annonse
Alvdøl

Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist

STAS: Den harde kjernen alvdøler i arrangørstaben for Livestock – fra venstre Hans Steien Rasmussen, Einar Ødegård Gjelten, Audun Lutnæs og Erland Slåen – synes det er stas å bli hedret for innsatsen med kåringen som Månedens alvdøl.? Foto: Ivar Thoresen

Den driftige gjengen bak musikk- og aktivitetsfestivalen Livestock er unisont og uten konkurranse kåret til Månedens alvdøler for juli.

Aldri har det kommet inn flere forslag på Månedens alvdøl til Alvdal midt i vælas redaksjon. Og aldri før har forslagsstillerne vært mer enig om hvem som bør få prisen.
  Arrangørene av Livestock blir Månedens alvdøler for å ha skapt en arena for lokale band hvor de kan få spille på en scene med god lyd og for et publikum som er interessert i å høre livemusikk. Samtidig har de skapt et nytt tilbud for innbyggerne i fjellregionen gjennom gradvis og fornuftig utvikling av et spennende konsept som inkluderer alt fra mulighetene til å høre kjente lokale, nasjonale og internasjonale artister på hjemmebane, til et spennende aktivitetstilbud i et attraktivt festivalformat. Alt skapt gjennom en enorm dugnadsinnsats og stor idealisme.

Artig å bli satt pris på

– Dette var virkelig artig. En slags bekreftelse på at vi har fått til noe som folk synes er ålreit, og det betyr mye at jobben vi gjør blir satt pris på, sier Einar Ødegård Gjelten på vegne av arrangørene.
  Alvdal midt i væla treffer dem midt under oppryddingsarbeidet etter årets festival, og det er en sliten, men fornøyd og glad gjeng som tar imot diplomen på vegne av en stor og entusiastisk arrangørstab.
  – Alle er så positive og da er det enkelt å legge ned en innsats for å få gjennomført festivalen, sier Erland Slåen.
  Frivillige fra 15 til 70 år har nærmest stått i kø for å hjelpe til under festivalen, og det er et tydelig signal om at Livestock-gjengen både har lykkes med å få til noe som mange synes er bra, og at de når målet sitt om å fange interessen hos alle aldersgrupper.

Flytt Hit-arrangement

Så bra er Livestock blitt at det nesten er blitt en Flytt Hit-kampanje på egen hånd.
  – Det er flere på min alder som har blitt så begeistrert at de har sagt de kan tenke seg å flytte tilbake til Alvdal, forteller Audun Lutnæs.
  – Samtidig må vi berømme samarbeidspartnere, sponsorer, kommunen og fylkeskommunen for deres positive innstilling. Det er viktige faktorer for å gjøre Livestock til en suksess, mener Einar Ødegård Gjelten.
  – Det er gode tilbakemeldinger å få når kommunen mener Livestock er positivt for bygda.

Motivert for utvikling

Som regel har det vært lite energi i gjengen for å tenke neste festival rett etter arrangementet. Sånn er det ikke i år.
  – Når festivalen ble så vellykket er det motivasjon i seg sjøl for å tenke videreutvikling og neste år.
  – Vi skal ikke nødvendigvis gjøre Livestock større, men lage et enda bedre produkt og en festival med enda høyere kvalitet, både på musikk og aktiviteter, sier Hans Steien Rasmussen.

Ber om forslag

Livestock-gjengen benytter samtidig anledningen til å be publikum om tips, ideer og forslag til både band og aktiviteter som folk kan ønske seg til Livestock 2013.
  – Vi er åpen for forslag og vil gjerne ha innspill, sier Einar Ødegård Gjelten.
  Audun Lutnæs røper at det allerede er konkrete ting på gang når det gjelder utvikling av Basecamp og aktiviteter, men også her er nye forslag velkomne.

Andre forslag

Andre kandidater til månedens alvdøl i juli:
  Foreslår Geir Inge Steien som månedens alvdøl, skriver en innsender og begrunner: Han startet på Nordkinn 24. juni og skal gå Norge på langs og ende opp på Lindesnes. Harding! Han befinner seg akkurat nå ved Treriksrøysa, grensen mellom Norge, Finland og Sverige og har allerede tilbakelagt milevis med ødemark. Er han den første alvdølen som krysser Norge til fots? Geir Inge rapporterer om fin form og har fremdeles ikke gått lei av havregrøt.Kandidater til Månedens alvdøl for august 2012

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er stappfull av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er en som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl. Skriv en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til august-alvdølen til redaksjonen@alvdalmiv.no.
Vi trekker Månedens alvdøl 31. august og forslag må være oss i hende innen da.

 

Ivar Thoresen
Ivar Thoresen
Redaktør/Journalist
  • Ingen kommentarer funnet
annonse