annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

 TRIVELIG PÅ TUR: Bak fra venstre; Einar Wangen, Drosjesjåfør Tangen, Kirsti Grønli, Bjørg Vangen. Foran fra venstre: Per Stormoen, Eldbjørg Trøan, Jenny Skogli, Inga Nymoen, Vigdis Jortveit, Helene Grøtting og Reidun Grøtting. Foto: Privat

Torsdag 12. juli var det klart for den årlige seterturen for hjemmeboende i Alvdal. 10 eldre pluss to ansatte dro innover i Einunndalen for å besøke budeia Lillian Henningsen inne på Steimosetra.

Hun hadde i år som tidligere år med seg sine to barn og ei venninne som igjen hadde med seg sine 4 barn. Så folksomt var det på setra denne dagen. Etter litt informasjon om setra og når seterdriften startet opp der var det klart for toraderspill. Elisabeth på 12 år dro i gang noen slåtter og fikk satt folket i den riktige stemningen.   

Setertur2Etter flott toraderspill var det servering.  Lillian disket opp med skjørost og rømme, samt spekemat. Til kaffen fikk vi servert sønngrøt, og vafler som var stekt ute på bål. Samt deilig krydderkake.

De eldre koste seg denne dagen og mange minner kom tilbake fra da de selv var inne på setra gjennom hele sommeren. Mange har opplevd seterlivet på godt og vondt.
Lillian jobber i hjemmesykepleien og dette er hennes fjerde år inne på setra. Hun og ungene trives veldig godt sammen med dyrene, og hun blir nok budeie enda i mange år der. Så turen gjentas igjen neste år.

Takk for turen.
Monica Grøtting og Marita Gjersvold

setertur3

Ivar Thoresen
Redaksjonen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse

Cron Job Starts