annonse
AlvdølFORTJENT DIPLOM: Olav Magne Samuelshaug er ikke blant de som trives i kameralinsa. Innsatsen og servicen han legger for dagen med traktoren og åkersprøyta, er uvurderlig hjelp for potet- og korndyrkere i regionen, og for denne mottok han diplomet som Månedens alvdøl i september. Foto: Ole Sylte Heggset.

Olav Magne Samuelshaug har lagt nok en hektisk sommer bak seg. Mandelpotetdyrkeren fra Plassen har som vanlig bistått andre potetprodusenter og korndyrkere med sprøyting av åker, og dermed bidratt til å sikre avlinger av best mulig kvalitet. I kjølvannet av mandelpotetfestivalen hedres han for sin innsats og stå på-vilje med tittelen Månedens alvdøl i september.

Da Alvdal midt i væla skal dele ut diplomet finner vi Olav Magne Samuelshaug på Steimoegga, i jobb for  Alvdal IL. Dette er litt typisk for hvordan gardbrukeren fra Plassen er - det er sjelden ledige øyeblikk. Så lenge noen spør om ei håndsrekning og Olav Magne har tid er han behjelpelig.

Fra idrettslag til NSB

I tillegg til gardsdriften på slektsgården er han både håndtlanger gjennom hele året for Alvdal IL, og da spesielt behjelpelig som sjåfør i tråkkemaskina vinters tid, til glede for alle skiglade i både idrettslag og Alvdal turforening.

Sommerstid er det så vekstene i jorda som opptar Samuelshaug mest. Etter å ha spesialisert seg for å ta oppdrag innen åkersprøyting av alle slag, har han i dag en stor geografi å forholde seg til.  - Folldal, Tolga, Vingelen og Tynset er i nedslagsfeltet, foruten Alvdal, sier han. Sporadisk har han også hatt oppdrag for NSB/Jernbaneverket med sprøyting langs skinneganger på Rørosbanen.

Ukedag som helg

  - Det er vel å ta i at jeg redder avlingene for folk, jeg skriver jo timer og jobber ikke gratis slik sett, sier Olav Magne. Utslagsgivende for kåringen som Månedens alvdøl er nok mer i den servicen han yter, tror vi. Sent som tidlig, ukedag som lørdag eller søndag er Olav Magne ute med sin Deutz-Fahr og sprøyta bakpå. 

- Slik er det jo bare, når åkerspøyting helst skal foregå i oppholdsvær, ikke for sterk sol og helst uten vind, avrunder han beskjedent, og takker for diplomet. Her er begrunnelsen vi fikk inn til kåringen:

Olav Magne Samuelshaug er driftig og stolt gardbruker, medlem av Auma Mandel og en samfunnsengasjert alvdøl med flere perioder bak seg i kommunepolitikken. Han fortjener tittelen Månedens alvdøl fordi han hvert år står på med åkersprøyta for bygdas og regionens potetdyrkere og kornprodusenter, og bidrar til at disse årlig oppnår avlinger av best mulig kvalitet.

OlavMagneSamuelshaug6VELKJENT DONING: Olav Magne Samuelshaug var i august oppe i 570 dekar med potetåker og annet arel som han besøker ukentlig. I sin grønne Deutz-Fahr med åkersprøyta bak, er dette en velkjent doning rundt om i både Alvdal og resten av regionen denne årstida. Foto: Ivar Thoresen.

Andre forslag

Andre kandidater til månedens alvdøl i september: 

Hovedkomitèen for 4H's fylkesleir i Alvdal i sommer ble foreslått med følgende begrunnelse: Det var i ledelse av Ingrid Storrøsæter og med en fantastisk gjeng som stilte opp og lagde et storartet flott leirarrangement for 450 4H-ere (alder 10-19 år) med voksenledere fra hele fylket. Et slikt arrangement er med og engasjerer både ungdommer og voksne fra bygda og vi som jobber i 4H Hedmark, samt fylkesstyret setter stor pris på at dugnadsånden fortsatt er så stor og at de lager et så godt arrangement for de unge i Hedmark. Innsender var Margit Jære på vegne av Hedmark 4H.   

Kandidater til Månedens alvdøl for oktober 2012

Vi ber leserne komme med forslag på Månedens alvdøl. La oss få de fram i lyset, alvdølene som står på for omgivelsene sine. Bygda er stappfull av engasjerte mennesker på så mange ulike områder. Det er mange som kunne fortjent en vennlig dult i ryggen og takk fra resten av bygda.

Derfor ønsker vi å presentere Månedens alvdøl hver måned her i Alvdal midt i væla. Månedens alvdøl er en som gjør litt ekstra for at bygda skal bli litt bedre dag for dag. Hvem, hva og hvordan bestemmer dere.

Send inn forslag til hvem som bør være Månedens alvdøl. Skriv en omtale om personen og forklar hvorfor denne fortjener hederstittelen Månedens alvdøl. Vi trekker ut en alvdøl hver måned som får overrakt diplom og som vi presenterer med bilde, heiarop og trampeklapp på vegne av bygda.

Send inn forslag til oktober-alvdølen til redaksjonen@alvdalmiv.no Vi trekker neste Månedens alvdøl den 31.oktober og forslag må være oss i hende innen da.

 

  • Ingen kommentarer funnet
annonse