annonse
AlvdølGODT TRENT: Både hundespann og fører har trent godt i Lomsjødalen før årets store styrkeprøve i Alaska. Foto: Randi Nørstebø.

Sigrid Ekran har kjørt en tredel av verdens lengste hundeløp. Sparbujenta ligger på 19. plass ved sjekkpunkt Takotna. Iditarod var årets store mål for Sigrid Ekran og 31-åringen har som mål å komme tilbake til Lomsjødalen og Alvdal med det gjeveste trofeet.

Sigrid Ekran kjørte inn på sjekkpunktet i går ettermiddag norsk tid og tar ut obligatorisk tjuefiretimers hvile her. Sigrid Ekran kjører i følge sjekkpunktet.no ut igjen fra sjekkpunktet kl 15.49 norsk tid i dag.

Sigrid Ekran og hundene har kjørt siden søndag og det er fortsatt 1000 km igjen til mål. Sigrid Ekrans hjelpere synes det så bra ut da Sigrid Ekran kom inn til sjekkpunktet: – Hundene så pigge ut, skriver handlerne på bloggen hennes. Sigrid Ekran startet med 16 hunder, men har måttet sette igjen to så langt. – Sigrid sjekket inn nøyaktig fem timer etter førsteplassen Aliy Zirkel i Takotna. Sigrid ligger i rute men kunne nok ønske at hun lå litt lenger fram, skrives det videre, men plasseringen forklares med at det har gått med tid både til reparering av sleden etter kjøring i robust og snøfattig løype pluss at hun har måttet bruke tid på å massere leddskader på hundene. Litt langsom start kan også være en fordel: – Men god hvile i starten av et løp, vil alltid lønne seg mot slutten og vi er ikke engang halveis i løpet, så man kan definitivt si at det går bra med Sigrid og hundene, skriver Team Sigrid Ekran.

Iditarod er verdens lengste og hardeste langdistanse hundeløp på ca 975 miles eller ca 1570 km mellom Anchorage og Nome i Alaska. Løperne kjører distansen på mellom ni og søtten døgn. Iditarod kan du følge fortløpende på de offisielle nettsidene her.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse