjubileet, forteller Astrid Dæhlie; Hvis vi kommer til et punkt der vi ikke kan få ta ut ferie, da setter vi strek, smiler hun. – Det kan ikke gå utover helsa, understreker hun.

   Men det har altså aldri vært noe problem og de tjue årene som hun først satte som mål for å drive butikken er for lengst passert.

– Da vi tok over drifta tenkte vi at det kunne være for en tjueårsperiode. Etter det kunne vi finne på noe anna, tenkte vi da. Men vi trives for godt, forsikrer Astrid Dæhlie og tar seg av neste kunde.

AstridDahlie3Månedens alvdøl: Astrid Dæhlie og Karianne Øien. Foto: Randi Nørstebø.

AstridDahlie2TRIVSEL: – Vi er oss sjøl, smiler Astrid Dæhlie. Det trives kunde Eivind Kjeldsen og kollega Karianne Øien (th) med. Foto: Randi Nørstebø.


 

Kandidater til månedens alvdøl for desember 2011

Vi ba leserne komme med forslag på månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er stappfull av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er en som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være månedens alvdøl. Skriv en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda. Rolf Brandsnes ble månedens alvdøl i oktober.

Vi mottok seks forslag til månedens alvdøl i denne omgang.

Trampeklapp til alle de nominerte i november:

Inger Os Måntrøen: "For sin varme – glede og vilje til å stå på."

Harald Samuelshaug: "Er du sur og lei, går det fort over når du treffer Harald. Ja det er faktisk nok å møte ham i bil,et stort smil og en vinkende hånd gjør deg glad og varm om hjertet."

Jarle Magnar Tronslien: " For sitt utrettelige engasjement for Alvdal. Han har satt Alvdal på kartet!"

Tidligere Malmlaft, nåværende Trearbeiding AS: "De gutta der har vel gjort seg fortjent til en hedersbevisning!"

Johan Arne Kjølhaug: "Han sier aldri nei til å stille i Sandeggbakken eller hvor som helst det blir spurt etter hjelp! Alle de årene Solanlekene har pågått har han stilt opp med både mannskap og utstyr."

Send inn forslag til novemberalvdølen til redaksjonen@alvdalmiv.no. Vi trekker månedens alvdøl 20. desember og forslag må være oss i hende innen da.

 

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse