annonse
AlvdølSTÅPÅVILJE: Valborg Ligård mottar hederstittelen Månedens alvdøl for desember 2011 for " hennes ståpåvilje for Alvdal Friskliv". Foto: Randi Nørstebø.

– Jeg vil at andre skal oppleve gleden ved å være fysisk aktiv. Jeg har alltid likt å røre meg. Det har gitt meg mye, forteller Valborg Ligård. Månedens alvdøl er en av de store ildsjelene bak suksessen Alvdal Friskliv.

– Det har tatt helt av, og det er veldig moro, smiler Valborg Ligård bak kontorpulten på Alvdal Friskliv. Månedens alvdøl har tilbrakt svært mange timer i lokalene siden hun og resten av styret i nykomlingen satte i gang dugnadsarbeidet i starten av august.

Omfattende oppussing

Det er rart med oppussing. En skal bare gjøre litt her og der og så tar det ene det andre. Slik var det også i de tidligere lagerlokalene som nå har blitt til rundt 400 kvadratmeter med treningsfasiliteter.

– Vi trodde ikke det skulle være så mye arbeid, forteller Valborg Ligård. I perioder jobbet jeg fire til fem dager i uka». Særlig var det i perioden

med oppussing sammen med hyggelige håndverkere. Da ble det mye hvitmaling på malebuksa mi, smiler hun.

Stor suksess

– Det er artig å være med der det skjer, fortsetter Ligård. Og at det skjer noe i kjølvannet av etableringen av treningssenter i lokalene ved siden av Shell er helt sikkert. Siden oppstarten har mer enn 300 alvdøler løst inn halv- og helårskort eller klippekort. Gruppetimene er det stor rift om, gjerne halv sju om morgenen, og salene er stort sett fulle av alvdøler av alle slag.

Rektor i tjue år

Valborg Ligård har hatt hele sitt yrkesaktive liv innen skoleverket, først som lærer. Rundt tjue av de yrkesaktive åra har vært som rektor i grunnskolene på Alvdal og på Tynset. Hun har også arbeidet et par år som rektor på den norske skolen i metropolen London. Nå er hun pensjonist, men det var mens hun var som mest opptatt at drømmen om et friskliv i Alvdal ble til: – Jeg sa til mange den gangen at jeg hadde lyst på et treningssenter i Alvdal og at jeg hadde lyst til å være med å realisere et slikt prosjekt når jeg fikk bedre tid. Da blir det jo til at bordet fanger, ler Ligård.

Viktig med økonomi

Mye la seg til rette i det øyeblikket kommunen spyttet i 500 000 kroner, mener månedens alvdøl: Da tenkte jeg at dette var noe å satse på. Det var veldig viktig med bidraget fra kommunen. – Hadde ikke de 500 000 kronene kommet, hadde jeg kasta korta, sier hun.

– Givergleden rundt Alvdal Friskliv har vært stor helt fra starten, understreker Ligård.

Flinke intruktører

Valborg har hatt ansvaret for å sy i sammen gruppetilbudene ved Alvdal Friskliv og har også ansvaret for å huke tak i og følge opp instruktører. Det har vært en givende oppgave: – Det har vært en veldig dugnadsånd der også. Instruktørene er veldig flinke og lærer hverandre opp, forteller Ligård.

– Nå går Alvdal Friskliv ei spennende tid i møte, når det viser seg hva slags aktivitetsnivå det stabiliserer seg på, mener Ligård. I dag er det rundt 300 som har kjøpt seg halvårs og helårskort. – Dersom det stabiliserer seg på dette, kan det gå an å fortsatt ha såpass rimelige priser på trening.

– Jeg blir med så lenge det er moro, og så lenge andre vil ha meg med, lover Vaborg Ligård.

 


 

Send inn forslag til Månedens alvdøl

Hvem blir førstemann ut i 2012? Send inn ditt forslag til redaksjonen@alvdalmiv.no innen 25. januar.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse