annonse
AlvdølHEALING: Siw Torill Lilleeggen har varme hender og viser på Laila Bjørnsen hvordan hun arbeider.

To fargerike damer har etablert seg i nye lokaler i Brenna. Siw Torill Lilleeggen og Laila Bjørnsen har installert seg i andre etasje på Frivilligsentralen. Her tilbyr damene et vidt spekter av tjenester; Laila tar med seg syhobbyen sin hjemmefra og tar på seg omsøm av tekstiler. Siw Torill Lilleeggen har drevet med healing fra hjemplassen i Tronsvanglia i en årrekke. Nå har damene innredet felles kontor i den gamle sykestua.

Hvor ofte har du ikke tenkt at det plagget hadde vært perfekt hadde det ikke vært for at det var for langt, for trangt, for ensidig eller prangende? Det er ofte ikke så mye som skal til, og Laila Bjørnsen hjelper deg gjerne.

Oppvokst med søm

– Vi trenger egentlig ikke så mange plagg bare vi klarer å kombinere dem, slår Laila Bjørnsen fast. Hun har vært fasinert av søm helt siden hun vokste opp ved siden av symaskina til mora. Trømaskina var av merket Lada og var i bruk tidlig og seint i Bardu der mor arbeidet som skredder.  – Jeg har egentlig bare tatt med meg hobbyen min hit bort, forteller Bjørnsen om bakgrunnen for at hun har innredet arbeidsrom i den gamle sjukestua over Frivilligsentralen.

Har noen en prøvedokke?

Laila Bjørnsen har alltid plukket med seg plagg og gjenstander når hun er ute og kikker i butikker. – Jeg finner kanskje et plagg som ikke er perfekt, men som har en del som kan brukes som effekt, forklarer syentusiasten. Laila kan også hjelpe kundene med å reparere plagg.

– Og så må du få med at jeg ønsker meg ei skredderdokke, for det har jeg ikke, avslutter Laila Bjørnsen. – Kanskje noen vet om en?

Varme hender

I den gamle sykestua har også Siw Torill Lilleeggen flyttet inn. Til nå har hun tilbudt tjenestene sine hjemmefra. Hun har hjulpet folk ved hjelp av healing i tolv år:  – Healing er å løse opp blokkeringer i energibanene. Jeg kan hjelpe til med å finne fram til hva en person må jobbe med, forklarer Lilleeggen. Behandlingen hos Siw Torill Lilleeggen starter alltid med en samtale:  – Folk må bearbeide ting sjøl og jobbe seg gjennom det som er vanskelig i livet, forklarer hun, men hun har flere teknikker som kan hjelpe de som kommer til henne:  – Jeg kan for eksempel lære folk å puste skikkelig med magen. Veldig mange gjør ikke det, forteller Lilleeggen. Så kan hun hjelpe personer ved å bruke de varme hendene sine.

Hjelper gjengangere over

Siw Lilleeggen kan også hjelpe til med husrens. Siw forteller at det er mange steder i Nord-Østerdalen hvor man opplever at folk går igjen i husene: – Når noen dør uten å komme helt over til lyset, sier vi at de går igjen. Jeg kan hjelpe til med å vise de urolige døde lyset slik at de går over til den andre siden og ikke forstyrrer de som bor der nå, forteller Lilleeggen. – De som går igjen vil ikke noe vondt men de er bare forvirret eller kanskje bekymret for hvordan det skal gå med eiendelene sine. Og noen ganger holder vi de igjen med vår store sorg, sier Siw Torill Lilleeggen.

Siw Torill Lilleggen tilbyr også kroppsavgiftende fotbad der strøm sender impulser til cellene i kroppen, slik at de gir fra seg giftige stoffer som har samla seg i kroppen. Og som ikke dette var nok, kan hun hjelpe til med å fjerne ørevoks der det har blitt for mye:  – Da bruker jeg en gammel indiansk metode med et vokslys, forteller Siw Torill Lilleeggen.

Ring og avtal tid

– Foreløpig vil det være slik at kundene ringer oss og avtaler tid for når vi kan treffes her, forteller damene. Det vil i hovedsak være på onsdager og på kvelder og i helgene at de nyinnredete lokalene vil være i bruk for kunder som trenger omsøm eller healing.

HealtryggatmosfæreFRODIG OG FREDELIG: Med friske farger og en lun atmosfære kan du  slappe av hos healer Siw Torill Lilleeggen.

HeallittavhvertLITT AV HVERT: Laila Bjørnsen tilbyr skatter av interiør og tilbehør til de besøkende, både til inspirasjon og for salg.

HealomsømOMSØM: Dette var en altfor kort kjole. Nå er den akkurat passe lang.

HealfraduktilkjoleFRA DUK TIL KJOLE: Dette var en nydelig, bordert duk.  Noen timer med Laila Bjørnsen, og vips; det blir til en enda finere kjole. 

HealvelkommenVELKOMMEN: Fru Wiktorin ønsker velkommen til andre etasje.  – Fru Wiktorin, tanta mi, var ei dame med snert, både i vesen og navn. Derfor valgte jeg navnet, forteller Laila Bjørnsen i Studio Wiktorin. Alle foto: Randi Nørstebø.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse