annonse
AlvdølMÅNEDENS ALVDØLER: Månedens alvdøler Siri Sagbakken og Stine Samuelshaug var overrasket over å få hederstittelen månedens alvdøl. Foto: Randi Nørstebø.

Månedens alvdøl er representanter for all den flotte ungdommen i bygda, denne gangen representert ved Siri Sagbakken og Stine Samuelshaug. I mars sto de i bresjen for russens innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft.

Det er travel ungdom vi presenterer denne gangen og det er ikke lett å få smyge seg til et treff med damene innimellom skole, arbeid, trening og andre oppgaver. Jentene som får utdelt diplom denne gangen understreker at de er glade i hjembygda si: – Alvdal er et godt sted å vokse opp, sier Siri Sagbakken. Hun mener bygda passer bra for ungdom som henne selv som liker å holde på med idrett. Venninna Stine Samuelshaug er enig: – Men det er klart vi savner noen tilbud. Vi er jo glade i å shoppe og gå ut på kafe. Da er det ikke så mange tilbud, smiler Stine Samuelshaug.

Travle dager

Det er ikke mye tid til overs for alvdalsjentene når lekser, treninger og jobbene har fått sitt. Siri Sagbakken er step-instruktør på Alvdal Friskliv også. – Så elsker jeg å lese bøker, så det går med mye tid til det også, forteller Siri Sagbakken. Til høsten regner hun med å studere litteraturvitenskap ved NTNU i Trondheim, men målet etter dette er å ta en mastergrad innen bioteknologi. 

Kommer du tilbake til Alvdal?

– Vet du, det har jeg ikke tenkt så mye på. Jeg tenker  at det er best å vokse opp på bygda. Men kommer jeg tilbake til distriktet så blir det i alle fall til Alvdal, tror Siri Sagbakken.

Vil bli kreftsykepleier

Stine Samuelshaug er også opptatt av å holde seg i form og trener fotball med Tynsets juniorlag. – Jeg bor nok mest på Tynset for tida, forteller jenta som går idrettslinja ved Nord-Østerdal videregående skole. Til høsten venter sjukepleierstudier i Oslo. Og engasjementet for kreftsaken har gjort at hun ønsker å videreutdanne seg innen kreft. – Det er så mange som dør av kreft. Og vi vet aldri hvem som kommer til å få det. Det kan være meg eller noen andre. Det er viktig med forskning på kreft slik at vi kan minske dødeligheten, understreker Samuelshaug. Hun syntes derfor det var naturlig å engasjere seg i innsamlingsaksjonen som russen hadde i vinter.

krafttakTOK ET TAK: Månedens alvdøler Siri Sagbakken og Stine Samuelshaug var ansvarlig for russens innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft i Alvdal. Foto: Randi Nørstebø.

Andre nominerte i mars:

Vi mottok tre andre forslag til månedens alvdøl i mars. Gi en skikkelig trampeklapp til:

Sigurd Thoresen: Engasjert bonde. Miljøskaper som har vært og er en drivkraft innen mange områder i Alvdal: Idrettslag, turforening og Aukrustsenteret (Aukrustsentrets Venner). Han har et stort sosialt engasjement og og har stor innsikt i å støtte andre når det trengs . Humoristisk.  En verdig kandidat.

Harald Grue: Et langt liv som engasjert lærer og rektor. Drivkraft i sang og musikkliv i bygda.  Alltid vennlig og tjenestevillig. God menneskebehandler. Miljøskaper.

Ove Sand: Et muntrasjonsråd ikke minst for eldre folk, der han tar seg tid til å stikke innom for å rive kjeft; en ekte kulturarbeider,- en slik som alle skulle hatt på blå resept!


Kandidater til månedens alvdøl for april 2012

Vi ba leserne komme med forslag på månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er stappfull av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er en som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være månedens alvdøl. Skriv en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til april-alvdølen til redaksjonen@alvdalmiv.no. Vi trekker månedens alvdøl 25. april og forslag må være oss i hende innen da.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse