annonse
AlvdølMED KÅREKOPP: Månedens alvdøl tar seg gjerne en kaffetår med gode venner på Huldra. Foto: Randi Nørstebø.

Onsdagsturen hadde ikke blitt den samme uten. Ikke Sansehagen ved Solsida heller. Kåre Dalen har vært pådriver for mange viktige prosjekter i bygda. – Ei har kømme borti mye rart, sier månedens alvdøl sjøl, og tar en slurk av Kårekoppen han har stående på Huldra.

"Kåre Dalen står på for Alvdalsbygda og står bak mange tiltak som betyr noe for veldig mange i Alvdal". Slik lød begrunnelsen fra gruppen som foreslo Kåre Dalen som månedens alvdøl. De fortsetter: "Onsdagsturen, som har ført til at mange kommer ut på tur og ikke minst har det sosialt og hyggelig. Vi vet at mange ser fram til onsdagene, denne turen og den sosiale treffen etterpå. Uten Kåre er det slett ikke sikkert at det hadde vært onsdagstur i Alvdal.

Forslagsstillerne trekker også fram Kåre Dalens engasjement for Sansehagen: "I Sansehagen har også Kåre vært pådriver og motivator. Han har lagt ned mange arbeidstimer der, og har også fått mange andre til å bidra. Sansehagen er en viktig trivselsfaktor for de som bor på Solsida." Dessuten har Kåre Dalen lagt ned en stor innsats i LHL der han har vært leder i ei årrekke.

– Artig å holde på

Hvorfor er du så opptatt av trim?

– Det har falt seg naturlig. Jeg må være bevisst på det sjøl. Jeg har diabetes og fikk en skikkelig vekker da jeg fikk hjerteinfarkt for nitten år siden. Onsdagsturen satte jeg i gang fordi jeg tenkte det var bra å gå og trivelig å gjøre det sammen med andre, forteller Kåre Dalen.

Onsdagsturen er et samarbeid mellom LHL, Turforeningen, Revmatikeforeningen, Pensjonistforeningen og helselaga i Alvdal. Etter at onsdagsturen ble satt i gang for seks og et halvt år siden har den vært en suksess. Det er en stabil gjeng som tropper opp og går trimrunden sin hver eneste av de 52 onsdagene i året. Tursjefen sjøl koser seg både med turene og  med arbeidet som hører med. Blant annet synes han det er artig å føre statistikk for trimmingen til turfellene.

Sans for Sansehagen

Sansehagen har også nytt godt av engasjementet til Kåre Dalen. Gjennom ledervervet i LHL har mye av arbeidet med å engasjere dugnader og annen saksgang gått gjennom han. Sjøl ønsker han å berømme enhetsleder Gunveig Eide som satte det hele i gang: – Hun kom fra LHL sentralt og kunne med saksgangen for å få prosjektmidler gjennom Helse og rehabilitering. Det var gjennom ledervervet i LHL jeg ble med, forteller han.

Bokhandler i mer enn tretti år

Mang en kunde har har vært innom bokhandelen i årene Kåre Dalen styrte bokhandelen i bygda. Men yrkeskarriæren startet til sjøs. – Jeg er utdannet telegrafist i marinen og var noen år til sjøs før jeg kom i land og jobbet litt for Øyvind Lorentzens rederi som regnskapsfører, forteller Dalen. Men i 1970 bar det hjemover til Alvdal for å ta over drifta av bokhandelen. – Der koste jeg meg veldig, forteller han. Da  han overlot bokhandelen for få år siden ble det mer tid til reising. Turene har gått til blant anna Kina, Thailand, og hele Middelhavsområdet. – Det er så godt å komme fra, for da er det så godt å komme hemmatt, humrer Kåre Dalen.


Send inn forslag til Månedens alvdøl

Hvem blir månedens alvdøl i februar? Send inn ditt forslag til redaksjonen@alvdalmiv.no innen 25. februar.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse