annonse
AlvdølMJUKT: Ingebjørg (3) og pedagogisk leder Cecilie Andersen koser med kyllingen som så dagens lys bare ett døgn tidligere. Foto: Randi Nørstebø.

I Sivil-Saras eventyrbarnehage har de klekket ut kyllinger til påske. Barna har fått følge hele prosessen fra eggene kom i hus for tre uker siden. – Den dagen klekkingen startet satte vi rugemaskina midt på spisebordet slik at ungene fikk følge hele prosessen, forteller styrer Kristin Halvorsrud.

Det er andre året barnehagen på Strømmen setter i gang med ruging av kyllinger. – Uka før påske har vi påskelunsj for unger og foreldre og da teller vi oss bare 21 dager bakover for å finne ut hvilken dag vi må sette opp rugemaskina, forteller Kristin Halvorsrud. – Denne gangen fikk vi 10 egg fra en bonde i Vingelen og åtte av de ble klekket ut. Klekkingen startet akkurat som planlagt, forteller styreren. – Ungene har fulgt nøye med og den dagen klekkingen startet sto de rundt kassa omtrent hele dagen, forteller hun.

Etter å ha vært i barnehagen noen dager skal kyllingene videre til en gård som tar over ansvaret for de. Men på disse ukene som prosjektet har pågått har ungene lært mye. Eggene måtte snus hver dag og det har vært veldig nøye med jevn temperatur. Nå er alt påskeklart i Sivil-Saras eventyrbarnehage på Strømmen.

KyllingStrømmenBURSDAGSBARN: Kyllingen og Helene (3 år) har bursdag på akkurat samme dag.

Kylling6

Kylling2

Kylling3

Kylling4FØDT I GÅR: Denne dunballen ble klekket under påskelunsjen.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse