annonse
AlvdølNYEST: – Dette er den aller nyeste bilen her. Fin bil, fastslår månedens alvdøl. Foto: Randi Nørstebø.

"Alvdølen som erobret Tynset" er månedens alvdøl. Asbjørn Flaten (60) er mer enn gjennomsnittlig interessert i bil.

– Jeg har i grunnen alltid drevet med bil, forteller Asbjørn Flaten, daglig leder av Flaten Bil AS. De siste 12 årene har det resultert i en drivende god bruktbilbutikk på Tynset. Før starten av Flaten Bil tilbragte han tjue år ved Tolga bil. Tilsammen har det blitt mange bilsalg. En liten bedrift vokser med stormskritt. Bedriften teller nå sju ansatte. For kort tid siden ble konkursboet etter Bilhuset Tynset AS kjøpt opp. Lokalene pusses opp i disse dager og snart skal Flaten Bil AS flytte ned til Jordkjendbygget på Tynset.

Asbjørn Flaten drar litt på det når Alvdal midt i væla lurer på hva som er hemmeligheten med at kundene trekker til butikken. – Nei, vi skaffer vel ofte det kundene bestiller, tror han.

– Du vurderte aldri å starte med bilsalg på Alvdal?

– Nei... Eller jo, retter Flaten raskt. Vi vurderte det muligens en liten periode, men det fantes ingen egnede lokaler da, sier Asbjørn Flaten. – Men vi selger mye bil til alvdøler her oppe da, smiler bruktbilhandleren som kan vise til en omsetning på 25 millioner kroner siste år. Det gjør seg ikke sjøl:

– Det har lett for å bli lange dager på jobb, ja, innrømmer månedens alvdøl Asbjørn Flaten.

Andre nominerte i juni:

Vi mottok ett annet forslag til månedens alvdøl i juni. Gi en skikkelig trampeklapp til:

Ivar Thoresen. Innsenderen skriver: "Ivar Thoresen gjør en fabelaktig jobb for fotballen i bygda og er en enormt stor ressurs. Han klarer faktisk å samle 22 spillere fra nord og sør i landet til trening en fredagskveld i Alvdal - det sier litt om den samlende evnen han har. Og ikke bare det, på en kamp stilte han søkka forkjøla og kanskje med feber, mens veslejenta hans nettopp var operert på Elverum. Jeg tar av meg alle hatter og luer jeg har. Jeg stemmer på Ivar Thoresen som månedens navn - og kona hans som en god nummer to, som holder ut med at han bruker så mye tid på dette bl.a."

 

Kandidater til månedens alvdøl for juni 2012

Vi ba leserne komme med forslag på månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er stappfull av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er en som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være månedens alvdøl. Skriv en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til juni-alvdølen til redaksjonen@alvdalmiv.no. Vi trekker månedens alvdøl 28. juni og forslag må være oss i hende innen da.

 

Randi Nørstebø
    • Ingen kommentarer funnet
    annonse