annonse


 
TRAVEL MÅNEDENS ALVDØL: Alvdal midt i væla fikk noen minutter med Per Dalåsen mellom to dugnader på en og samme dag. Foto: Randi Nørstebø. 

– Jeg tenkte bare å komme tilbake til skyttermiljøet for litt vafler og kaffe, forteller månedens alvdøl Per Dalåsen. Det ble ikke bare med kaffen og vaflene. Etter en lengre pause fra skytingen har 68-åringen børstet støvet av våpenet igjen og begynt å skyte i klasse veteran 65.

– Vi har akkurat avsluttet veterantreff, skjønner du, forteller Per Dalåsen og rydder sammen de siste restene etter at 12-13 veteraner fra hele Nord-Østerdalen har vært samla til skyting og sosial samvær på Stormoen skytterbane.

Tilbake på skytterbanen

– Jeg tenkte bare å komme tilbake til skyttermiljøet for litt vafler og kaffe, forteller månedens alvdøl Per Dalåsen. Det ble ikke bare med kaffen og vaflene. Etter en lengre pause fra skytingen har 68-åringen børstet støvet av våpenet igjen og begynt å skyte i klasse veteran 65.

  Men ikke minst så er Per Dalåsen igjen med på det meste som skal gjøres av vedlikehold og reparasjoner på Stormoen Skytebane. Denne gangen som formann i baneutvalget.

Med på alt

På 70 og 80-tallet hadde Per Dalåsen en finger med i det meste som skjedde i skyttermiljøet. – Han har gjort en fantastisk innsats, forteller Hans Sollid i skytterlaget. – Per Dalåsen stod blant anna bak byggingen av det nye skytterhuset. Det er et lokalt kulturbygg og har betydd mye for veldig mange, sier Sollid. – Per Dalåsen har gitt fantastisk mange år for fellesskapet i skytterlaget. Det er ikke noe som er gjort for personlig vinning.

Per Dalåsen nikker bekreftende til det siste: – Skyting er en hobby som står meg veldig nært. Det er et veldig godt samhold innen skyttersporten, forklarer han og forteller om gleden ved å være med å bygge opp og drifte et så bra skytteranlegg: – Det er ikke mange som har et så bra anlegg så lett tilgjengelig som vi har her på Alvdal. Skytterkollega Hans Sollid er enig: – Vi har laga noe vi er stolte av. Jeg tror vi passer like godt på dette som vår egen eiendom, sier han og nikker mot skyteanlegget.

Leder i 13 år

Per Dalåsen har vært formann i Alvdal Skytterlag i til sammen 13 år. Dessuten er han en av få utvalgte æresmedlem i skytterlaget. Ingvar Brohaug skryter av veteranen: – Det er viktig for frivillige lag og foreninger å ha slike personer som kan passe på og gjøre store og små reparasjoner når behovet er der. Per Dalåsen er også en viktig bidragsyter når vi skal arrangere stevner ikke minst ved sitt gode humør, sier Ingvar Brohaug.

Skadet avtrekkerfinger

Per Dalåsen var borte fra skyttermiljøet i 20 år. Folldølen var utsatt for en arbeidsulykke og skadet avtrekkerfingeren slik at denne ikke var egnet til å skyte med. Det å ta avtrekk med langefingeren fungerte dårlig. I forbindelse med en lengre dugnad høsten 2011 på skiveoverbygg i 100m grava skadet han igjen hånden og den fingeren som tidligere var skadet.

– Joda, jeg har kappa borti fingeren tre ganger, bekrefter Dalåsen. – Men det er ikke noe å nevne, mener han.

Uansett; etter dette inngrepet og opptreningen så har følelsen i fingeren blitt bedre, og den er igjen tatt i bruk som avtrekksfinger med suksess.

 

Andre nominerte i april:

Vi mottok to andre forslag til månedens alvdøl i april. Gi en skikkelig trampeklapp til:

Familien Trønnes Lilleeggen (Tora, Gina, Elin og Olav): "en flott bukett kulturpersonligheter; denne familien spiller på flere strenger enn de fleste og er en berikelse for kulturlivet i regionen. Det bør Alvdal være stolt av!"
 
Helge Ness: "Helge Ness fortjener tittelen månedens alvdøl. Han er jo bygdas store multikunstner, (billedkunstner, skuespiller, musiker, forfatter). Han er et ja-menneske som er god å finne når det skal underholdes, dekoreres, portretteres etc."
 

 

Kandidater til månedens alvdøl for mai 2012

Vi ba leserne komme med forslag på månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er stappfull av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er en som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være månedens alvdøl. Skriv en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til april-alvdølen til redaksjonen@alvdalmiv.no. Vi trekker månedens alvdøl 29. mai og forslag må være oss i hende innen da.

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse